browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Létezik-e „önkéntes-vízum” Koreában?

Posted by on 2012-09-22

Sajnos ma a barista tanfolyam miatt, megint nincs időm cikket írni, de volt egy levelezést, amelyet mindenképp szeretnék megosztani a nagyérdeművel. Szóba került ugyebár, hogy nem normális, hogy épp annak akinek semmi bevétele nincs (önkéntes dolgozó) kelljen 3 havonta ki-be utazgatnia Koreába… Bevételem Koreából ugyebár nincs semmi, miközben kiadás van azért dögivel (mert a szállás és étkezés – ami nem egy esetben csak naponta egyszer van nem elég). Írtam is a nagykövetségnek Magyarországra az ügyben, akit be is vágnék ide:

Tisztelt Nagykövetség!

Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy lehetséges lenne-e a 90 napon túl hosszabb időre is vízumot kapnom az önkéntes tevékenységemre. Mostanáig ezt ki és beutazással oldottuk meg, de ez nagyon kellemetlen, mert önkéntesként egy civil szervezetnél nincs bevételünk mégis kiadásaink vannak. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy nincs-e valami hivatalos megoldás erre az esetre. Netán kellene egy igazolást hoznunk az alapítványtól, hogy ezt bizonyítsuk?

A továbbiakban az is érdekelne, hogy ha vízum ügyintézésre kerülne sor akkor azt csak Budapesten lehet elintézni, vagy elég egy közelebbi nagykövetségre mennünk? Mondjuk Tokióba.

Köszönöm

Tisztelettel,

Váraljay Gabriel

Ez volt ugyebár a levelem, amire még aznap választ is kaptam. Azért ez nem kis dolog, mert a hivatalok sosem a gyors reakcióidejükről híresek. Meg is lepődtem. A fogalmazás miatt, viszont feltételezem, hogy magyarul beszélő koreai félhez volt szerencsém:

 

Tisztelt Gabriel Váraljay,

Magyar allamporgaoknak, akik akarnak tartozkodni tobb mint 90 napon, mindenkeppen kell kapni vizumat Koreai Nagykovetsegen levo Konzuli Osztalyban.

Az alulirott honlapon talalhatja, hogy milyen vizum fajta megfelelo Onnek es milyen dokumentumokat kell.

www.hikorea.go.kr

Tisztelettel,

Konzuli Osztaly

A kérdés tehát sajnos továbbra is nyitott, mert nem volt időm nekifeküdni az említett oldalnak. Választ nem kaptam, de végül is nálam van a labda, tehát a Konzuli Osztály hatékonyan jött ki a dologból. :) Most már csak egy kis szabadidő kell és kezdhetek nyomozni. Első blikkre nekem reménytelennek tűnik az oldalon való navigáció, de meg kell részletesen is néznem.

2 Responses to Létezik-e „önkéntes-vízum” Koreában?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük