browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Plagizálás? – kínai videoklip

Posted by on 2012-07-21

Tegnap ülünk a pizzériában és az Mnet csatornán épp a koreai, japán és kínai zenei listákat mutatták be. 2NE1 „I love you” felfele mászik, ami símogatja a lelkemet, bár PSY akiről még írni akarok most előjött egy új számmal, amely második helyre taszította a csajokat. Nem is erről akarok írni, hanem arról, hogy én kínai könnyűzenei listát még életemben nem láttam. :)

Annyira el tudunk lenni a mi kis világunkban, hogy az ember néha elhiszi, hogy amit nem lát, vagy amiről nem tud az nem is létezik. Nekem például meg sem fordult a fejemben, hogy ha van k-pop, j-pop akkor lehet ch-pop is. :-) Vicces, bár lehet nem így hívják.

Ok lássuk… jött a győztes szám / zenei klip és megállt a pepperonis pizza a számban. Név szerint Hangeng (Super Junior’s ex tag) „Wild Cursive” című zenei videójából láttam egy részletet. Ezt:

Gondolom innentől mindenkinek Woodkid – Iron című klipje ugrik be:

Véletlen lehet a hasonlóság? Nem hiszem. Kértek engedélyt a klónozásra? Hát van egy sejtésem, hogy nem… Ok itt is persze mondhatnánk, hogy de hát Kína mindent másol, miért tenne másképp a zenei iparban is. Minden esetre érdekes az egész. Több helyen is rákerestem a témára, mindenhol fel vannak háborodva a bloggerek, fórumozók… Vélemény? :)

8 Responses to Plagizálás? – kínai videoklip

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük