browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Az írás mint gyógyító eszköz

Posted by on 2015-04-25

Most, hogy végre hazalátogattam egy évnyi Anglia után, sikerült annyira utolérnem magam, hogy végre írni tudok. Be kell lássam, hogy nálam a blog írás, lelkiállapot kérdése. Ez akkor is igaz, ha az írás rám egyenesen gyógyítólag hat. Az elmúlt egy évben elég sok megerősítés jött az írás pozitív hatásával kapcsolatban. Elég ha leegyszerűsítjük mire is gondolok: ha valaki bevásárló listát ír amit folyamatosan töltöget, nem fog elfelejteni semmit. Ezzel mindjárt mentesíti az agyat a „jaj el fogok felejteni valamit” érzések alól.

Az elmúlt időszakban igencsak használtam ezt a módszert mert be kell valljam, nehéz volt ez az agy év. Nem vagyok egy karma hívő, de nemrég valaki azt mondta, hogy kell egy idő míg az ember ledolgozza a karmáját. Ez a mondat olyan, hogy értem is meg nem is. Főbenjáró bűnöket nem követtem el, amelyekért bűnhődnöm kellett volna, de tény, hogy az önkéntes munka Koreában, majd a második utam és az araboknál való konyhafőnökösködés igencsak megtette a hatását az anyagi téren. Ezt kellett úgymond ledolgoznom szinte pontosan egy évig tartó angol létem alatt. Természetesen az ember ilyenkor megjárja a poklot, persze szimbolikus tekintetben, de ezek a fájdalmak fizikailag és lelkileg is kellenek, mert minden egyes mozzanat tanít valamit.

Posing with #Stonehenge #Amesbury #sky #beard #spiritual #place #England #UK #me #mik #trip photo by @drunkenartist

A photo posted by gabrielvaraljay (@gabrielvaraljay) on

János akivel Koreában ismerkedtem meg, mondotta egyszer, hogy „tapasztalat útján kell, hogy megtapasztald a magányt, hogy egyedül vagy, hogy harcolsz szinte az életedért”. Nos ez volt nekem Anglia, akkor is ha egy barátnak, aki Bristolba invitált, sokat köszönhetek. Ettől függetlenül megjártam a magam poklát és sokszor az írás volt az amely segített.

Életem elmúlt szakaszában a szívem irányított. Mondta meg, hogy épp milyen lépéseket tegyek. Sokan azt mondják, hogy hallgass a szívedre, a Biblia pedig azt, hogy a szív csalárd. Én Angliában elhatároztam, hogy a szív és az ész közös együttműködése lesz az igazi. Az írással kapcsolatban pedig azt a megoldást találtam, hogy elindítottam egy levelezést a szívem és az agyam között. Ez a fajta információcsere pedig segít a MOST-ban élni, segít tudatosabbnak lenni, hiszen én kívülállóként tekintek azon dolgokra, amelyek bennem zajlanak. Így tudok objektív lenni.

utóirat: a következő írás már a svéd utam lesz, terveim szerint sok képpel azaz „a reklám után folytatjuk”

3 Responses to Az írás mint gyógyító eszköz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük