browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Úgy élvezem én a (szöuli) strandot…

Posted by on 2012-08-04

Eljött az a nap, amikor már nem volt mit tenni, el kellett menni strandolni. :) Azt hiszem volt is ilyen kérdés itt a blogon, hogy milyenek a strandok, mennyibe kerül a belépőjegy, stb. Hát most ezt a kérdést is sikerül kielégítenem.

A strand nem messze van tőlünk a Han folyó partján. A háttérben látható piros hídról (Seongsan) már írtam is (a cikk IDE kattintva olvasható). Nos a híd mellett van egy kialakított strand, amit mindig csak séta közben láttunk. Ha jól emlékszem július elején kezdte meg működését. Távolról szemlélve úgy tűnt, hogy minden csak gyerekmedence, de kiderült, hogy azért van egy 1,5 méter mély „felnőtt” szekció is.

Július végén még így nézett ki a strand helyszíne:

A belépőjegy felnőtteknek 5000 won (1000 HUF). A strand reggel 9-kor nyit és este 8-ig tart nyitva. Azt azért bele kell számolni, hogy 7-kor már kihajtanak mindenik. Az úszómesterek roppant szigorúak. Körülbelül 3 ember vigyázta a medence 4 oldalát, akik folyamatosan a fütyülőjüket fújták. Ránk a csobbanás után pár perccel szóltak. Nem volt sapka a fejünkön (mint a nyuszikás viccben). A sapka itt nem azért kell, mert a hajunk netán eldugítaná a medence tisztítórendszerét, hanem azért, hogy ne kapjunk napszúrást. Na ezért aggódnak annyira az üzemeltetők. Sok srácon és csajon is általában baseball-sapka volt. A csajok között amúgy a városban is menő a baseball-sapka. Nem volt mit tenni, elmentünk sapkát venni (a fenti képen látható jobb oldali sátorhoz). Sajnos csak úszósapka volt (idáig lebeszéltem magam a baseball-sapkáról, sőt az YG által hordott stílusú sapkáról is), erre most meg 10.000 won értékben (2.000 HUF) vennünk kellett 2 db ultramodern dizájnú úszósapkát. Nem nagyon tetszett a dolog, de ez van…

A koreaiak ha szabadidejük engedi tudnak élni… na. Ki is találtam egy új mondást: Ha meg akarod ismerni egy ország népét, menj el a strandjukra. :) A koreai pasik (és most általánosítani fogok), ki vannak gyúrva. Komolyan népegészségügyileg Korea nagyban lekörözi Európa és Amerika országait is. Itt a férfiak nagyobb része izmos, a maradék pedig arányosan vékony. Ez alatt azt értem, hogy nincs kövér ember, és az embernek olyan érzése van, mintha tényleg ez a nép lenne genetikailag a legszerencsésebb. Oké, minden az étkezésre vezethető vissza, de akkor is…

A nők vékonyak és smink nélkül is szépek. A nagy mell nem menő Ázsiában. Egyik itteni férfiismerősünk ki is fejtette, hogy nem is érti miért nagy mánia nyugaton a nagy mell és miért képesek egyesek kés alá feküdni e miatt. Szóval az itteni nők / lányok nagy része nagyon vékony és kis mellű (akiknek eszük ágában sincs nagyobb melleket csináltatni maguknak – jól is teszik!). Azért van egy kis réteg, aki európai szemmel tökéletesen arányos testfelépítésű.

Az emberek nagy része ruhában fürdik. Bevallom nekem ez tetszett. A lányokon bikini volt, de mindig van valami kiegészítő amit még dobnak magukra és itt nemcsak a baseball-sapkára és a napszemüvegre gondolok, hanem mondjuk pólóra is. Volt aki olyan ruhában fürdött, amiben mások simán az utcán járnak. Térdig érő rövidnadrág és felső, stb. Persze itt sincs szabály, mert van aki simán bikinit vett és kész. Egyrészes fürdőruhát szinte senkin sem láttam. A férfiak ugyanúgy követik a nyugati fürdőruhatrendet. Azt hiszem Amerikából jött be ez a bő térdig érő fürdőnadrág mánia. A legtöbben ilyenekben ugráltak a vízben.

A legtöbb zűrzavart a rendőrök (rendőr-akadémiás srácok) okozták, akikre folyamatosan fütyültek az úszómesterek. Itt épp az egyik társukat dobták a vízbe. :)

Az úszómesterek egyik „mániája” egyébként az volt, hogy óránként 15-20 percre kizavartak mindenkit a vízből, ők pedig elmentek enni, vagy wc-re, vagy nem is tudom hova. Az első ilyen figyelmeztetésnél még nem tudtam mire véljem ezt, de utána megszoktuk ezeket a ciklusokat. Mindenki ekkor ment enni, vagy végezte el a dolgát, vagy egyszerűen a medence szélén ücsörögve a lábát lógatta a vízbe.

A tiltás ideje után persze már a hangosbemondón keresztül meg is lett köszönve a türelmünk és mindenki folytatta a medencés bulit. :-)

Azt mindenképp konstatálnom kell, hogy nagyon jó érzéssel telt el ez a fél nap itt a strandon. Egyrészt megdöglünk minden nap a melegben, másrészt meg jó volt látni és részének lenni a koreai kultúrának. Látni azt, hogy tömegesen mindenki szót fogad (ha ki kell menni a vízből), de azért mindig van aki akkor is húzza az időt és (jaj még úszom egy kört jó?) próbál egy kicsit lázadni. :)

Végezetül még sikerült is lőnöm egy szuper fotót, mindezt filter nélkül:

12 Responses to Úgy élvezem én a (szöuli) strandot…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük