browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

A kínai Nagy Fal egészen Koreáig ér?

Posted by on 2012-06-19

Ha már történelemhamisítás a téma, akkor érdemes odafigyelni a kínai kormány legújabb bejelentésére. A koreaiak ugyanis nem repestek az örömtől, amikor Kína bejelentette, hogy a Nagy Fal hossza 21.196 km-re nőtt, magyarán kétszer olyan hosszú, mint az eredeti verzió volt (mostanáig).

A kínai magyarázat szerint a Koguryo dinasztia (i.e. 37 – i.sz. 668) alatt a fal egészet átért Koreáig. Koguryo-t viszont Korea a saját királyi dinasztiájának tartja, ezért nagy a felháborodás. Korea tudósok és történészek szerint viszont ez nem más mint a kínai kormány újabb történelemhamisítási húzása. A koreai kormány bejelentette, hogy nem hagyják annyiban a dolgot és egy bizottság által összeállított történelmi tanulmánnyal fogja megtámadni a döntést.

Olvastam egy poént is a témával kapcsolatban: „Az USA vigyázzon, mert a fal hossza még nőhet és New Yorkban is van egy „Wall” nevezetű utca, amit elérhet a kínai határ.” Az egészben az a vicc, hogy nem is vicc, mert egyre több amerikai cég kerül közvetlenül, vagy közvetve kínai kontroll alá (például az amerikai mozik).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük