browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nemsokára irány Japán!

Posted by on 2012-05-23

Igen, lassan elérkezik a turista vízumom határideje. Pontosabban június 19-ig tartózkodhatom legálisan Koreában, persze leleményből sosincs hiány és én még nem döntöttem el, hogy mi is legyen a közeljövőmmel (Koreában maradjunk vagy utazgassunk tovább “mert utazni élvezet”). Lényeg, hogy a lelemény az, hogy kirepülünk valahova és újra visszajövünk, ezzel is plusz három hónappal meghosszabbítva a koreai “élvezeteket”. :)

Idézőjelben írom, mert sok szép dolog van, de azért itt sem minden fenékig tejfel. Persze ezt úgy mondom, hogy életem legboldogabb időszakát éltem / élem meg itt Szöulban. Szabadság van, vagyis nem érzem, hogy nagyon nagy kötelességeim lennének (habár van elég és sokszor halmozódik). Lényeg a lényeg, ma voltunk az “utazási ügynökünknél” – kicsit fellengzősen hangzik, de nekünk ez is van :) – és ő a legkedvezményesebb jegyet nézte ki, ez pedig a japán Fukuokába szól.

Jegyek lefoglalva és itt jön az igazi izgalom hölgyeim és uraim! Az igazi adrenalin löket amit egy utazgató vagabond igazán megélhet: 4 napot leszünk ismeretlen vizeken. :-) Fukuokában se ismerős, se barát, se rokon. Oké Szöulban sem volt, de ez azért le lett szervezve. Szálloda kizárva, mert habár nem akarom a pénztárcám tartalmát mindenki orrára kötni, nem vagyunk eleresztve pénzzel (úgy túl szép lenne és nem lenne fair play) :-) tehát okosan kell megoldani. Ez a vagabond szabály egyik lényege. Milliókkal a bankkártyán bárki tud utazni, de a szabadságot másképp is meg lehet oldani. ;-)

Itt jön a képbe a CouchSurfing.org, amely egy utazgatós közösségi oldal. Az egész lényege az, hogy ha valakinek van egy szabad kanapéja, vagy szabad szobája, akkor regisztrál a rendszerbe és utazókkal kerülhet kapcsolatba. A rendszer már leellenőrzött tagja vagyok, voltam már nem egy találkozón is, de élesben még nem próbáltam. Oldal elindít, fukokai tagokra rákeres, válogat (itt is van több ellenőrzési lehetőség: ajánlások, képek, mások véleményei, stb.) és üzenetet ír, majd várakozik. Na, ennél a pontnál tartok most és mondanom sem kell, hogy kalapál a szívünk miközben fülig ér a szánk. Fejest ugrunk az ismeretlenbe, oh yeahhhh! :-)

Megsúgom: az ember ilyenkor (is) érzi igazán, hogy él és azt, hogy az élet csupa izgalom! Tuti lesz megoldás, hiszek benne. Melindának nem tetszik az a poénom, hogy hidak Fukuokában is vannak, tehát alattuk hely is lehet. :-) Na, viccet félretéve ez egy jó kis kísérlet lesz, amiről majd beszámolok. Azért szorítsatok! Jiháááááá! :-)

8 Responses to Nemsokára irány Japán!

 1. Tokki

  A Japánban élő ismerősöm vízuma is most járt le, ezért pont tegnap utazott Taipeibe. Egyszer úgy gondolta, hogy át megy Ausztráliába mert az közel van, de végül is hazajött mert az olcsóbb volt. :)

  • Váraljay Gabriel

   Hát igen a logisztika néha csal. Kiderül, hogy olcsóbb hazarepülni. Mellesleg annyira nem vészes a repkedés itt. Jeju szigetet 15.000 forintból !!! meg lehet járni oda-vissza. Szerintem ez lesz a következő célpont, persze “poénból”.

 2. Ágoston Péter

  Izgulok! :)

 3. truhali

  Drukkolok! :-D

 4. Viclondonban

  Ez hatalmas lesz! Melinda! Ne aggodj semmit se, jo emberekkel jo dolgok tortennek mindig MINDENHOL! Kulonben meg az ilyen kalandokat csak most elhetitek meg, mert amikor majd beindul a csaladproject…. !!!

 5. Bagdy Éva

  Sikeres jó utat kívánok és kérünk majd beszámolót!!

  • Váraljay Gabriel

   Köszönöm. Máig nem írt vissza senki a CS-en. Nehéz menet lesz. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük