browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

K-pop túra Szöul

Posted by on 2012-08-01

Minap érkezett egy ilyen kérés a blogba: „Én egy olyat szeretnék kérdezni , hogy nem tervezed /tervezted , hogy elmész megnézni a K-pop csapatok ügynökségeit??:D Gondolok itt az S.M. Entertainmentre és a Y.G-re :DDD Kíváncsi vagyok milyen lehet , kívülről képen már láttam őket , de azért mégis más , hogy ha valaki elmeléi milyen.^^”

Én nem vagyok semmi jó elrontója, ráadásul a most itt tartózkodó „vendégemnek” SM Entertainment érdekeltsége volt, így ma elmentünk az SM TOWN épületéhez. A többi már történelem, ugyanis K-pop túra lett a napból. A folytatás csak most következik, de kezdjük ott, hogy elindultunk…

Az SM TOWN (nem fogom túlspilázni  a cég alá tartozó előadókat: SNSD / Girls’ Generation, Super Junior, EXO, stb.) címét nem volt nehéz megtudni, mert még a térképekre is rátették őket. Kerestünk egy közeli metróállomást és oda terveztük az útvonalat. A metrómegállón lévő Digital View információs panelen (amely olyan mint egy nagy érintőképernyős táblagép) pedig útvonalat is tudtunk tervezni a célponthoz (lásd videó):

Utunk egy irtó luxussal teli városrészbe vezetett. Ennyi márkacéget egy rakáson én talán Londonban láttam utoljára. Nagyon sok luxuskocsi parkol ezen a környéken és az épüketek is a jólétet tükrözik. Egy kis utcakép:

Aztán megérkeztünk az SM TOWN (SM Entertainment) épületéhez, ami kívülről így néz ki. Be persze nem mentünk, mert a recepción túl úgysem jutottunk volna. :)

Feltehetően elég sok ismert híresség lehetett benn, mert a környék tele volt menő fekete és lesötétített kocsikkal. Az előadók általában nem a főbejáraton keresztül távoznak, hanem az itt látható hátsó egérúton:

Hátul még több kocsi parkol. Ez például az egyik EXO-s gyereké (bocs neveket nem tudok, mert szexuális irányultságomból adódóan a k-pop fiúcsapatok hidegen hagynak) :-)

Az SM előtt leszólított minket egy kínai lány, akiről később kiderült, hogy 15 éves és egyedül (a barátai nélkül jött el Szöulba). Ő már túl volt az SM fotózásán és a JYP-t kereste. Állítólag itt van nem messze. Válaszolni nem tudtunk, de mondtuk neki, hogy jöjjön velünk, mert még megnézzük az apartman-házat amiben a Girls’ Generation és a Super Jusnior tagjai laknak. Kikerekedtek a szemei. Háttérinfónak annyit, hogy ezt a helyet még sok szöuli fan sem ismeri és csak igazi fanatikusok mennek oda zarándokútra. Itt szögezném le, hogy az SNSD azaz a GG nem a kedvenc zenekarom. Jó számaik vannak, látványosak a klipjeik, de én sosem rajongtam olyan márkákért, amik piacvezetők. A GG-el tele van a metró, a magazinok, a billboardok… nekem sok ha valami a csapból is folyik. Sorry…

Na menjünk tovább az apartmanházhoz:

rajongók irka-firkái ;-) a téglakerítésen:

rajongók irka-firkái ;-) a téglakerítésen

7. emelet SNSD, 9. emelet Super Junior:

7. emelet SNSD, 9. emelet Super Junior

Egy kis mellékszál: egy koreai pár épp akkor készítette az esküvői fotóit az utcán. ;-)

Szerencsére volt wifi az apartman környékén így a térképen gyorsan meg is lett a JYP épülete is. Tényleg csak pár utca volt a két k-pop „üzem” között. Vicces az egész iparnak ezt a képét is látni.

Aztán egyszer csak megláttuk a AQ-Entertainment logóját, ami a JYP alá tartozik. Ez nekem nagyon új infó volt, de a kínai kiscsaj (Grace) szórta a k-pop infókat, szóval izmosodtunk a témában rendesen. Tőle tudtam meg, hogy nemrég kirúgták az egyik csajt a T-ara lánycsapatból, mert önzősége és összeférhetetlensége miatt már nem tudta hogy megoldani a menedzsment a folyamatos problémákat. Valami derengett a netről, de Grace helyrerakta a fejemben a dolgokat. Most „up to date” – naprakész vagyok a témában. :)

Az épülettől pár méterre pedig meglett a JYP Entertainment is:

Hát igen, a k-pop művek jól termel. Lamborgini-re is telik ha jól csinálja az ember. :)

Grace-nek már említettük, hogy azért mi tudjuk ám merre van az YG Entertainment épülete is. Azt tudta, hogy a Hapjeong metróállomáshoz közel, de azt nem, hogy hol. Mondtuk, ha velünk tart, akkor megmutatjuk. Ugyebár itt mi már jártunk, de hát igazi 2NE1 fanokként segítünk az elesetteken. :) Kérdeztem a lányt, hogy melyik k-pop csapat a kedvence, de nem volt neki (ez is fura), mert ő mindent szereti. o.O

Ha valaki nem olvasta Gabriel esetét az YG Entertainment portásával, akkor az IDE kattintva megteheti. :-)

Minimalista de dizájnos épület. Nekem bejön. Van még egy exkluzív fotó a 2NE1 Facebook rajongói oldalon. Akit érdekel kattintson IDE és megtekintheti (nem haragszunk meg ha lájkolja is az oldalt) ;-)

A kiadók és ismertebb zenekaraik / előadóik összefoglalva (a lista persze közel sem teljes):

SM TOWN: SNSD / Girls’ Generation, Super Junior, BoA, EXO, f(x), Shinee

AQE: MissA

JYP:  J.Y. Park, Wonder Girls, 2AM, 2PM, GLAM, MBLAQ

YG: 2NE1, Big Bang, PSY

34 Responses to K-pop túra Szöul

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük