browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nuclear Security Summit 2012 – Szöulban

Posted by on 2012-03-25

A reptérre való érkezésemkor is minden ezzel volt tele, csak nem nagyon figyeltem rá tudatosan. Akit részletesen érdekel a téma az itt utánaolvashat.

A fő téma persze a nukleáris fegyverek használati esélyének csökkentése, és az ezzel kapcsolatos biztonsági lépések megtétele. Ez egy elég tág fogalom, mely magában foglalja az atomerőművek biztonságát is, de a fő probléma a terrorista szervezetek, nukleáris fegyverekhez való hozzáférésének a megakadályozása. Nem vagyok szakértője a témának, de annyi lejött, hogy nem véletlenül van Szöulban ez az egész, hiszen egyrészt ott az északi oldal által generált folyamatos feszültség, másrészt a „szomszéd” országban Fukushimában, Japánban történt szerencsétlenség egy atomerőmű balesete kapcsán.

A téma engem személy szerint annyiban érintett, hogy elég sok diákot láttam ma a szöuli Fashon Streeten, akik a béke érdekében emelték fel a szavukat. Legalább három csoport is megállított és megkérdezte honnan vagyok, értem-e az egész lényegét? (tök mindegy, hogy értettem-e, mert elmagyarázni nem tudták, viszont kaptam egy szórólapot). :-) Kértek tőlem egy fotót (mondom akkor én is kérek) :-) Főleg a népviseletes diáklány volt érdekes fotó-téma.

A város tele volt rendőrrel. Ekkora készültséget én még nem láttam. Buszra való mennyiségű rendőrt vezényeltek ki ma.

Ma sajnos ennyi fért bele, mert nagyon fáradt vagyok, de egy hétre elegendő témát gyűjtöttem. Ha tetszettek a fotók, ne kíméld a lájk gombot! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük