browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Koreai billentyűzet matrica

Posted by on 2012-04-19

Már egy ideje kitaláltam, hogy nekem kell koreai azaz hangul billentyűzet matrica. Az egész gondolatot a TalkToMeInKorean.com csapata hoztam meg a következő matricával: katt.

Na ez nálam a kell kategória volt, csak egy probléma volt az egésszel, hogy a világítós billentyűzettel nem nagyon kompatibilis a dolog. Sötétben tehát nem nagyon fog világítani a hangul leosztás, hiába kapcsolom át a rendszert koreai billentyűzetre…

Erre sajnos nincs megoldás, de nappal vagyis külső fénynél a matrica is remekül szolgál, míg meg nem jegyzem a leosztást (ez még messze van). :-)

Az 5 dollárt kicsit sokalltam egy ilyen kis vacakért, és a postai kiszállítás irtó nehézkes és felesleges ha már itt vagyok az országban. El is felejtettem a dolgot mire tegnap reggel bementünk joghurtért egy FamilyMart-ba (itt ez a helyi sarki CBA) és ott meg nem láttam a színes matricákat. Kicsit lányos (de nem érdekel), viszont mindkettőnknek elég betűt tartalmazó fóliát kaptunk valami 2000 won összegért (400 HUF). Öröm és boldogság van. Egy lépéssel közelebb vagyok a mindennapi használat felé. :-)

Ha kell valakinek ilyen, csak jelezze. Szívesen feladom postán.

20 Responses to Koreai billentyűzet matrica

 1. Culinartz

  Csak kevéske foszfort kellene rászórnod és rögtön világít a monitor fényétől.
  Good idea – állj rá a sorozatgyártásra!

 2. Petró Brigitta

  Nagyon helyesek ezek a matricák:) Annak idején én egy lapra írtam ki, és azt tettem magam elé, mikor gépeltem. Szerintem 1-2 hét alatt simán bele lehet jönni. A legnehezebb nekem az volt, hogy az írásjelek helyét megjegyezzem, mert persze azok sem ott vannak ahol a “rendes” billentyűzeten.
  Jó gyakorlást!:)

 3. Kata

  Szia, most bukkantam a blogodra és élvezettel olvasom az írásaidat, mert nagyon szórakoztatók. A matricák nagyon helyesek, s mivel nemrég kezdtem tanulni a nyelvet, örülnék, ha küldenél nekem postán. Részleteket e-mailben :-)

 4. LauhCsajszííí

  de jól néz ki:DD

 5. Ágoston Péter

  Kawaii!!!! :D

 6. Timi

  Jujj én is kérnék ha lehet*-*

 7. Tokki

  Nagyon jópofák ezek a matricák. Nekem szerncsém van én táblagépen nyomulok azon meg van Hangul billentyűzet. :-)

 8. Barna Zsóka Bella

  Szia. Én is nagyon boldog lennék ha tudnál nekem küldeni ilyen matricákat^^

 9. Váraljay Gabriel

  Küldj egy e-mailt nekem az info(kukac)varaljay.com -ra. Leírom a részleteket.

 10. Qeis Leila

  szia! nekem van koreai billentyűzetem, ha kell, egy db, én nem veszem hasznát, de talán te jobban :) qeisleila@gmail.com :) szép napot!

 11. Schwanner Áron

  Kedves Gabriel!

  Érdeklődnék, hogy van-e még ilyen koreai billentyűzet matricája? :)

  Üdv,
  Áron

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük