browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

McCol – a kedvenc koreai üdítőm

Posted by on 2012-10-07

Három fajta ember él a Földön. Aki szereti a McCol-t, aki utálja és aki nem is hallott róla. A magyarok nagy részét tudom ez hidegen hagyja, de ha valaki kijut Koreába okvetlen kóstolja meg ezt az árpából készült kólaszerűséget. :)

A kóla feeling meglesz, csak az utóíz szerintem az, amit többen nem szeretnek. Nekem pedig eléggé bejön az az ital. Volt hónap, hogy a McCol-t a a Sprite szerű Cider-el váltogattam, de aztán egy idő után azon vettem észra magam, hogy csak McColt-t vásárolok állandóan. Egy ilyen doboz ára változó, de a legtöbb helyen 900 won (180 HUF) körüli áron kapható. Természetesen létezik üveges kiszerelés is, amit a koreaiak előszeretettel visznek közösségi eseményekre (sportolás, piknikezés a szabadban, stb.).

Az ital érdekességei közé még a B1, B2, és C vitamin adalékokat sorolnám, de amiről nem mindenki tud, hogy az italt a hírhedt Moon-szekta (Egyesítő Egyház) egyik gyára gyártja. Az alapító, Moon tiszteletes, nemrég halt meg. A róla szóló egyik cikket ajánlom mindenkinek: KATT.

A fogyasztás szempontjából ez persze lényegtelen, de érdekesség. Ha valaki Koreában jár a McCol-t kóstolja meg, ha ízlik ha nem. Én amondó vagyok, hogy ha megadatik az, hogy az ember eljut más kultúrákhoz is, akkor kóstoljon meg mindent. Dobjuk el az előítéleteket, mert van akinek a disznóhús az undorító és a kígyó a normális, nekünk meg fordítva. Ez persze csak egy példa volt, de a lényeg,  hogy úgy nem mondhatunk véleményt valamiről, hogy sosem kóstoltuk.

Spark up! McCol ;-)

8 Responses to McCol – a kedvenc koreai üdítőm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük