browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Insadong azaz a szöuli Váci utca

Posted by on 2012-05-17

Insadong, vagy ahogy én nevezem a szöuli Váci utca egy igazán turista csalogató hely. Itt minden megvan, amit az otthoni rokonoknak szuvenírként hazavinnénk. Az árak is rendben vannak, szóval az ember nem érzi azt, hogy lehúzzák, mert turista.

A város legtöbb művészeti galériája (szám szerint 70), kiállítása talán itt található. A mellékutcákban tradicionális koreai éttermekbe ülhet be az ember. A helyet egyébként II. Erzsében 1999-ben látogatta meg, ami nem is tudom miért fontos, de ha már tudok róla hát ideírom. I. Váraljay Gabriel először 2012 márciusában járt itt (a fotók fele ekkorról származik, majd visszatért áprilisban is (erről pedig a későbbi fotók tesznek tanúbizonyságot).

Ha az ember egy helyen akar sok kultur-sokkot Insadongot ne hagyja ki. Az utcán mindig történik valami, ha más nem épp valamilyen ügyért harcoló diákokat talál. A leggyakoribb viszont az, hogy az embert koreai egyetemisták szólítják le a következő szöveggel: „Egyetemisták vagyunk. Adna nekünk egy interjút? Van egy projektünk és feltennénk 10 kérdést.” Engem mindig megtalálnak, mert hát ugye nem tűnök bennszülöttnek. :)

Na itt egy térkép és haladjunk tovább a képekre…


Nagyobb térképre váltás

Insadong szerintem egy utca, mások szerint egy környék. Az utca egyik fő látványossága egy Szamdzsigil nevezetű nyitott pláza szerű építmény, amelynek érdekessége, hogy a szintek folyamatos emelkedővel kapcsolódnak egymásba. Van itt minden mi turistának és bennszülött tini lánynak ingere. A bizsutól a dizájn kiegészítőkig. Az egész épület egy érdekes látvány, én kimondottan szeretem, mert tele van olyan részlettel, amit érdemes lefotózni és feltölteni Instagramra is. :) A spirál alakú építményen belül teret hagytak a graffitinek is, ezekről is csináltam pár fotót. Jó hely, igazi 21. százados!

A másik érdekesség ami már kicsit odébb van, de azért oda kellett mennünk, egy torony, név szerint a Dzsongno Torony (jelezném,az angol neveket direkt írom át fonetikusan magyarra), amely állítólag fenséges látványt nyújt Szöulra. Ez egy nagy irodaépület, amelyben alul én a Samsung vállalatot véltem felfedezni. A felső részben egy kávézó van, ahova végül nem mentünk fel, de ami késik nem múlik. A helyszínen állítólag nagyon ízletes és stílusos ételek vannak és jazz zene szól.

 • márciusban még elég télies feeling volt
 • tradicionális koreai maszkok: minden eladó
 • Ssamziegil a spirálos áruház
 • szuvenír szuvenír hátán - jópofák ezek is
 • innentől, már az áprilisi fotók láthatók - egy magyar fan árusba botlottunk
 • Hát itt lenne az a kilátó torony, amit még fotózni sem volt egyszerű
 • ez a városrész egyébként a legmenőbb hely Szöulban - az irodaárak az eget nyaldossák
 • A Jongno Tower egy hátsóutcából fotózva
 • ez az étterem pedig a maximális hangulat amit valaha láttam :)
 • és vissza a Ssamziegil épületbe - nagyon művészi minden, begyere
 • Ez az utca eleje... rámentek a dizájnra

5 Responses to Insadong azaz a szöuli Váci utca

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük