browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

DVD szoba, filmnézés és koreai nyelvtanulási tipp

Posted by on 2013-09-02

DVD szoba, hatalmas nagy kanapéval.

Érdekes, hogy Dél-Koreában olyan vállalkozási megoldások is simán megélnek, amelyeket Magyarországon mi simán körberöhögnénk.

Két hete még egy Ilszanban tett látogatásom során a koreai hőség elől menekülve egy DVD szobát választottunk. Lehet így elsőre vicces, de mivel az átlagos koreai nem nagyon fogad vendégeket otthon, itt az ilyen helyeknek van létjogosultságuk. Gondolok itt arra, hogy adott egy 4-6 főből álló fiatal társaság, akiknek a szülők otthon nem nagyon örülnének.

DVD választék a polcon Dél-Koreában.

Ez a hely arról szól, hogy a DVD-n viszonylag frissen megjelent filmeket egy külön projektoros, nagy kanapés szobában tudjuk megnézni 2000 forint körüli összegért. Azért ez még 2 fő esetén is olcsóbb mint egy mozi. A hangot térhatású házimozi hangrendszer biztosítja, a kanapé pedig akkora, hogy akár fekve is nézhetjük a filmet.

A koreai DVD szoba vetítővászna. A DVD szoba projektora.

Én Bradley Cooper Napos oldal című filmjét választottam:

A Napos oldal című film koreai posztere.

Rájöttem hogyan fejlesztem gyorsabban a koreai nyelvtudásom: angol nyelvű filmeket kell koreai felirattal nézni. Garantált siker! Mivel egész mondatokat látok leírva, ezeket megtanulva használható nyelvtudásra lehet szert tenni. Már említettem, hogy a szavak magolása és a nyelvtani szabályok alkalmazása mint út, nekem nem megy, pláne nem a koreaival. Teljes mondatokat tanulni – na ennek van értelme! Én angolul sosem tanultam, mármint a klasszikus formában (iskola, nyelvtanfolyam, stb.) mégis értek / kommunikálok angolul. Hogy lehetséges ez? Sokat olvastam, sok angol dalt hallgattam, sok filmet néztem meg, persze feliratosan. A végeredmény az volt, hogy 3 amerikai cégnél húztam le közel 13 évet.

A Napos oldal című amerikai film koreai felirattal.

Ezt kell tennem a koreaival is, persze a hangul nehezít a dolgon, de az angol hang koreai felirat út a sikerhez.

A DVD vetítő szolgáltatás bejárata.

Erre pedig a DVD szobában jöttem rá. Te milyen módszerrel tanulod a koreait?

8 Responses to DVD szoba, filmnézés és koreai nyelvtanulási tipp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük