browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bonsai kiállítás, Szöul, Korea

Posted by on 2012-10-25

A napokban bementünk a városba (manapság ritka alkalom ez, mert semmire sincs időnk) és épp a Jogyesa buddhista templom mellett mentünk el, ahol mindig történik valami. A buddhizmus lényege az adakozáson alapul, ezért ennél a templomnál mindig történik valami amiből pénzt lehet csinálni. Számomra ez továbbra is vegyes érzéseket kelt. Most épp szerencsét hozó cserepes virágokat lehetett vásárolni, amit rengetegen meg is vettek. Nem nagyon szeretnék erre a részre kitérni, mert engem inkább a párhuzamosan futó bonsai kiállítás fogott meg a legjobban.

Több bonsai „művész” (szerintem ez művészet) legféltettebb kincsét mutatták be itt. Régen én is foglalkoztam ilyesmivel, igaz nekem sikerült kész fákat vennem. Nem volt sok, de arra megtanított, hogy ha valakinek nincs kertes háza és megfelelő klímát biztosító helyiségei, akkor nem érdemes belekezdeni.


Nagyobb térképre váltás

Mi egy városi bérház egyik lakásában laktunk még Komárnoban (Szlovákia), ahol fény csak az ablaknál volt, viszont itt volt a radiátor is, ami kiszárított a fákat. Akkor megtanultam, hogy az élő növények is okozhatnak fájdalmat ha kimúlnak, mindezt tinédzserként. :)

Na kellemesebb téma, jöjjenek a képek. :-) (Némely kis fáról készült kép lehet ismétlődik, mert kettőnk fotóiból raktuk össze ezt a galériát).

8 Responses to Bonsai kiállítás, Szöul, Korea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük