browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Föld körüli út pénz nélkül

Posted by on 2012-07-27

A minap találtam egy 18 éves német srácot a couchsurfing oldalon, aki azt írja, hogy eldöntötte, hogy körbeutazza a Földet. 5 földrészen a szegénység ellen című mozgalma arról szólna, hogy elindulna Berlinből majd Marokkón után áthajózna Dél-Amerikába, majd átutazva a kontinensen jönne Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland, Közel-Kelet, Törökország és a többi európai ország után visszaérkezne Berlinbe. Mindez körülbelül 3-4 esetleg 5 évig tartana, mert ahol segítségre van szükség, ott elidőzne akár egy hetet is. A kérdés csupán az, hogy mindezt meg lehet-e pénz nélkül csinálni?

Gondolom mindenki elsőre lehetetlennek tartja ezt a projektet. Az első hozzászóló meg is jegyezte, hogy mindenképp pénzre van szüksége. Akkor is ha kevésre, de mindenképp kell pénz, akkor is ha stoppolni fog, de gondoljon csak  a vízumokra, amelyek több országban nincsenek ingyen. Szerinte nehezen fog olyan embereket találni, akik segítik az útját, akár ingyenes szállással, vagy csupán a továbbjutással.

Érdekesmód a srác válasza az volt, hogy átutazásra nem kell vízum, de ha mégis, akkor emberektől kér majd segítséget, hogy adakozzanak. Szerinte mindig van olyan ember az út „szélén”, aki van olyan jó, hogy segít akár élelemben, akár szállásban, vagy másban. Mindenhol lehet szabad téren is aludni, és ahol nem, ott azért mindig lesz megoldás erre. Egyszerűen hálózsákot visz magával és szerinte nem fog fennakadni ilyen dolgokon. Megoldásnak azt látja, hogy minden embernek elmondja az útja célját és a többit már a szívükre bízza. Utazásáról blogot fog indítani és ott is lehetőség lesz támogatni őt. Természetesen megkeres szervezeteket is, akik például azért harcolnak, hogy a szegény vidékeknek legyen tiszta vizük, stb. Ha minden összejött, elindul.

Nem tudom mi lesz a sorsa a srácnak, de kíváncsi vagyok az egész történetre. Ha elindul én bizonyosan támogatni fogom az útját. Elég utópisztikusnak tűnik az egész terv, de nem ő az egyetlen aki ezt megpróbálja. Volt aki már meg is csinálta. Én sejtem, de nem tudom elképzelni mit is fog átélni. Nincs lehetetlen! Nagyon tetszenek egyes hozzászólók reakciói, amelyek arról szólnak, hogy erős akarattal és hittel sikerülni fog neki ez az út.

Ki, hogy látja?

13 Responses to Föld körüli út pénz nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük