browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Banpo híd, Szöul

Posted by on 2012-08-03

 Ma a Han folyó egyik híres hídjánál a Banpo-nál voltunk. Ismét csatlakozott hozzánk pár magyar (Mónika, Éva) és jött pár filippínó is Mónika oldaláról. Úgy tűnik nehéz lesz szétrobbantani ezt a magyar bagázst.

Magyarországon egyébként nem értettem, hogy a koreai diákok miért klikkesednek. Oda egyébként nehéz bekerülni, ráadásul nekik sem jobb, mert visszaveti a természetes környezetben való nyelvtanulás. Legalábbis nekem ez jött, le mert habár van aki egy év után nagyon jól beszél magyarul, azért találkoztam már olyannal is, aki nagyon nem…

A hídhoz körülbelül 9 óra tájékában értünk és az 1982-ben átadott közel 1,5 km-es híd nem nagyon akart „működni”. A híd kuriózuma ugyanis az úgynevezett „Holdfény szivárvány szökőkút”. Ez is egy olyan dolog, amit látnia kell annak, aki Szöulba látogat. A 10 ezer LED fénnyel megvilágított vízszintes irányú szökőkút (amelynek vízsugarai egyébként mozognak) , amely percenként 190 tonna vizet mozgat meg, be is került a Guinness Rekordok Könyvébe.

De nem volt ez mindig így, mert a híd csak 2009-ben lett felszerelve ezzel a turistacsalogató csodával, melynek érdekessége még az is, hogy közvetlenül a folyóból szívja fel és juttatja vissza a vizet. Aki Szöulban jár ne hagyja ki!

Nagyobb térképre váltás

3 Responses to Banpo híd, Szöul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük