browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kicsi a világ!

Posted by on 2012-07-22

Kicsi a világ, de komolyan. Most mekkora esélye van annak, hogy két magyar véletlenül találkozzon Szöulban? Nem vagyunk itt tömegesen. Szerintem ha megnéznénk a statisztikákat lesnénk mi is.

Mégis… a mai nap különleges volt számunkra. Ma délutánra megbeszéltük Jankával egy koreai lánnyal, aki úgy beszél magyarul, hogy csak lestem (1 évet tanult Magyarországon), hogy találkozunk. Egy hete jött vissza Magyarországra, és itteni magyarokat keresett. Ejj, én mit kínlódtam, hogy találkozzak koreaiakkal Pesten, itt pedig összejött egy ilyen tali „secc perc” (nap) alatt. Janka elég messze északon lakik (mármint Szöul északi részén), ezért valami olyan metróállomást talált, ami félúton van a lakhelyeink között. Komolyan amióta itt vagyok ez volt a második leghosszabb beszélgetésem valakivel itt (az elsőről pár napja írtam). Így tudnék koreaiul, mint ő, hát nem tudom mit lehetne fogatni velem… akár aligátort is. :) Megbeszéltük, hogy még találkozunk és elmegyünk túrázni valamelyik hétvégén.

Visszaúton pedig csak a semmiből szinte szembejött Miriam, aki pedig szintén Szöulban lakik, de hogy szervezés nélkül csak így találkozzunk, annak az esélye elég kicsi. Teljesen más vonalon mozog mint mi és… mégis. Vele is beültünk valahova, szóval ez egy afféle találkozós nap volt. :-)

Tudom, hogy mára ígértem egy cikket, de sajnos olyannyira kivagyok purcanva, hogy ennyit sikerült írni. A páratartalom olyan, hogy a pólómból csavarni lehet a vizet… és most már éjfél múlt… szóval ennél már nem nagyon lesz hűvösebb.

Extra hír, hogy az egyik felajánlásos cikkem hatásaként csak kijön egy olvasóm. Jó átélni, hogy az ember elindít egy gondolatot, aminek a végén egy másik ember a „hazában” megveszi a repjegyet és kijön ide 13 napra. Ez az alkotás végeredménye, amely manifesztálódik. :) Nem mondom, hogy világot teremtek, mert nem vagyok a mindenható, de érdekes erőket lehet megmozgatni pusztán szavakkal. Számomra ez a sikerélmény maga. Kijön az első tanítványom, akit magyarul meditációra fogok oktatni és 2 hétbe zsúfolva megpróbálom átadni mindazt a tudást, amit én itt lassabb tempóban tolmáccsal vagy nélkül szedtem fel.

Peace! :)

Extra infó (bár tudom, hogy csak nekem lesz érdekes). Átállítottam a telefont koreai nyelvűre. A motivációt Janka adta, akinek meg magyar minden a telefonján, így tartja karban a nyelvtudását. :) Ügyes!

19 Responses to Kicsi a világ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük