browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Önkéntes vagyok, hogy lehet biztosításom?

Posted by on 2012-09-16

A blogot mostanság elég sok önkéntes munkát fontolgató emberke találja meg (legalábbis az e-mailekből ezt látom), épp ezért érdemes foglalkozni az önkéntes munka sötét oldalával is. Ezek egyik a biztosítás (baleset, csomag, stb.). Régebben fel is jött ez a téma, amire leírtam a véleményem.

Nem akarok reklámot csinálni, de nekem a Chartis biztosítónál van már évek óta egy biztosításom, ami körülbelül havi ezer forintba kerül. Ha baj van, akkor a dolog azért nem olyan egyszerű: ki kell fizetnem a kórházi számlát és annak egy részét, vagy egészét (sosem olvasom el a hosszú szerződési feltételeket, én kérek elnézést) fizetik vissza. Persze a papírmunka nem egyszerű, mert kismillió ilyen-olyan papír kell, amit aztán el is fogad a biztosító… leírni is fárasztó. A szememben a biztosítási szakma egy bomba üzlet, mert míg 100 ember befizeti a havi kis összegét, addig jó ha egy emberrel történik valami, amibe a biztosító aztán bele is köt, szóval egyértelműen a biztosító jár jól az egésszel. Na jó, most rossz indulatú, voltam, de az igazság valahol ilyen területen mozog.

Az utazási biztosítással persze sok utazási iroda és biztosító operál, csak ezek alapvetően az 1-2 hetes nyaralásokra vannak beárazva. Ha valaki szakmabeli, akkor nyugodtan szóljon hozzá, mert én itt a saját elméletemet írom le, amit nem kell 100%-ban elhinni. A lényeg, hogy az 1-2 hétre beárazott terméket (ha napi díjra bontjuk is és kevésnek tűnik) próbáljuk meg felszorozni egy egész éves külföldi távolléttel. Mindjárt lesz hüledezés és kiderül, hogy önkéntesnek lenni, nem épp olcsó mulatság. Egyébként az önkéntesség egyéb sötét oldala, hogy azon kívül, hogy az ember szállást és ételt kap igencsak be tudnak csúszni még más kiadások is (utazás, tisztálkodási terméket, stb.), amelyek a vendéglátókat / megbízókat igencsak hidegen szokták hagyni (jogos, de fájni tud).

Nemrég szembe jött viszont egy lehetőség, amit szerintem én is „meg fogok játszani”, mert ez komolyan meg is éri az árát. 25 dollártól (5300 HUF) már van egy olyan kártya, amely biztosításra is jó, mindezt egy évig. Mellé kapunk még több ezer helyen különféle kedvezményeket, és egyéb 24 órás telefonon hívható segélyvonalakat. Ha jól látom a kártya megvásárlásával még egyszeri étkezést is kap egy arra rászoruló. Nem is szaporítanám a szót, szerintem érdemes megrendelni és ezt a kártyát: volunteercard.com

(Busani kalandjaink holnap folytatódnak, csak most ezt a témát fontosnak tartottam.) :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük