browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Samsara (2011) A lét örök körforgása (filmajánló)

Posted by on 2012-12-30

samsara

Főleg Ázsia mániásoknak ajánlom ezt a filmet megtekintésre. Nekem tegnap volt részem a nagy vizuális élményben, amelyet ez a 2011-es film nyújtott. Nehéz definiálni azt, amit látunk a filmen. Egyrészt tele van tömény emberi társadalom kritikával. Főleg gondolok itt az élelmiszerellátásért felelős rendszerre és a fegyverek “fontos” szerepére az emberi létben. A feleslegesen sok elektronikai hulladék mértéktelen mennyiséget ölt. A szegénység és a gazdagság között kitapinthatóan húzódik meg a határ. Ez a film kellemetlen része. Számomra a világ látványosan fuvalkodó vallásai is azok, ahol a pompa és a mennyiségek (hány imát mormolunk, stb.) fontosabb szerepet töltenek be. Mindenkinek mást ad ez a film. Én próbáltam keresni a jól felépített történet vezetést, de néha belefeledkeztem a HD látványba. Elmúlás, élet és halál. Ez a Samsara, amelyből itt egy kis ízelítő:

Nem buzdítok senkit a film illegális letöltésére, de ha mégis úgy érzi valaki, hogy őt ez nem érdekli, akkor bajla blogjában a letöltő linket is megtalálja.

4 Responses to Samsara (2011) A lét örök körforgása (filmajánló)

 1. Bagdy Éva

  Köszönet az egész évi munkádért és további jó blogolást, mindannyiunk örömére! BUÉK 2013!

 2. puszinyuszi

  Én még 21-én néztem meg, és közben többször is azt vettem észre, hogy az egész sztori (látvány és gondolati tartalom) belenyom a székembe. Ez szerintem egy kifejezetten “nem szimpla mozi-élmény”, nem igazán tudtam volna elképzelni, hogy közben popcornt eszek és kólázom, mert valahogy annyira nem illett oda, teljesen új élményt adott ezen a téren. El kellett telnie pár napnak, mire feldolgozhatóvá vált az egész, mert tényleg nagyon gyönyörűek voltak a képek (óriási ötlet a 4K), és mélyen megérintett a gondolatvilága, de egyöntetűen azt mondtuk, hogy ezt szívesen megnéznénk még egyszer.

 3. Gábor Erika

  Megnéztem. Ütős film. Tartalom, mondanivaló, képi világ ötös! Szeretem az ilyen filmeket. Köszi, hogy ajánlottad :)
  Örülök, hogy folytatod a blogot és én is minden jót kívánok Nektek a 2013-as évre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük