browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Apple Store Dél-Korea

Posted by on 2012-04-25

Dél-Koreában, Szöulban nincs hivatalos Apple bolt. Hivatalos viszonteladót viszont elég egyszerű találni. Legalábbis én céllal nem kerestem egyet sem, de már a másodikba futottam bele, mindezt egy héten belül. Tudom, hogy ez a téma az olvasók nagy százalékát hidegen hagyja, de ettől függetlenül nem akarom ezt a témakört sem kihagyni. Ezen kívül készülök még egy hogyan lehet mobilinternetünk, vagy wifi hozzáférésünk Dél-Koreában tematikájú írással. A helyzet csupán az, hogy kicsit megfáztam és a hangom körülbelül Barry White szintekre mélyült.

Csapjunk a lovak közé. Apple cuccokat elég sok koreai használ. Oké, hogy vannak a Samsung, LG és egyéb mobilszolgáltatók neve alatt futó no name termékek (amelyeket a koreaiak előszeretettel használnak), de Apple iPhone 4 és 4S termékei és az iPad 2 és új változatai is meg-meg villannak a metrón vagy az utcán. A metrón egyébként 21. századi stílushoz illően mindenki a mobilját bújja. Nyomtatott újságot, magazint én nem is tudom láttam-e valaki kezében. Szerintem csak elvétve. Mindenki mobilozik vagy DAB TV adást néz, vagy táblagépen olvas. Megfigyeléseim ezek fele iPad. A metrón ugyebár ott van az Olleh Mobile által már kiépített wifi hálózat szóval minden készen áll arra, hogy az amúgy metrózással effektíve haszontalan időt a koreaiak hasznosan is eltölthessék.

wifi routerek a szöuli metróban

Az első Apple Reseller-t az Itaewon városrész egyik híres utcájában találtam. Ez az utca mellesleg a turisták egyik legkedveltebb helye Szöulban. Itt minden nemzet konyhája megtalálható. Külön éttermek segítik a választást. Igazi Váci utca feeling fogadja az embert. Az igazat megvallva sosem fogom megérteni, hogy ha egy spanyol vagy egy francia eljön Szöulba akkor miért spanyol vagy francia étterembe akar beülni. Az utazás és más kultúra megismerése számomra nem arról szól, hogy keresem az első magyar csirkepaprikást kínáló éttermet. A világ tele van érthetetlen dolgokkal, számomra ez az egyik. :-)

A resseller neve Concierge, ahol mondjuk a 32 gigás wifi iPad ára 740.000 won (145.000 HUF) volt. 3G-s táblát nem nagyon találtam, talán mert azt csak előfizetéssel lehet kapni a mobil szolgáltatóknál (?), persze lehet én volta a béna. Okos ember, pláne aki már használt wifi-s iPad-et tudja, hogy a új táblát már csak 3G-set érdemes venni, főleg Koreában. Mint már említettem a wifi / 3G téma megér egy írást, mert a helyzet nem egyszerű.

itt épp a csúszásmentes szőnyeget teszik le :-) nem volt kedvem kivárni míg kisétálnak a képből

A The New iPad reklámja a bolt felett

 

a belső pedig olyan mint egy hivatalos Apple Store bolté

Egy bizonyíték, hogy itt nem csak kpop van. :-)

A másik resseller mellett olyan korán mentem el (10 óra előtt itt a fű se nő), hogy még nyitva sem volt, ezért sajnos be kell érnünk egy fotóval. A willy’s-ből csak ennyit tudok mutatni. A bolt egy köpésre van az Ewha Női Egyetemtől (amiről tegnap írtam).

a willy's Apple Reseller boltja

Az Apple Resellerek listája egyébként itt található: koreatechblog.com/apple-store-directory

8 Responses to Apple Store Dél-Korea

 1. Sjudit84

  Engem mindenképp érdekelne a 3Gs helyzetrúl meg WIFIről egy írás, ha nyáron vagy utána hosszabb időre Koreában lennék. Bocs ha elgépelem amit most írok de a szemműtét után még 175%-ra felnagyított oldalakon tudok csak navigálni, és gépelni szószerint vakon gépelek :)

  • Váraljay Gabriel

   Írni fogok, ígérem, mert ez az egyik negatív oldala az ittlétemnek. Szerintem nem lesz mobilszámom.
   Jobbulást!

 2. Sjudit84

  Egyébként néha felidegesít (bár tudom hogy tök feleslegesen) az hogy a boltok későn nyitnak. Annak örülök hogy sokáig nyitva vannak este, de…ha nem olyan a beosztásod mint a pasimé, akkor neked attól melóba ugyanúgy korán kell menned…de akkor ha munkába menet nincs semmi nyitva, akkor nem tudod azt megtenni mint pl. itt hogy esetleg az úton odafelé elintézel valamit…Fura nekem hogy az emberek este olyan sokáig fent vannak és csak később érnek a házukba, mert még ezer dolgot csinálnak meló után, és ilyen tök ráérősen…elmennek bevásárolni…nézelődnek a boltokban…elmennek edzeni…vacsoráznak ismerősökkel (mert egyedül ugye tré ott enni). Mintha mindenki félne hazamenni kb. :D Én meg annyira szeretek otthon lenni, mindig is ilyen voltam. És nem győzöm kivárni hogy barátom hazaérjen sokszor, mikor ott vagyok. Jó, persze tudom hogy nincsenek úgy barátaim meg dolgom, mivel csak “nyaralni” vagyok ott, de akkoris. Tegnap este is pl. már legalább 3 órája letelt a munkaideje, erre megfürdette a kutyáját (ami az edzőterem épületének tetején él) és várta hogy megszáradjon, közben beszélgettek az élet nagy dolgairól :)
  Ha nem szól nekem (mert ilyen fajta, aki néha természetesnek veszi hogy én kitalálom mit csinál, anélkül hogy mondaná), akkor már 4 órája tűkön ülnék hogy mi a fenét csinál, esetleg háromszor kihűlt volna a vacsora amit elé akarnék tenni…és hát ez a hobbyhorse-om…a vacsora :D

  • Váraljay Gabriel

   Megértelek, mert mi is otthunülősök voltunk, mígnem Korea be nem jött az életünkbe. Az utazást egyrészt személyiségfejlődés miatt is választottam. Most a helyzet a következő. 11-től koreai nyelv óra, tehát be kell érni. Aztán az óra kiderül, hogy 4-kor lesz délután (mert olyan jó egész nap várakozni, mert a városba kimenni, látványosságokat nézni persze így már nincs idő, mert nem érnénk vissza). Lényeg, hogy a szálláson sem egyszerű maradni, mert a gyerekek elég korán megjönnek és akkor oda a lelki nyugalomnak. :-) Marad a sodródás a mindennapokkal. :D

 3. Sjudit84

  Egyébként alig várom hogy nyáron sokkoljam majd a metrón utazókat a rendes papír könyveimmel :D Mert bár van egy ilyen kis Androidos e-book olvasóm de a WIFIt valamiért rohadt gyengén fogja be…a telefonom megtalál 4-5 WIFI csatlakozási lehetőséget, míg az Android azt írja hogy nincs a környéken semmi amihez csatlakozhat…:S

 4. Phie

  szerintem a koreaiaknak nem adattak meg a lehetőségek, hogy otthonülősek legyenek. sokan vannak, kevés a hely, kicsik a lakások, kevés összkomforttal. általában az a fajta nyugalom, és tágas terek, ami nekünk vidéken természetes, nekik elérhetetlen luxus. mára Korea hihetetlenül urbanizált, és azért ragaszkodnak a kütyüikhez, az eljárkáláshoz, és egyéb anyagi dolgokhoz, mert csak ezek biztosítanak számukra egyfajta megfizethető kényelmet és relaxációt.

  • Váraljay Gabriel

   Lehet, de én ma mivel beteg voltam és nem mentem ki a lakásból, elég jól elvoltam, szóval nyugis volt a napom a falakon belül. :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük