browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (2. rész)

Posted by on 2013-05-11

Ga-In

Az írás első részét ITT olvashatod!

5. Koreaivá kell válnod

A dolog persze lehetetlen, de nem is a külsőd megváltoztatásáról van szó, hanem arról, hogy koreai módra fog kelleni viselkedned és át fog kelleni alakítani az életed. Hogy ez megéri-e, el kell döntened. Szép dolog a kultúra és a rajongás is, nem kevésbé a szerelem, de azért érdemes elgondolkozni a következőkön. Napi szinten szóvá lesz téve, hogy meg kellene már tanulnod koreaiul. A nyomás fokozódni fog, hogy ha a koreai ételekre is gondolunk, amelyet nem minden európai hajlandó teljes mértékben elfogadni. Követned kell majd a koreai szokásokat, a divatot és ezek alól a randizás szabályai sem lesznek kivétel.

A koreai nyelv: Minnél mélyebb lesz a kapcsolatod, annál nagyobb nyomás nehezedik majd rád a koreai nyelvtanulás terén. Lehet a nyelvtudás nem lesz fontos sem a barátnőd, sem pedig a te szempontodból, de előbb utóbb szóba kerül majd, hogy találkozni kell a szülőkkel, akikkel már koreaiul kellene beszélned.

a koreai ételek: Ha nyitott is leszel az új dolgokra, de azért egy élő polip, vagy egy kutyából készült étel lehet elveszi majd a kedved. Ezek extrém példák, de mindenre fel kell készülnöd és illedelmesen meg kell magyaráznod miért mondasz nemet. Az étel és ital visszautasítása Ázsiában nem illendő dolog, sőt egyenesen sértő kategóriába is sorolható.

Megjegyzés tőlem: Élő polipot nagyon sok koreai sem hajlandó megenni, szóval a leírt dolgokkal én nem értek egyet. A kutyahúst nagyon sokszor Koreával hozzák kapcsolatba, ahol a lakosság nagyon nagy része sosem evett ilyen ételt. Különösen az idősek körében örvend ínyencségnek, mert állítólag erőt ad az emberi testnek. Ettől függetlenül biztos lesz olyan étel, amelyet mi európaiként extrémnek tartunk (bár én ilyenre így hirtelen nem is emlékszem, vagy én vagyok túlságosan nyitott?). :)

a koreai divat: Képzeld el a szituációt, hogy egy ajándékot kapsz a barátnődtől és az például egy rózsaszínű ing lesz. Mindenkinek más az ízlése és attól függetlenül, hogy sok férfi rózsaszín ingben mászkál Koreában (a rózsaszín amúgy náluk a gazdagság jele), te nem vagy hajlandó felvenni azt. Ugyanez érvényes az összeöltözésre is. Hülye szokás, de a párok képesek egyforma felsőt is felvenni az utcán, hogy nyilvánvalóvá tegyék, hogy ők egy pár. A tanács ilyenkor az, hogy lehetőleg a stílust szögezzétek már le az elején és vásároljatok együtt, hogy mindketten képbe kerüljetek a másik „gyenge” pontjait illetően. A megoldás a kommunikáció!

a koreai randizási kultúra: Ezt mindenképp követned kell, persze előtte képbe kell kerülnöd ezen a téren. A randizó pároknak külön dátumokra is figyelniük kell. Az ajándékok vásárlása mind-mind a randizás része. Készülj fel, hogy ajándékként a speciális alkalmakkor ékszereket, virágot, márkás, drága termékeket, sminkeket kell vásárolnod. Ide tartozik a jeggyűrű beszerzése is, bár szerintem ezen nincs mit csodálkoznunk.

6. „villantsd a zsét”

A pénz manapság tényleg mindenhol a legfontosabb tényezővé vált. Nem kevésbé Koreában, ahol a fogyasztói társadalom jóval megelőzi Magyarországot. Az egyik koreai ismerősöm egyszer azt válaszolta a „Tényleg ilyen fontos a lányoknak a pénz?” kérdésemre, hogy „A koreai lányok ezt sajnos már észre szem veszik, annyira része a mindennapoknak.” Lényeg, hogy a lányok elvárják, hogy szép étterembe vigyed őket és főleg ne rajtuk akarj spórolni. Előnyben részesítik azt, ha a barátjuk szép autót vezet, jó munkahelye van, egzotikus helyekre viszi őket, drága ajándékokat vesz nekik és ha szükséges akkor fizeti a plasztikai műtétjüket is (ez hétköznapi dolog Koreában). Az utolsó tétel persze csak poén, de a többi jól szemlélteti az elvárást. Nevezhetjük túlélési esélyeknek is, de a világban az a nyerő akinek pénze van, de Koreában ez hatványozottan a tudtodra is van hozva.

Európaiként ha nem is vagy anyagilag eleresztve, nem kell aggódnod. Előnyben vagy a helyi férfiakkal szemben, mert a koreai nők elnézőbbek  a szegényebb külföldiekkel. Az okosabb réteg a szív dolgait fogja előnyben részesíteni a nyugatiakkal kapcsolatosan, és az anyagiak kicsit háttérbe szorulnak.

7. Része leszel a versenynek

Ahová csak mész, amit csak veszel neki és ami szépet csak mondasz közzé lesz téve a Cyworld, Facebook és KakaoTalk közösségi hálózatokon, méghozzá fotóval mellékelve (mint bizonyíték). Versenyhelyzet van, ahol a lány a barátnőivel szemben (akik szintén a saját párkapcsolatuk részleteiről posztolgatnak) bizonyítani, és kontrázni fog. Így leszel része egy úgynevezett „na kinek a barátja a menőbb” idióta játéknak, amelyben a lényeg, a többi lány irigységének a kiváltása. Ez onnantól lesz igazán kellemetlen, amikor egy-két másik lány barátjának tetteire (drága ajándékot vett, luxushelyen üdültek) fog kellened reagálni. A randiknak vidámnak kell lennie és intézz mindent úgy, hogy az étel finom legyen az ajándékok pedig romantikusak és lehetőleg drágák. Innentől kezdve nyert ügyed van. Te leszel a legjobb „oppa” a barádnőd szemében.

8. Szex, védekezés és terhesség

Úgy tűnik nem csak a japán lányok, de a koreaiak is kíváncsiak arra, hogy milyen lehet a szex egy nyugatival. A pénisz mérete (ami számomra hihetetlen, mert konzervatívnak ismerem a társadalmat) azért szóba kerül a koreai lányok között is és kíváncsiak a szóbeszédre, hogy ez így van-e a nyugatiakkal kapcsolatosan a valóságban is. Amikor elérkezik az alkalom a vezetés a tiéd. Ne várd el, hogy egy koreai lány irányítson, sőt számíthatsz arra is, hogy passzív lesz az ágyban. Európa után ez lehet, hogy fura lesz, de teljesen más az ázsiai szexuális kultúra.

Megjegyzés tőlem: lehet épp ez az amiben többet tudunk mi nyújtani és mérföldekkel megelőzzük a helyi férfiakat. További olvasnivaló a témában (szerintem főleg Japánnal kapcsolatban) ITT.

A koreai nők bízni fognak benned, de ezzel az is jár, hogy a védekezés területén is tiéd a felelősség. Erre két módszer van: megszakítás vagy gumióvszer. Arra, hogy gyógyszert szedjen egy koreai nőt nem fogsz tudni rászedni, és végtelen magyarázatba fogod kényszeríteni azzal kapcsolatosan, hogy ez mennyire veszélyes dolog. Ha továbbra is kötöd az ebet a karóhoz, te leszel a rossz ember, aki ilyen veszélyes dologra kényszeríti.

Az abortusz egy kényes téma, amit személy szerint én nemzettől függetlenül elítélek. Koreában az abortusz mindennapi dolognak számít. Ha egy fiatal nő teherbeesik egy olyan férfitől, aki nem akarja őt feleségül venni, automatikusan egy abortusz-klinikára megy, ahol megoldást találnak a problémájára. Ha nem akarja elvetetni a gyereket, a család lesz az, aki elviszi a klinikára és nyomást gyakorol rá, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. Épp emiatt is nagyon nehéz 26 évnél fiatalabb terhes nőt vagy anyát találni Koreában.

Megjegyzés tőlem: … mindezt egy olyan országban, ahol a megszületett gyermek már egy éves és a legfontosabb esemény a 3. hónapos kisbaba. Ekkor lesz az egy év (9 hónap az anyaméhben plusz 3 hónap születés után). A koreai kor azt jelenti, hogy az életkorodhoz hozzáadsz plusz egy évet. Ebből következően az élet a koreaiak szerint már az anyaméhben létezik az első naptól kezdve. Ilyen szinten is ütközik a hagyomány a mindennapi élettel.

De mit történik ha külföldiként teherbeejtesz egy koreai nőt? Automatikusan kórházba kell vinned és te leszel a rosszfiú. Érthető is. Ellenkező esetben teljesítened kell a vágyát: el kell hoznod őt Koreából a saját országodba. Amennyiben nem teszed meg, abortuszra fog menni. Az abortusz ára egyébként 1 millió won (nagyjából 200 ezer forint) és illegális. Ettől függetlenül egyszerű ilyen klinikát találni, mert van belőlük elég. A felelősség természetesen nem az abortusznál kezdődik, hanem hamarabb, de ez gondolom mindenki számára világos.

folyt. köv.

10 Responses to 10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (2. rész)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük