browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koncertjegy – elsőkből lesznek az utolsók?

Posted by on 2012-07-09

Még CL is itt szomorkodik a jegyem miatt :-)

Pár napja hoztam egy döntést: ha törik ha szakad, ha nem is lesz mit ennünk, ott kell lennünk a 2NE1 koncerten. A 2NE1-ról már írtam, de aki nem tudja miről van szó, ők egy koreai popzenét képviselő lánycsapat. A k-popon belül igencsak kitűnő a stílusuk, és valahogy nem olvadnak bele a sok egyforma sablonos k-pop csapatba és zenei stílusba.

A csapat fennállása óta minden nem koreai rajongó azon siránkozik, hogy a 2NE1-t miért kell Ázsiában tartani. Miért nem koncerteznek Európában is, vagy az USA-ban. Habár nemrég elnyerték az MTV Iggy legfrissebben feltörekvő nemzetközi zenekar díját, amit New Yorkban vettek át, valahogy a menedzsment még mindig nem érezte azt, hogy külföldre kellene vinnie a lányokat. Arról persze nem is beszélve, hogy a Japán piac kifizetődőbb, tehát nem is csodálkoztunk, hogy Koreában alig láttunk 2NE1-al kapcsolatos reklámot, vagy akármit. Minden a japán piacra fókuszált.

Aztán most pár napja (hete?) megtört a jég. Kijött az új szám az I Love You, amely már electro-pop kategóriába sorolható és kiderült, hogy a NEW EVOLUTION alatt egy világ körüli turné is elindul. Első állomás persze Szöul (július 28. és 29.). Mi pedig Szöulban vagyunk. Kár lenne kihagyni, de … mégis azért gondolkodtunk, hogy a minimalista életstílus mellé ez befér-e ez anyagilag. Nos el is ment pár nap, aztán számoltam egy kicsit és azt mondtam, üsse kő, menjünk. A többi már rémálom és ismét keserédes az egész.

Nem rinyálni akarok, csak leírom, hogy milyen az ha valaki netán úgy dönt, hogy Koreában akarja megnézni a kedvenc k-pop zenekarát. A jegyek egy Gmarket nevű weboldalon keresztül érhetőek el, amelyet nevezhetünk a koreai ebay-nek is. Itt van egy koncertjegy eladó aloldal, ahol ma koreai idő szerint 20:00-kor nyitották meg az eladást. Mondanom sem kell, hogy tegnap már regisztráltam a rendszerbe, de az első pofára esés azt volt, hogy ha angolra kapcsoltam, akkor a koreai jegyértékesítés átkapcsolt angolra, de az oldalt át is irányította egy „vegyél koreai termékeket és rendeld meg a tengerentúlra te kedves külföldi” aloldalra. Kössz… ez a diszkrimináció. Korea-fanok nevezzétek aminek akarjátok, de eleve ki vagy zárva mindenből ha angolul akarsz jegyhez jutni.

Oké hát kapcsoljunk vissza. Mondanom sem kell, hogy minden menüpontot én sem értek, mert a Google weblap fordítója csak a szövegmezőket fordítja le a webshop fele meg képekből van összerakva amin a szövegek pixelek és ennyi… Oké keressünk segítséget. Olyan kell aki fiatal, nem kell szájbarágni a problémát, weben gyorsan mozog és vásárolt már neten. Nos ilyen volt, csak nem ért rá. Persze rohangálás mindenhova. 38 éves fejjel kezd el már valakinek mondani, hogy 2NE1 koncertre akarsz menni. Azért itt is mosolyognak ám (belül meg röhögnek, de nem mutatják). LOL Hát lett egy 60 év körüli úriember aki azt mondta 8-kor végigzongorázza velem a dolgot.

Második sokk… Belépünk pontban este 8-kor. Ugyebár az oldal frissítésével újból be kell loginolni. o.O mi? Érthetetlen, ahogy az is Koreában 95%-ban az Internet Explorer az első számú böngésző. Ezt ugye otthon csak a dilettánsok és a nagyvállalati rendszerek miatt a dolgozók használják. Szóval első lépés. Mikor? Július 28. 18 óra (ha már egyszer ott leszünk legyen a turnényitó koncert nem?) Jó akkor helyfoglalás. Ismét YG menedzsment „csodálatos” döntése, hogy ülőhelyek vannak, tehát a koncerten mindenki ül. Állóhely nincs. o.O Jó akkor nézzünk 2 helyet. Na itt jött a bökkenő, mert ismerni kellett volna a Gmarket rendszerét hogy fanatikus StarCraft játékosi módszerekkel és a saját gépemen másodpercek alatt ideérjek. Ugyanis a sok fan vagy lezsírozta előbb a Gmarketes haverjaival a helyeket, vagy tényleg droidok, mert az első 10 percben (nem vicc) a helyek 95% már el volt foglalva. OMG

Ehhez mit lehet hozzátenni? Ott leszünk a 2NE1 koncerten valahol a hátsó lelátóban. Persze ez így kívülálló szemmel vicces. Ki nem tojja le hol lesz a Váraljay. De nekem mivel én vagyok a Váraljay irtó rosszul esik.

Utózönge: Hiába regisztráltam a Gmarketbe (ahonnak külföldiek is rendelhetnek koreai relikviákat stb.), ha fizetni csak koreai bankkártyával lehet. Nem mondom van bankszámlám itt, de minden banki műveletet a bankban kell intéznem. Paypal fizetésről szó van a fórumban, de amikor fizetni kell az sincs. Belföldi kártya (ja és ehhez koreai személyi azonosító szám kell, nehogy a maffia vásárolja a jegyet vagy az észak-koreai vezérkar? Komolyan, paranoiai a köbön) kell. Jó akkor legyen készpénz. Holnap beballagok a Woori Banba úgyis náluk van a számlám és befizetem Gabriel Varaljay jeligére a két jegy árát.

Peace. ……………. (sípszó)

Ja a 2NE1 magyar rajongói oldalát ITT lehet elérni, Facebookon pedig ITT kell lájkolni. ;-)

5 Responses to Koncertjegy – elsőkből lesznek az utolsók?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük