browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Egészségügyi problémák Koreában 2. rész

Posted by on 2012-06-05

„Hétfőn elmentünk a híres orvoshoz, aki szintén megnézte a papírokat, majd egy újabb akkupunktúra következett, de ez kicsit másfajta volt. Mint már a cikk első részében említettem, a doki igazi celeb: TV-ben szerepel, vannak önkéntes kezeléses napjai, amikor szegényeket megy gyógyítani, stb. Állítólag mindenkivel kedves, amiből mi egy fikarcnyit nem éreztünk, de hát a kezelés miatt mentünk hozzá.

A tűk tetejére egy kis kúpot helyeztek amit meggyújtottak és ott hagytak. Én meg láttam a tükörben ami az ágy mellett volt, hogy vörösen izzanak a tűk. (Gondolat: mi lesz ha a bőrömig elérnek!?) Egy tűnél egy éles fájdalmat éreztem, de hamar el is múlt. A kúpok leégtek, jött az orvos segédje és kikapkodta a tűket. Az orvos kezelés után elmondta, hogy naponta kellene járnom 3 hónapig. Kiszámoltuk, hogy ez nekünk 240 000 forintunkba kerülne.

Kezelés után 20 percig megint minden jó volt aztán megjelent a fájdalom.

Azon a héten elmentünk önkéntesnek egy gombafarmra. Ott az egyik kísérőnkkel elkezdünk beszélgetni és szóba került a derekam. Azt mondta, hogy az alapítványnál van egy orvos aki már több ezer ember gyógyított meg az általa kifejlesztett szérummal, amit beinjekcióz a fájdalmas területre.

Pár nap múlva az orvos megjelent a központban. Behívott egy privát szobába, megvizsgálta a hátam és közölte, hogy ő ezt rendbe tudja hozni. Melinda örült, fülig ért a szája. Aztán a mosoly ráfagyott az arcomra amikor közölte, hogy akkor most vegyek fel egy kényelmes nadrágot, mert beadja az injekciókat és utána csontkovácsolni fog.

Ruhacsere, majd vissza a szobába és amikor megláttam a 8-12 injekciót inkább hátráltam volna.

Hasra fektetett és a csigolyák közé elkezdte beadni az injekciókat. Komolyan a fájdalom rosszabb volt a derékfájásomnál. Egy 10-es skálán a derékfájás egy 8-as, ezek a tűszúrások simán 12-esek voltak. Amikor végzett a 8-10 injekcióval megkovácsolt. A derekam akkor már kék és lila színekben pompázott, ugyanis, mint kiderült a celebdoki valamit nem jól csinált.

Az orvos szerint 5 kezelésre lenne szükség ahhoz, hogy meggyógyuljak, ez kb. 50 injekciót jelent. Félelmetes!

Két kezelést kaptam, és a kezelések után bármilyen mozdulatot megtudtam csinálni., de másnap reggel már megint olyan volt mint a kezelés előtt.

A második kezelés után egy koreai barátunk, aki Magyarországon él, de akkor épp itt volt Szöulban találkozni akart velünk, mert egyrészt aggódott miattam másrészt látni szeretett volna minket. Egy koreai étterem után elvitt minket egy barátjához. (Az úton én már hisztiztem Gabrielnek, hogy nem bírok menni, nem akarok menni, leakarok ülni…). Ő volt Kim, aki egy nagyon érdekes figura. Mint kiderült, nem véletlenül akarta a mi koreai barátunk, hogy megismerjük Kim-et. Ugyanis ő egy gyógytó, aki a khí energiát használja a gyógyításhoz.

Először elég szkeptikus voltam, mert azt gondoltam ezek az emberek csak a pénzt szedik ki a betegekből akik megakarnak gyógyulni bármi áron.

A kezelés abból állt, hogy a tenyereimet felfelé kellett fordítanom, ő pedig megfogta az egyik tenyerem középpontját és a derekamra tette a kezét.

Előtte megkért, hogy hajoljak le, akkor a lehajolás nekem a 30 fokos meghajlást jelentette. Kezelés után szintén megkért, hogy hajoljak le. Akkor a legnagyobb meglepetésemre megtudtam fogni a bokámat. Kim azt állította, hogy ez egy gyenge kezelés volt és jövőhéten egy lóadagot fogok kapni.

Azóta minden héten egyszer elmegyünk Kimhez, beszélgetünk, kezeli a derekam, ami igazából már nem fáj, csak akkor érzek egy kis fájdalmat, ha túl sokat sétálok, vagy túl hosszú ideig ülök egy helyben.

Igen, tudom furán hangzik az egész, de működik. Kim elmondta, hogyan tud ilyesmit csinálni. Tudjuk, hogy ez tanulható, megismertük a mesterét és mesélt a legelső mesteréről, aki elismert gyógyító volt itt Koreában.

Most, hogy a derekam rendben van, egy egészen más dologgal foglalkozunk. Mint írtam, minden orvos azt javasolta, hogy fogyjak le. Na, Kim most ezt csinálja velem. Bármit – bármikor megehetek nem hízom tőle. Igen, tudom furán hangzik, de ha a derekamnál bevált, biztos vagyok benne, hogy a fogyásnál is beválik.

Az első fogyós kezelésen lemértem a derekam kerületét, majd közvetlen a kezelés után is. A különbség 4 cm volt.

De erról majd esetleg később…. :)”

Ez volt tehát Melinda beszámolója. Minden jó ha a vége jó. Tudom a vége nagyon misztikusnak fog tűnni, de hát keleten vagyunk és itt már semmin sem csodálkozom. :) Az érdekes egyébként az egészben az, hogy míg az utolsó doki azt hiszi az ő csodaszere hatott, addig mi jókat mosolygunk, mert Kimnek lehet köszönni mindent. Persze nem lehet orvosokat szembesíteni, no meg mi is lenne az egésszel a cél? Nem tudom érzitek-e, hogy olyan ez mint amikor az ember többfajta nevelést kap (Fábry Sándor mesélt egyszer ilyet). Mást kellett mondani a nagypapának, az anyukának és a nagynéninek. :-)

Nos így vagyunk mi a sok doktorral. Inkább kerüljük a kinek is kellene hálásnak lenni témát, mert nagyon nehezen kerülnénk ki a magyarázkodásból.

Aki többet szeretne tudni Kim-ről és a gyógyításáról, az itt éri el a blogját: koreaikhi.info

17 Responses to Egészségügyi problémák Koreában 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük