browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

A nap képe: kártyázz kereszteződésben

Posted by on 2012-08-02

Ma sikerült egy olyan képet lőnöm, ami azért eléggé elgondolkoztatott. Az egyik mellékutcában, ahol azért van járműforgalom egy fiú az út közepén, ráadásul a kereszteződés határában rendezgette a gyűjtőkártyáit. Hihetetlen. A biciklis barátja csak később érkezett. Míg elő nem kaptam a telefonom, a srác egyedül volt az út közepén és minden stressz és veszélyérzet nélkül végezte az általa fontosnak tartott feladatot. :-)

Épp ma beszélgettünk arról is, hogy a „mi időnkben” nem volt ilyen túlszabályozás mint manapság. Én bukósisak és minden védőfelszerelés nélkül másztam fára, vagy bicikliztem. Nem voltak olyan szabályok mint manapság. Koreában most is elég sok KRESZ-el kapcsolatos dolog szinte nem létezik, mármint nincs az ami Magyarországon kötelező. A motorosok bukósisak nélkül közlekednek, sokan még mobilon is telefonálnak közben és némelyik még cigizik is vezetés közben. Most mondanám, hogy félelmetes, de nem mondom. Tudom, hogy mindenkinek megvan erről a külön véleménye, de a társadalom a törvényekkel ne akarja védeni az én életemet ha én nem akarom (pl. bukósisak, vagy biztonsági-öv, stb.). Én értem miért fontosak ezek a dolgok és használom is őket, de ha úgy döntök, hogy nem akarok bukósisakot venni és csak a magam életét veszélyeztetem, akkor más miért mondja meg, hogy nekem kötelességem nem meghalni.

Tudom, hogy ez egy filozófálós kérdéskör, de épp arról beszélgettünk, hogy ha valakinek elege van a sok szabályból otthon, akkor érdemes kiköltöznie Koreába. Itt annyira nem veszik halál komolyan a dolgokat. Lazább minden és ott tartanak a KRESZ szabályok is, mint a szocis blokkban a 70-es, 80-as években. :)

7 Responses to A nap képe: kártyázz kereszteződésben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük