browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (3. rész)

Posted by on 2013-05-12

Hyuna

Az írás első részét ITT olvashatod!

9. Szakítás és bosszú

A szakítás egy lánnyal mindenképp  veszélyes dolog lehet, nem kevésbé ha az illető sértve is érzi magát. Ha dobsz egy koreai lányt, összetöröd az álmait, elárulva érzi magát és keresni fogja a lehetőséget a bosszúállásra. Ennek különböző módjai is lehetnek: köze lehet a munkahelyedhez vagy az iskoládhoz is (ha még tanulsz). Egyes tapasztalatok azt mutatják, hogy a bosszúra szomjas koreai lányok megkeresték a srácok munkaadóját, tanárát, koreai barátait, hogy önmagukat áldozatként állítsák be. Lényeg, hogy a környezeted ellened legyen fordítva. Amennyiben illegális dolgokhoz is közöd volt (amibe ők beleláttak amikor még együtt voltatok) képesek lesznek feljelentést tenni a rendőrségen is. :-)

10. Telefon!

A telefonálási szokások talán a legkeményebbek a koreai randizás társadalmában. Az alábbi dolgokra kell odafigyelned:

Az üzeneteire azonnal válaszolj! A lényeg, hogy ha szöveges üznetet, SMS-t kapsz (ez manapság már nem szokás, mert napjainkban ezt már felváltotta a KakaoTalk), azonnal válaszolnod kell. Ha nem teszed meg legközelebb ez szóvá lesz téve. Egy idő után azon fogod észre venni, hogy be lettél idomítva: küldened kell majd jó reggel, jó éjszakát üzeneteket. Ez kiterjedhet az étkezési időszakra is (jó étvágyat a reggelihez-ebédhez-vacsorához). Nem vicc! :-)

Hívd fel minden nap! A nap fénypontja ha hívás érkezik a barátjától, ezért amilyen sűrűn csak lehet hívd fel őt. Ha ez nagy gondot jelent, akkor minimum naponta egyszer telefonálj, lehetőleg lefekvés előtt. Mindig kommunikációra késznek kell lenned, akkor is ha ő hív fel téged. Ez egy elvárás, aminek meg kell felelned! Amennyiben nem hívtad fel, komoly indokkal kell előrukkolnod.

Megjegyzés tőlem: nálam már szakadozik a cérna. :-)

Sosem lehet nem fogadott hívásod tőle! Amennyiben a lány hív fel, mindenképp fel kell venned a telefont. Ha elmulasztod a legnagyobb bűntettet követed el. Koreai lánytól az sem ritka, hogy őrülten zaklatott hangulatban fog felhívni, de akár az is megtörténhet, hogy egy órán belül 100 hívást vagy üzenetet kapsz tőle. Ez bizonyára extrém eset, de ki tudja, hogy kit fogtál ki. :) Ha nem reagálsz a hívásra, üzenetre a fejében csak egy magyarázat lehetséges: „megcsalod valami másik lánnyal!” Ha nem akarsz feszültséget inkább reagálj minden hívásra és üzenetre.

Megjegyzés tőlem: elszakadt a cérna. :-)

Konklúzió

Remélem van akinek segítettek ezek a gondolatok, hogy megértsen egy másik kultúrát és ne várjon el olyan dolgokat amelyeket a másik nem szokott. Természetesen az itt leírt szabályok nincsenek kőbe vésve és kifoghattok akár egy Európában, vagy Amerikában tanult koreai lányt is, aki belekóstolt és megértette a nyugati kultúrát és szokásokat. Ettől függetlenül a szülőkkel és családdal kapcsolatos szabályok nem sokban fognak változni. Attól függetlenül, hogy a Korea továbbra is zártabb ország és nem annyira globalizált, mint azt mi innen a távolból hinnénk, elég sok a vegyes házasság. Lehet épp tiéd lesz az egyik?

Az írás a connectkorea.com egyik bejegyzése alapján készült.

22 Responses to 10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (3. rész)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük