browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

EXPO 2012, Yeosu, Korea

Posted by on 2012-04-25

Elég sok minden új van a nap alatt. Főleg számomra. Például nem voltam még egy világkiállításon sem. Valahogy vagy messze voltak, vagy nem fogott meg az egész. Erre most itt vagyok Koreában és kiderül, hogy a 2012-es EXPO ebben az országban lesz megrendezve. Wow.

Persze mindjárt rá is kerestem, hogy hol is van ez a Yeosu város. Kiderült, hogy délen. Ez (ahogy a videóból is látszik) egy kikötőváros. Itt lesznek felépítve az egyes országok bemutató-csarnokai. Érdemes megnézni a koncepció-videót.

Május 12-én megnyitó! Ez azért elég közel van, nem? Nem tudom eljutok-e a kiállításra, mert eléggé messze van. Voltam már délen, de az egy csoportos utazás volt. Ettől függetlenül remélem lesz valami akció az alapítványon belül szerveződik valami utazás az EXPO 2012-re.

Yeosu-ról itt találtok képeket: katt, ez pedig a város weboldala: eng.yeosu.go.kr


Nagyobb térképre váltás

7 Responses to EXPO 2012, Yeosu, Korea

 1. Sjudit84

  Basszus ennél nagyon délebbre már nem is lehetne :'(((

  Sajna ez nekünk túl messzire lesz. Pedig épp tegnap beszélgettünk pasival róla hogy valami jó kis fesztiválra vagy valamire el kellene nyáron menni. Ez biztos érdekelné őt is…de lesül a pofámról a bőr ha előhozakodok neki ezzel az ötlettel, mert gondolom a belépőjegy se olcsó, valahol arra a napra lakni is kellene és odáig még leautózni is…hát nem lenne olcsó mulatság. úgyhogy én szerintem kihagyom. De te azért csinálj sok képet ha mész :)

 2. Csilla

  Én is nagyon szeretnék elmenni :) Mondjuk pont néztem kommenteket róla és írták, hogy, ha mindent rendesen végig szeretnél nézni, akkor ez egy több napos program… Ami viszont egy kicsit rosszul érintett, hogy Magyarországnak nincs pavilonja… Bár nem is tudom, miért gondoltam, hogy lesz. De azért jó lett volna belefutni…!!

  • Váraljay Gabriel

   A magyar pavilonnak annyi értelme lett volna mint elindulni az Eurovíziós dalversenyen. Előny nem származik belőle, részvétel az szép, de most nem ezekre kéne fókuszálnia az országnak (szerintem).

   • Csilla

    Persze, értem én. De az a baj, hogy sem erre, sem másra nem fókuszálnak… Nem látszik, hogy történne bármi is, legalábbis nem a mi javunkra! De ebbe most ne menjünk bele :)

 3. winery

  Mivel nem régi lelkes olvasó vagyok erre a bejegyzésre most bukkantam.
  Egy két a low budget ötlet világkiállitásra vágyóknak.
  A KTX-et kiépitették arra is, online jegyfoglalás, naponta 10 fő külföldinek 30% kedvezmény. A távolsági busz 2012-ben is a külföldieknek ingyen van.
  A pályaudvarról a belvárosba vezető buszok ingyenesek. Alvás? A sok látogató miatt nagy a zsufi de pl. jjimjilbang is jó egy max két éjszakára ( 10000 von 2000 Ft)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.