browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Párválasztási szösszenet

Posted by on 2012-06-03

Nem tudok leszakadni a párválasztási témáról, ezért most egy kis rövid posztot még itt összetákolok. Először is voltunk tegnap a Cheonggyecheon pataknál, ami ugyebár keresztül folyik Szöulon. Erről majd írok, meg lesznek képek is, de a lényeg, hogy nem egy koreai párt láttunk csókolózni, szóval ennyit erről. Bejött a nyugat szelleme, romlás van. :)

Pár tény azért még bevillant. Nem tudom tudtátok-e, de demográfiailag kevesebb nő él Koreában mint férfi, tehát ellentétben Magyarországgal itt a nőkért „megy a harc”, persze idézőjelben, mert annyira nem töri össze magát senki. Van pár ismerősünk, akik állítólag már szomorúak, hogy nincs senkijük, és róluk a baráti körük is tudja, hogy nősülnének, de az egész marad ennyiben. Ez van…

A másik tény, hogy Ázsiában még általános szokás, hogy a házasság sikerét nagyban befolyásolja az anyagi háttér. Ha orvos vagy, lépéselőnnyel indulsz, ha van pénzed, gazdag a családod lépj előre kettőt a játékban. Ha nem egyszer kimaradsz a dobásból. Nem Korea, de a minap Kínáról olvastam egy cikket. Hát ledöbbentem. Idézek:

„Általában azok a nők találnak a legnehezebben párt, akik magasabb iskolai végzettséggel, fizetéssel vagy IQ-val rendelkeznek. Azok a férfiak pedig, akiknek nincs lakásuk vagy autójuk, nem érnek semmit. Őszintén szólva, én még a karrierépítés kezdeténél járok, így nem túl jók a kilátásaim.”

Na ez a kemény nem? Egyébként ITT a cikk forrása, érdemes végigolvasni.

Egyébként megkérdeztem a két huszonéves szobatársamat, hogy ők hogyan is látják ezt, alias „Tudsz-e randizni öcsém ha nincs pénzed?” (megjegyzem nekik nincs mert diákok és amúgy is önkénteskednek, tehát a képlet egyszerű). Az egyik válasza az volt, hogy hát 50-50% hogy ez bizony így van: ha nincs pénz akkor lehet randi sem lesz, mert esélyed sem lesz a lánynál. A másik viszont azt nyilatkozta, hogy szerinte ez nem teljesen igaz, mert nem a pénz az első.

Tény, hogy a lányokat végignézve itt több kategóriát lehet megkülönböztetni: van a hercegnő típus, akiket a doramákban is láthat a magyar nagyérdemű. Na őket szerintem ide-oda jobb helyekre kell vinni és luxus-márkák képviseleteiben kell az „oppaaa vedd  meg nekem ezt meg azt” kéréseknek kell eleget tenni. Persze vannak itt normális csajok is, akiknek nem a pénz a lényeg. Végül is ugyanaz van mint otthon, vannak a cicababák és vannak a többiek. :-) Na ennyi okosságot még mára. Várom az engem szidalmazó kommenteket.

21 Responses to Párválasztási szösszenet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük