browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hogyan lehet saját tengerpartunk? (Cusima, Japán)

Posted by on 2012-09-26

Hogyan lehet olcsón saját tengerpartunk? A képletet most leírom, csak kicsit figyelni kell. A lényeg persze az, hogy ne akarjunk mindent birtokolni. Nagyon sok minden (és ez főleg a természetre igaz), ingyen elérhető. Így volt ez a mi kis privát tengerpartunkkal is. A birtoklás sok esetben nem jelent használatot. Emberek birtokolnak szállodákat, amelyekben talán sosem szálltak meg, repülőgépeket, amelyeken ritkán utaznak és sorolhatnánk tovább. Birtokolni és használni valamit két teljesen különálló dolog.

Az egésszel még Angliában szembesültem, ahol a család női tagja épp egy BMW-t lízingelt. A férj kitalálta, hogy mivel már három gyerek van, inkább egy terepjárót kellene vezetnie. Másnap el is intézték a cserét. Az egész vége a nő miatt úgyis persze a „csináljuk az egészet vissza” verzió lett, de  a lényeg nem is ez. A lényeg az, hogy ez a fajta autóhasználat tartós-bérlet szerű volt inkább mintsem az a modell amit Magyarországon szoktunk meg. Otthon az a lényeg, hogy az ember fizesse le az autót és végre az ENYÉM legyen. Épp az enyémmel van a probléma, mert utána az enyémet úgyis el kell adni és újat kell venni, szóval a folyamat folytatódik. Birtoklás és használat nem feltétlen jelenit ugyanazt! Én egyszer az életben szeretnék egy napra bérelni egy Ferrarit (ez is a bakancslista része), de birtokolni nem szeretném, mert irtózatos nagy terheket róna rám az a státusz.

Az egész gondolatot visszavezetve a tengerpartra, elérkeztünk egy olyan helyre, ahol egy egész fehér-homokos tengerpart csak a miénk lehetett. Ez az előnye a kevésbé forgalmas „kihalt” szigeteknek.

Cusima ezen része márpedig nagyon ritkán forgalmas. A közelben van egy SPA szerűség, és egy kemping ami csak ritka alkalmakkor van használva, legalábbis amikor ott voltunk egy lélek sem volt ott.

A hosszú túra után tehát megérkeztünk a képen látható kereszteződésbe, melynek egyik oldalán a part volt, a másik oldalán viszont a remény arra, hogy nem kell sátorban aludnunk.

A szállásról már csak az információ szempontjából is szeretnék egy külön cikket írni, ezért ezt a részt most át is ugrom (elnézést). Térjünk vissza inkább a tengerpart szépségeire. Komolyan nagyon szép fotókat sikerült csinálnunk, miközben minderre két idősebb iPhone 3GS állt rendelkezésre. (!)

Ez a sziget is egyértelműen vulkanikus eredetű volt.

8 Responses to Hogyan lehet saját tengerpartunk? (Cusima, Japán)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük