browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maximális figyelem, mindent a vevőért

Posted by on 2013-08-02

Dél-Koreában nagyon odafigyelnek a részletekre. Gondolkodtam is, hogy erről írjak-e vagy hagyjam a fenébe, mert sokat nem is tudok erről a témáról írni és lehet unalmas lesz egyesek számára, de aztán ma is olyan dolgot láttam, hogy inkább…

Ami az alap ötletet adta, hogy a kávézókban, várótermekben (orvosi rendelő, bank, posta, stb.) kihelyezett mobil töltőket láttam.

Ez itt a Hollys Coffee asztalokba épített töltőalkalmatossága:

Hollys kávézó, asztalma épített mobil töltő.

… ez pedig egy váróteremben oldja meg az okostelefon lemerülési problémákat:

Mobil töltő egy váróteremben.

Apró részletek, amelyek fontosak lehetnek. Itt ezeken meg sem rökönyödnek, mert természetesnek tekintik.

A várótermekben alap tartozék a vízautomata, amely mellé 3in1 kávét, teát, stb. is kihelyeznek. Mindent a vevőért. Vállalkozói szemmel értem én, hogy ez költség és Magyarországon a vevők / kliensek másképp állnak hozzá a dolgokhoz (itt ha nem kívánja valaki a teát akkor nem készít magának, vagy nem viszi haza, mert pofátlanság), de az ilyen kis dolgok szerintem sokat jelentenek.

A boltokban egyébként megy a hajlongás és a kedvesség. A vevő az első, ami néha idegesítő. Főleg ruhaboltokban az eladók 5 percenként azt kiabálják, hogy ha segítség kell csak szóljon nekem. Ez egy kissé fura és vicces, de hát más kultúra.

A kávézó-kultúra pedig reneszánszát éli itt. Szöulban minden sarkon kávézó van. Épp olvasok egy könyvet amit a Daewoo alapítója írt, ő meg is említi, hogy nem normális, hogy minden fiatal kávézót akar nyitni. A könyv a 90-es években íródott és most látom az eredményét. :-)

Itt épp a Hollys Coffee egyik kávéháza látható, melynek a berendezése sem semmi:

Hollys Coffee kávéház belső tere

4 Responses to Maximális figyelem, mindent a vevőért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük