browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lánykérés Szöulban

Posted by on 2012-09-03

Szöulban mindennek megvan a helye. Szinte városrészek épülnek az esküvőiparra. Ezt persze a lánykérésnek kell megelőznie. De mi lenne ha erre a célra kialakítanánk egy speciális helyet is? – valahogy így gondolkodhatott az említett városrész tervezőbizottsága, amikor az egyik falat elnevezte „Lánykérő falnak”.

Mindez persze még a már említett patak melletti kunyhótól van nem messze, ahol vasárnap Mónikával és Melindával jártunk. Először nem állt össze a kép mi is ez a sok lakattal (a Namsan toronynál ezek több-százszorosa tekinthető meg), de előbb utóbb leesett a dolog.

Van itt egy szerelmes lakatok számára kialakított rács. Ezzel kapcsolatban szóba is került a kérdés, hogy vajon hány pár van még együtt. :) Ilyen ez a 21. század, ahol minden gyorsan változik…

Itt jegyezném meg, hogy remélem minden rokonom és közeli ismerősöm ráugrott erre a címre azt hitte, hogy a cikk rólunk fog szólni. :)

A helyszín a Dumuldari híd, ahol minden kellék várja az eljegyzést meglépő párokat:

A híd érdekessége az érdekes forma (a képen alulnézetben) és a „Szerelem Szöulban” felirat (amely nyilván éjszaka piros vagy rózsaszínű színekben pompázik). Engedtessék meg, hogy most eme szerintem giccses dologról (és ez még csak a kezdet), most itt ne írjak véleményt. :)

Azért messziről még látszanak (jobbra felül) a kunyhók a patak felett:

Ha még kell egy jó kis háttér is a fotózáshoz, hát ott a nagy fal a szívecskékkel. A fehér fém lépcső felett viszont egy hangtechnikusi fülke van (szerintem), szóval lehet itt még extra dolgokat is kérni. :)

És most jön a ráadás: a patak másik partján (nem tudtam mi hiányozhat még…) találjuk Hamupipőke tökhintóját is (benne Melindával vagy Mónikával). :)

Ha valaki nem hiszi, járjon utána. A helyszínt itt találja:


Nagyobb térképre váltás

6 Responses to Lánykérés Szöulban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük