browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Megfázás ismét Koreában

Posted by on 2012-11-01

Pár napja lerobbantam egészségügyileg. Ilyen az első időszakban volt, ami ráfogtam a még nyugatról hozott egészségtelen és gyenge immunrendszerre. Bezzeg most majd erős leszek. Koreában van a hiedelmek szerint (amit én el is hiszek) a legszebb minőségű bőr (mármint az emberek arcán) és ezt mind a koreai termőföldnek lehet köszönni, aminek nincsen párja a Földön. Na én ugyebár azt hittem, hogy akkor én most Vasember immunrendszerre tettem szert és nem lesz probléma számomra az sem, hogy 17-19 fokban kell dolgozni a kávézóban, amit bírni fogok. Hiába vettem fel pólót a fehér ing alá amit ugyebár kötelező viselnek, megfáztam és délután már zombiként mentem haza a busszal (amit igen ritkán használok). Ennyit a magamba vetett hitről (agyam) és a realitásról (amit meg a testem gondolt). :)

Aznap este már hidegrázás és folyamatos beájulások és iszonyat sokat aludtam. Néha jött egy-két szobatárs akivel ilyen beszélgetések zajlottak le:

– Gabriel beteg vagy?

– Igen

– Van gyógyszered?

– Nincs

– Jól vagy?

– Nem, nem vagyok jól.

… majd ennyivel véget is ért a diskurzus és mentek az utukra. A thai szobatársam meg is jegyezte (persze röhögve), hogy ez a koreai gondoskodás, hogy le se tojnak? :) Én hidegrázás közben vele nevettem. Ismét ájulás és aludtam megint X órát.

Hát igen, ha belegondolok a koreai kultúrában nem ember az, aki nem megy be betegen és tolja tovább az ipart. Ha gyenge vagy, senki vagy. Nem lehetsz beteg. Fighting! Ez manapság engem viszont már nem zavar. Szombaton lesz egy hegyi túra, amire nagyon nem szeretnék elmenni.

Persze a házvezetőnőnk azért észnél volt és mindig küldött az egyik gyerekkel egy-egy narancsos italt, ami narancshéjjak cukorban való érleléséből, majd ezek leforrázásából készül. Irtó jó íze van és tényleg hatásos, csak nem sokáig. Be akartam bizonyítani magamnak, hogy lábra tudok állni én saját erőből is. Nos a bio megoldás igencsak lassú folyamat. Egy napot aludtam végig, de a tusoláson kívül semmi hasznosat nem voltam képes csinálni.

Ez marad mikor már leittam a levet. Én meg szoktam enni a cukros narancshéjat is:

Ma már, betegségem harmadik napján megfogadtam, hogy elhúzom a belem és megveszem azt a lórúgást amit Melinda tesztelt X hónapja, de egy gyógyszertárban sem találtam, így jutottam el arra az elhatározásra, hogy hagyom magam rábeszélni egy másik gyógyszerre, illetve kettő kombinációjára. :) Ezeket látni a fenti képen. Az alsó dobozban kék tabletták vannak, ami tudjuk mit jelent, persze nézték ezt már fogamzásgátló szernek is a csomagolása miatt. :)

약 („jak”) azaz gyógyszer:

Étkezés után 1-1 tablettát kell bevenni napi 3x. Elvileg így 3-4 nap alatt el is fogy az adag. Jobban vagyok, de még nagyon Tay Zonday szerű hangom van. Ha valaki nem ismerné a Youtube egyik sztárját hát itt van:

Plusz információ: Melinda közben egyedül viszi a kávézót és megfázott rendesen, szóval ez nem mehet így tovább. Be kéne már fűteni. Szóltunk, de nincs komolyan véve…

25 Responses to Megfázás ismét Koreában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük