browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nyereményjáték: válaszok és sorsolás

Posted by on 2012-04-16

Bizonyára emlékszik mindenki a meghirdetett nyereményjátékra és ha nem akkor az itt olvasható. A kérdés ugyebár az volt, hogy minek is kell a lándzsa végére a zászló. Több válasz is érkezett. Pontosan 6 személy küldött be választ. A szabály az volt, hogy bármilyen választ elfogadok, tehát a részvételt értékelem, de ha valaki tényleg jó választ küld, akkor a díj több lesz egy képeslapnál.

Többen kértétek, hogy szeretnétek látni mások válaszait is. Nos úgy döntöttem ezt is közzéteszem, csak nem írok mellé nevet. Következzenek, tehát a válaszok, beérkezési sorrendben:

„Azé, hogy felszívja a vért, plusz a lobogással zavarja az ellenfelet a látásban harc közben.”

„Szerintem azért van rajta hogy ha dobják pontosabban célba érjen vagy éppen gyorsabban vagyis a szél miatt. A másik tippem az hogy elvonják a lándzsáról a figyelmet a piros zászlóval.”

„Azért, hogy elterelje az ellenség figyelmét. a Piros nagyon feltűnő szín, így összezavarja az ellenséget amikor felé közeledik. Így gyakran használták a lándzsákra akasztva, hogy könnyebben vigyenek be találatot.”

„Talán azért hogy elvonják az ellenség figyelmét ,mert a vörös arra vonzza a szemet, nem a lándzsára.”

„Szerintem azért van zászló a lándzsán, mert a koreaiak olyan előzékenyek, hogy előre figyelmeztetni kívánják ellenfelület arra, hogy meg fognak gyilkolódni, és mintegy láthatósági megoldásként, udvariasságból zászlót tesznek a lándzsára, hogy felkészülhessenek a halálukra a meggyilkolandó emberek. Amúgy lehet, hogy ennek inkább az elterelés lenne a célja, mert miközben az ellenség a zászlóban gyönyörködik, közben szépen megmurdél. A lényeg, hogy mindkettő tisztességes szándékot takar (figyelmeztetés, ill. kímélet), vagyis a zászló az erény jelképe.”

„Tehát a fegyver neve 기창.
A zászló célja kettős volt: egyrészt, hogy a körülzárt ellenséget bomlassza, összezavarja, miközben a saját csapatokat buzdítsa.”

Nos a pontos megoldás a mesterem szerint a következő: A zászló elsődleges célja, hogy a lándzsán végig folyó vért felfogja. Ha a lándzsára folyna a lovak és emberek vére, akkor az csúszós lenne, ami nehezítené a harcot. A többi okot leírtátok, figyelemelterelés, hovatartozás jelzése, stb. Egy pontos válasz volt.

Megkértem Jongna-t, az egyik legaranyosabb lányt a központból, hogy húzza ki a nyertest és mondja is be a nevét a maga koreai kiejtésével. Már ezért a cukiságért megérte. :)

Gratulálok a nyertesnek, akivel nemsokára felveszem a kapcsolatot! A többieknek pedig azt üzenem, hogy ne adjátok fel, készülök egy újabb játékkal. ;-)

8 Responses to Nyereményjáték: válaszok és sorsolás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük