browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Filmajánló: Demilitarizált övezet: JSA

Posted by on 2013-01-07

A koreai demilitarizált övezet (avagy a DMZ) a századunk egyik legmisztikusabb helye. Nem is csoda, hogy azoknak, akik Dél-Koreában járnak előszeretettel kínálják a DMZ-hez való túrák lehetőségét is. Sajnos nekem nem sikerült eljutnom a Szöultól mindössze 50-60 kilométerre lévő vidékre, de egyes turisták szerint nem is veszítettem sokat. Kézzel fogható látnivaló van elég, de ezek nem adnak akkora izgalmat, amelyet az ember fejben elképzel, átlátni Észak-Koreába pedig csak szabad szemmel lehet (fotózni tilos). A fotózás nincs megtiltva, de állítólag a csíkkal jelölt határ ahova a fotós állhat épp úgy van belőve, hogy az égen kívül semmit se láthassunk a korláttól. Ettől függetlenül eljutok én majd a DMZ-hez, és lehet, hogy jobb is lesz így: a koreai háborúról addigra megfelelő mennyiségű könyvet és filmet nézek meg és más lesz az élmény is.

Megjegyzés: A fotó, csak szemléltetés és nem a DMZ közelében készült!

Megjegyzés: A fotó, csak szemléltetés és nem a DMZ közelében készült!

A két Korea közötti határvonal 250 kilométer hosszú és kb. 4 kilométer széles. Tulajdonképpen ez nem is egy határ, mert a két ország közt nincs direkt átjárás. Észak-Koreába leggyakrabban Kínán keresztül „szokás” eljutni. Egy volt gimnáziumi osztálytársam adott egy tippet egy filmre, amely erről a helyről szól.

Ha valakinek van szabad 2 órája, akkor nézze meg ezt a filmet, , majd írja ide a megélt gondolatait.

Demilitarizált övezet: JSA (2000)

One Response to Filmajánló: Demilitarizált övezet: JSA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük