browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Cseresznyefa virágzás Koreában

Posted by on 2012-04-17

Az európai embernek a cseresznyefa virágzásról automatikusan Japán ugrik be és mindjárt mindenki a szakurára gondol, pedig cseresznyefák Koreában is vannak. Nagyon sok van Szöulban is. Itt a tavasz, ezt már ki lehetett következtetni a múlt vasárnapi 20 fokos hőségből is. Akit kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy nem szereti a nyarat a hőség miatt. Itt állítólag 35 fokot is eléri néha a koreai nyár. Hát meglátjuk. Minden erőmmel azon leszek, hogy itt legyek (legyünk, mert ugyebár a múlt héten kirepült Melinda is).

A cseresznyefa virágzás külön ünnep Koreában, amit  a helyiek igyekeznek fesztiválokkal és egyéb eseményekkel is tarkítani. A CHARMing központ egész csapata ezért este 8-kor fogta magát és kiment az egyik cseresznyefákkal végigültetett utcára (amit a rendőrség le is zárt). Szóval ez az utca amely a parlament (? – nem vagyok biztos benne, mert a srác aki próbálta elmagyarázni nem tudott jól angolul) mellett volt. A virág-fesztivál pedig ezen az utcán került megrendezésre. Este révén is nagyon sok látogató vonult végig és fotózott itt. Van aki magát, hiszen nem ritka az a látvány sem, amikor párok, vagy egyedülállók fotózzák magukat. Az utóbbi az vicces tud lenni. Én például láttam egy lányt, aki nagyon szép volt és egyedül volt kinn. Bepózolt a mobiltelefonjának (mosoly és V betűre formált ujjak – “ázsiai póz”) és sétált tovább. :-)

Névtelen énekesek k-pop dalokat adtak elő, az árusok árulták portékáikat miközben nagyon sok tehetséges grafikus portrékat, vagy karikatúrákat rajzolt a járókelőkről. Következzenek a képek!

 • Én azt mondom a Kelet az új Nyugat!
 • Jongna épp pózol :)
 • a grafika...
 • ... és a művész
 • Ha Ázsia akkor együnk bogarat nem? Vettem egy kis pohár pillangó-lárvát. Nem szabad kimaradni az ilyenekből. :-) Érdekes az íze, de azért nem lesz a kedvencem.
 • kívánságok, álmok, főleg fiatal pároktól
 • egyes zseniális grafikák
 • Steve mindenhol ott van :D
 • utcai rajzolók
 • nagy élmény volt, amiért megérte idemetrózni

5 Responses to Cseresznyefa virágzás Koreában

 1. Timi

  OMG!:D mennyi rajzos:D és nagyon ügyesek!*-* mostanában sokat gyakorlom a porté rajzolást és remélem egyszer nekem is sikerülni fog ilyen jól^^♥
  És nagyon szép :DD élőben biztos mégszebb lehetett^^
  o_O pillangó lárva? >_< hát az durva..:SSS

 2. Vorg

  pillangó lárva nc
  viszont a virágok gyönyörűek :)
  és a kívánságok remélem teljesülnek..

 3. Tokki

  Szia,
  Most ajánlották a blogodat és egyhuzamban végig is olvastam, nagyon jó. Van a fb-on egy ismerősöm aki most már lassan két éve él Tokyo-ban. A legutóbb amikor lejárt a vízuma Szöulba ment át egy -két napra.

  • Váraljay Gabriel

   Szia! Köszönöm :-) Hát nekünk is ilyen Japánba való térugrásaink lesznek 3 havonta. Persze ideiglenesen.

 4. Fazekas Erika

  http://discoveringkorea.com/2009/03/24/jinhaes-cherry-blossoms/

  A cseresznyevirág a kedvencem/kedvencünk a barátnőmmel :-) A Prosecutor Princessben már láttam ezt az utcát.

  A fenti cikkben említett “cherry blossom city”-be szeretnék egyszer virágzás idején elmenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük