browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

A boldog halász

Posted by on 2012-03-24

Közben @tapir-nak hála megkaptam a halászos történetet. El is felejtettem, hogy de Mello-tól ovastam az egyik könyvében.

Az északi gazdag gyáros elszörnyedt, amikor megpillantott egy déli halászt, amint a parton csónakja mellett heverészett és pipázott. –Miért nem mégy ki a tengerre halászni? – kérdezte a gyáros. –Mert ma már elég halat fogtam – válaszolta az. –De miért nem fogsz többet, mint amire szükséged van? – kíváncsiskodott tovább a gyáros. –Mit csinálnék vele? – kérdezte vissza a halász. –Több pénzt keresnél – hangzott a válasz. – Akkor szereltethetnél motort a csónakodra, amivel mélyebb vizekre is merészkedhetnél, ahol aztán több halat foghatnál. Ebből annyi pénzed lenne, hogy nylon hálót vehetnél. Akkor még több halat fognál, és még több pénzed lenne. Hamarosan annyi pénzed lenne, hogy akár két csónakod is lehetne… vagy talán egy egész flottányi. S akkor te is gazdag ember lennél, mint én. –S akkor mit csinálnék? – kérdezte a halász. –Akkor aztán pihenhetnél, és élvezhetnéd az életet. –Nos, mit gondolsz, most éppen mit csinálok? – kérdezte az elégedett halász.

Anthoni de Mello

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük