browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zenélni tudni kell!

Posted by on 2012-03-28

Koreai tradicionális maszkok

A központban egyébként csupa tehetséges ember van. Az igaz, hogy a koreai kultúra része, hogy a gyereknek meg kell tanulnia valamilyen hangszeren játszania, de ebben azért mégis van valami jó. Én is 7 évet tanultam zongorázni (és nem vagyok rá büszke), de sajnos nem tudok egy darabot sem fejből. Kottából is már nehezen tudnék játszani.

Egy hangszeren való játék valamit módosít az ember lelkén is, mindig jó irányba. A koreai tradicionális hangszereknek nagyon szép hangjuk van. Első hallásra mindenki felismeri, hogy ez nem európai, vagy amerikai (nyugati) hangzás, inkább valami teljesen más szellemiséget idéző zene.

Sosin itt pl. egy tradicionális hangszeren a Gayageum-on (가야금) játszik, mely tulajdonképpen egy távol keleti citera.

Gojowon (ő egyébként nagy kedvencem, mert egy nagyon kedves és tehetséges lány) pedig a Karib tenger kalózait játssza zongorán:

Egyébként akit részletesebben is érdekel a koreai kultúra, látogasson el a MOM parktól nem messze lévő Koreai Kulturális Központba (itt van jobboldalt a központ bannere – katt!).

2 Responses to Zenélni tudni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük