browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hongik Egyetem / árak / viselkedés

Posted by on 2012-04-03

Tegnap elég mozgalmas napom volt azt leszámítva, hogy a szervezett programoknak vége van. A reggel persze még mindig meditációval kezdődik, ami meglehetősen helyrerázta nem egészen nyugodt lelkemet (bár amióta Koreában tartózkodom a mozgalmas napok ellenére sem érzem magam annyira szétszórtnak és idegesnek mint Magyarországon). Jót tett a környezetváltozás. A fejem csak egyszer fájt, akkor is a vidéki pörgős nap miatt, az itteni kaját megszokta a gyomrom (az első 5 napot nem részletezném, de ne tudjátok meg.) :-) Átálltam az itteni életre. Szóval minden délelőtt meditáció van és egyre jobb szinteket értek el. Egyre gyorsabban tudok elkerülni abba az állapotba, mikor már észlelem a körülöttem lévő zajokat, de ki tudom kapcsolni őket mint zavaró tényezőket. Ez jó érzés. :-)

A másik mindennapi tevékenység a koreai nyelv tanulás, ami még mindig káoszosnak tűnik nekem. Néha azt érzem, hogy a netes tanfolyamokkal tovább jutottam. Ettől függetlenül más megközelítésben tanuljuk itt is ugyanazt, csak más sorrendben. A netes tanfolyam épp azért, hogy ne legyen sértő inkább a legtiszteletteljesebb verziót tanítja, míg az itteni egy fokozattal enyhébbet, ezért néha néznek is mikor előkapom a netes koreai tudásom és magázom a tőlem fiatalabbakat is. Nem egyszerű, mert míg a magyarban 2 variáció van (tegezés, magázás), addig a koreaiban 6 (!) szintet különböztetnek meg. Jó mi? :)

Hongik Egyetem

Tegnap elmentem az oktatómmal Sosinnal a városba, mert valami dolga volt a Hongik Egyetemen (művészeti egyetem).

Hongik University

az egyetem előtti kis park

Ázsia feeling itt is (elvégre ott vagyunk) :)

eleredt az eső, de másodpercek alatt

a művészeti kar bejárata

Posta Koreában (-ból)

… előbb viszont nekem a postára kellett mennem, mert fel kellett adnom a SIM kártyámat (hosszú történet és most nem kezdenék bele a T-Mobile szidásába, de a webes ügyintézőbe hibaüzenet miatt nem tudok belépni ők pedig csak az adott számról bonyolított hívást hajlandóak elfogadni – kösssz!)

"menj haza sim kártya"

Lényeg: 600 won azaz 117 forint egy levél haza. 117 forint!!! Nem hiszem el :-) Ok, van expressz is, de az nagyon drága (3000 forint körül van), de hát 2 hét alatt a sima is hazaér. Néha írok az árakról is témától függetlenül, szóval be-be szúrok egy-egy terméket. Egy csomag rágógumi 800 won (157 forint).

Az eső elől nem volt mit tenni, bementünk az egyetemre. Az egyetemi étteremben nem akartam fotózni, de annyira “fancy” egy hely, hogy sok magyar étterem megirigyelhetné a belsőépítészetét és a berendezését. Az árak Sosin szerint drágák, ami nem jellemző egy egyetemre sem, hiszen diákokról beszélünk. A Hongik egyébként az egyik legmenőbb egyetem az országban.

az egyetem környékén elég sok a hangulatos kávézó és étterem is

Hát ennyi ázsiai diáklányt én egy rakáson még sosem láttam. :-) Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a szó szerint kerek geek-szemüveget nem tudom megszokni. Vagy ez a menő, vagy nem érzik cikinek, nem tudom, de szerintem ez már a retró cikibb formája, de hát ízlések és pofonok.

Hogy reagálnak a koreaiak a külföldiekre?

Ha egyedül megyek az utcán, többször megesik, hogy koreaiak csak úgy simán “Hello”-t köszönnek, aminek sokak szerint nincsenek tisztában az értelmével sem, csak hát látták egy filmben vagy ilyesmi. :-) Vicces, mert én persze koreaiul fogadom, “ha már harc, hát legyen harc” alapon. :-) Most komolyan minden túlzás nélkül mondom, hogy eltelnek úgy napok, hogy 30 percet sétálok hazáig és én vagyok az egyetlen külföldi. Az első napokban figyeltem a reakciókat, de nem vagyok akkor nagy szám, hogy megbámuljanak. Persze néha megesik az is, de ez ritka. Az viszont gyakoribb, hogy ha új fiatalokat mutatnak be nekem, akkor ők angoltudás nem lévén lefordíttatják nekem mással, hogy szeretnének velem beszélgetni, csak ez így nem megy nekik. :-) Aztán a tolmács segítségével elég sok kérdést kapok. Milyen zenék a menők Magyarországon? Mutassak klipeket. Melyik a kedvenc K-pop zenekarom? Azon belül kit bírok a legjobban? Ki a kedvenc koreai színészem / színésznőm? Szerencsére a válaszokat kapásból vágom, amire a reakció mindig egy nagy és hosszú: “óóóóóóóóóó” :-) Vicces.

Amúgy a válaszok (ha valakit érdekel): 2NE1 / Park Sandara / Kim Haneul

Na ha már 2NE1 van akkor itt egy klip: “pakszutycsó” (tapsoljunk)

14 Responses to Hongik Egyetem / árak / viselkedés

 1. Ágoston Péter

  Óóóóóóóó :DD

 2. Phie

  milyen koreaiak jönnek a hongikról magyarországra?

  • Váraljay Gabriel

   A legtöbb Pesten tanuló diáknál azt látom, hogy “Hongik University of Foreign Studies”

 3. Phie

  á :) nem, az nem Hongik, hanem Hankuk. Hankuk University of Foreign Studies http://www.hufs.ac.kr/user/hufsenglish/ ahová a férjem is járt. és ennek csak egy része található szöulban, másik campusai szöulon kívül vannak.

  • Váraljay Gabriel

   ááááááááááááááá, jólvan újabb javítani való :-) Kezdlek nem szeretni :DDDDD

 4. Phie

  mindenki eljut erre a pontra előbb-utóbb :D

  • Váraljay Gabriel

   Nem gondoltam komolyan, nekem bejön a stílusod. Sokat röhögtem a blogod olvasása közben. Könyvet kéne írnod, komolyan.

 5. LauhCsajszííí

  Aranyos ár az a 117 ezer forint O.O
  De jó lehet koreaiakkal beszélni.*-*
  És amúgy amikor azt mondtad Dara, akkor is csak egy hosszú “óóóóóó”-val díjazták?:)

 6. truhali

  És látom, nem csak Orbit rágót lehet kapni :-D

 7. Tamjanova

  ocsi, de nem bírom megállni.. mit lehet annyira bírni a Darán???Én még egyszer nem hallottam élőben normálisan énekelni.. Jó neki van a legszebb arca a többiek közül.. de hát azok a csirke lábak te jó ég… Na bocs tényleg, de kiváncsi lennék erre, férfi szemszögből… :)

  • Váraljay Gabriel

   Dara, egy szép arcú csajszi, akit én “szúnyog elvtársnőnek” hívok. :) Tényleg vékonyak a lábai, de nekem nincs bajom a hangjával. A 2NE1 egy jól kitalált projekt, ami ráadásul nem is szokványos kpop csapattagokból áll. A 2NE1 nem egy sablonos Girl’s Generation, hanem egyedi stílust képviselő lánybanda. :) Dara cuki, ezért szeretjük. :)

 8. Tamjanova

  A 2NE1 vitathatalanul a nemzetközi kínálatból is nagy kedvencem.. Na de nem vagyok pasi, ezt én nem érthetem meg :) (Nekem CL a kedvencem, kis vagány ;))

  • Váraljay Gabriel

   Nekem is CL a kedvencem épp a vagánysága miatt. Ő a legkevésbé szép a csapatban, de ő a legdögösebb is egyben. Ok, most Minzy eléggé elvetette a sulykot a mostani frizurájával, ami egyszerűen szörnyű. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük