browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Napi cukiság: Kerekecske gombocska – koreai gyerekszájból

Posted by on 2012-08-19

Már több helyen is említettem, hogy itt lassan már fogadott gyerekeink vannak. Az érdekesség az, hogy a gyerekek nagy része koreai apától és japán anyától származik. Ennyit a két nemzet negatív viszonyáról. Míg a politikusok hadakoznak a magánszemélyek szépen békében élnek.

A gyerekek nagyon nagy érdeklődést tanúsítanak a magyar nyelv iránt, ezért a kis jegyzetfüzeteikkel (amiket tőlünk kaptak) mindig jönnek utánunk, hogy hogy új szavakat tanulhassanak. Van ami már fejből megy, köszönés, meg alapvető dolgok, hogy lassan már mi nézünk, hogy milyen memóriájuk is van.

Egy unalmas időben (mármint nekik volt az, mert én szinte sosem érek rá) nem volt más ötletem, mint kerekecske-gombocskát tanítani nekik. A végeredményt itt láthatjátok. Yougon (a fiú) és Yongszu (a lány) egyébként ikertesók és ők is koreai-japán keverékek. Imádom őket! :)

19 Responses to Napi cukiság: Kerekecske gombocska – koreai gyerekszájból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük