browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (1. rész)

Posted by on 2013-05-05

Mivel mi a világ másik felén élünk és angoltanárként elég nehezen tudunk elhelyezkedni Koreában (lehetetlen), elég kicsi az esélye annak, hogy valaki tartósabb ideig Dél-Koreában tengesse napjait. Ettől függetlenül bármi megtörténhet, lehet akár working holiday, vagy egyéb ösztöndíj, szakmai gyakorlat stb. aminek eredményeképp az ember ott találja magát, hogy koreai lánnyal (netán lányokkal?) randizik. A lehetőségek körét persze szélesíthetik az Európában tanuló / dolgozó koreaiak is, akikre talán ismét működhetnek a most leírt szabályok. Előre kikötöm, hogy ez is egy fordított cikk, amelyet kiegészítek az saját gondolataimmal, mert jártas nem vagyok ezen a területen. :) Másodsorban pedig ezt is fenntartásokkal kezeljük kedves uraim, mert habár Korea homogén ország, azért ahány ember, családi háttér, élettapasztalat, annyi szokás…

A legtöbb írás tényként közli a következőket: Ha koreai nővel randizol, akkor a világ legjobb barátnője lesz a tiéd. Ők szépek, arnyosak, szexisek, lojálisak, tiszták, édesek, viccesek és sokkalta nagyobb adag ártatlanság van bennünk, mint a többi nemzet lányaiban. Ez igencsak felüdítő lehet, legalábbis ezt írja a cikk forrása, ami alapján belekezdtem ebbe a nem épp egyszerű témába. Személy szerint azért láttam árnyoldalakat is, de sok pozitív tulajdonsággal én is egyetértek. Azt semmiképp se felejtsük el, hogy koreai lánnyal randizni egy teljesen más világ. Eltérő a kultúra, a nyelv a viselkedés, amelyek sok félreértést is szülhetnek. Ettől függetlenül szerintem minden az egyénen múlik, rajtunk és a másik félen. Na csapjunk a lovak közé! Jöjjön a 10-es lista!

bora_ma_boy

1. Nem akarnak könnyűvérűnek tűnni a szemedben

Egyes mendemondák szerint van egy előítélet a levegőben, mely szerint a koreaiak azt hiszik, hogy a nyugatiak szerint könnyen megkaphatóak. Épp emiatt ha egy koreai lány egy külföldivel randizik, nem szeretné hogy könnyűvérűnek tűnjön. Gondolom az amerikai hadsereg van a háttérben, akiket egyszerre szeretnek és gyűlölnek is nemzeti szinten. Amúgy ha a koreai lányok koreai férfival randiznak, sokkal lazábban is viselkednek. A lényeg, hogy folyamatosan figyelve lesz a viselkedésed, hogy kiderüljön, te csak egy könnyen megkapható numerára vadászol, vagy komolyabbak a szándékaid. A tanács az, hogy semmiképp se vedd elő a nyomulós technikákat, mert ezzel egyrészt nem mutatsz ki tiszteletet a lány iránt (általánosságban sem), másrészt a higgadtam viselkedésmódod komolyabb szándékra fog utalni. Ellenkező esetben pedig kételkedni fog a szándékaidban, szóval a megismerkedést már elrontod az elején. Gondolom ezt a részt nem is kell ragozni…

2. Te egy Playboy vagy a szemében

Ha fehér ember vagy, ráadásul fiatal és jóképű (figyelem az angol és konglish “handsome” jelző náluk a vékony alkatot is jelenti, tehát le a plusz kilókkal), a koreai lányok nagy része automatikusan még mielőtt megismerne nagy játékosként és nőfalóként fog pozicionálni. Azt hiszik, hogy te nyugatiként kapsz akkora figyelmet a többi koreai lány részéről, hogy minden ujjadra jut egy belőlük és ebből következően össze is rakják a képletet: nagyon sok lány akar téged. Épp ezért a kapcsolat eleve egyfajta gyanúval indul és mindaddig bűnösnek találtatsz, míg nem bizonyítod be ártatlanságodat…

Megjegyzés tőlem: Kicsit felröhögtem ennél a résznél, mert attól, hogy valaki nyugati srácként Koreában van még nem fognak rá ragadni a lányok. Thaiföldön ez gyorsan megy, de a koreai női büszkeség azért (tapasztalataim szerint) sokkal erősebb.

Az első időszakban az is megtörténhet, hogy frissensült barátnőd ellenőrizni akarja majd a telefonodat, bizonyítékokat keresve, hogy nem állsz kapcsolatban más nővel. Ezen a területen elég agresszív is lehet, épp ezért tedd “tisztává” és átadhatóvá a telefonodat. Arra mindenképp készülj fel, hogy a telefonodon lévő nők képeit, sms-eit és neveit komolyabb kikérdezési folyamaton át magyaráznod fog kelleni. Ha megtagadod a telefonod átadását, az egyenlő az elismeréssel: nőfaló vagy.

Megjegyzés: Azért ebbe belegondoltam így hirtelen. Több női barátom van mint férfi, eleve a neveltetésemből adódóan jobban megtalálom a közös hangot a nőkkel, mint a férfiakkal. Ha ilyen szituációba kerülnék érdekes dolgok jönnének szembe az tény. :)

A telefont át kell adni és nem foglalkozni a “nekem személyi jogaim vannak” kérdéssel. Ha ezen múlik egy párkapcsolat, ám legyen. Ha dugdosod a telefonod, azzal növeled a gyanú mértékét. Épp ezért a legegyszerűbb ennek elejét venni. A telefonod egyébként előbb vagy utóbb meg fogja szerezni. :) Muhaha.

Megjegyzés: szerintem ez egyedi eset, mert nem tudom elképzelni ezt a dolgot, inkább csak a tini korosztály köreiben, de lehet tévedek.

3. Álmodozni fog az új életéről

Megmondom őszintén ez az a rész, amitől egy kicsit szomorú lettem. Több koreai nő ugyanis (főleg az idősebbek) álmodoznak arról, hogy külföldi férfiakat ismerjenek meg, mégpedig azzal a céllal, hogy kimenekülhessenek a koreai társadalomból. Ez egy kicsit fura a férfire nézve, de fontos megértenünk azt is, hogy napjainkra már egyre több nő attól függetlenül, hogy szereti az országát, nem érzi jól magát a koreai férfiak által irányított társadalomban. Ha veled randiznak, te vagy a menekülő útvonal. Tudat alatt mind azt érzik, hogy akkor is te vagy a jobb út, ellentétben egy helyi férfi házassági ajánlatával, akinek az anyja és a családja talán egy életre megkeseríti a mindennapokat. Tudják, hogy nyugaton ez másképp működik.

Azzal mindenképp számolnod kell, hogy ha egy koreai nővel randizol, akkor ő szinte az első perctől kezdve tele lesz reménnyel és tervekkel, álmokkal. Minden arról fog szólni, hogy te majd bizonyára feleségül veszed és elviszed a saját országodba. Más érzelmeivel játszadozni nem fair, ezért ha komolyak a szándékaid, akkor mindenképp beszélj róluk és az eltervezett közös jövőtökről. Minden lány utálja azt a helyzetet, amikor a külföldi pasija a tudtára hozza, hogy “Hazamegyek, persze nélküled… köszönöm az ingyen szexet és az idegenvezetést, viszlát!” Nyilvánvalóan senki sem használ ilyen szavakat, de ettől függetlenül minden hazautazós szakításnak ez a jelentése. Nem is csoda ha a másik fél kihasználva érzi magát.

Megjegyzés: Emlékszem, hogy hallottam én már koreai fiúktól is ilyen tapasztalatokat. Ők ugyanezt tették magyar lányokkal. A vége az volt, hogy “hát kulturális különbségeink voltak”. Hogy ez több éven át nem tűnt fel egyik félnek sem csak a végén? Alattomos dolog ez a kultúra. (szarkazmustáblát ide)

4. A család nagyon fontos

A koreai lányok / nők nagyon illedelmesek a szüleik és családjuk felé, a család pedig igyekszik megvédeni őket minden egyes csalódástól. A család elve fél a társadalom megvetésétől, ezért mindent megtesz, hogy semmilyen botrányos dolog ne történjen (legalábbis ne tudódjon ki). Ésszerű, hogy ebből adódóan a család mindent megtesz azért, hogy beleszólhasson a lány szívügyeibe is, manipulálva a döntést. A szülők hatalmát sose becsüld alá. A koreai lány (fiú is) igenis figyel a szülei tanácsára és sok esetben épp a szülők bele nem egyezése miatt következik be a szakítás.

Megjegyzés: Épp ezzel kapcsolatban az egyik blogban valamikor régen azt olvastam, hogy a legegyszerűbb út ha dohányos koreai nőkkel ismerkedik az ember. Miért? Koreában a nők dohányzását elítéli a társadalom, ám akit ez hidegen hagy nagy eséllyel indul a lázadó kategóriában, így más területen sem enged majd beleszólni az életébe. Hát ja, csak ki akar egy dohányos nővel szóba állni? :-)

A koreai nők jobban függenek az őket támogató családtól, mint itt Európában, vagy Amerikában. Eleve az a modell is, hogy a nők kései 20 és akár 30 után is a családjukkal élnek. Ennek ára van: követni kell a szüleik vezetését. Ezt azért is fontos tudni, mert az embert nem érheti meglepetés ha a 25 éves barátnője bejelenti, hogy neki este 10-re már otthon kell lennie. :) Upsz!

Általában a koreaiak nem mutatják be a barátjukat, barátnőjüket a szüleiknek addig, amíg nem érzi késznek a dolgot a házasságra. Ez jó is lehet, csak a külföldiek esetében ez másképp történik. A randi időszak elején a lányok nagy eséllyel tesztelik le a “külföldivel randizom” hírt a szüleiken, akik már az elején útját állhatják a további találkozóknak. Minden esetre ha a szülőkkel való találkozásra kerül sor, fel kell kötni a gatyákat, mert ez egy nagyon komoly alkalom. A ház szabályait be kell tartani, és ide tartozik minden amit a szülők mondanak (akár mikorra legyen otthon a lány stb. szabályai is). Ha találkozol a szülőkkel öltözz ki elegánsan és készülj egy kis rövid koreai szöveggel is. Pár szó elég, úgyis segítenek majd, de a siker az ilyen részleteken múlik. Csak akkor beszélj ha kérdeznek és semmiképp se akar oldani a feszültséget rigalánc stílusoddal (bár el nem tudom képzelni, hogy valaki laza lehet ilyen szituációban). :)

Kicsit hosszú lett az írás, ezért úgy döntöttem, hogy két részre vágom.

A lista foltyatását ITT olvashatod.

25 Responses to 10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (1. rész)

 1. Fazekas Erika

  Na azért ez a dohányzó nős kérdés nekem furának tűnik…..tele van Magyarország dohányzó nőkkel és férfiakkal és úgy látom nem szinglik. Azt észrevettem, hogy egy férfinek lehet titkos elvárása, hogy álmai nője ne dohányozzon és részegedjen le, de nagyon gyorsan kompromisszumot tudnak kötni ezzel a férfiak általában.
  Nem évtizedek alatt halna ki a magyar társadalom, hanem pár év alatt, ha ilyen feltétel lenne :-)

  Vagy csak azt nem akarhatja egy magyar férfi, hogy a koreai barátnője cigarettázzon? :-)

  Egyébként szerintem tényleg sok hasonlóság van a társadalmi szokásaink között, én inkább a mértékekre tenném a hangsúlyt. Ami ott fejvesztéssel jár, az szűkebb-tágabb körben is itt fejcsóválást kap, csak megmarad az illető feje :-)

  • Váraljay Gabriel

   Az konkrétan az én véleményem volt, mást lehet nem zavar a dohányzás.

   A feje megmarad mindenkinek, de a család azért lehet nagyobb szégyenérzetet érez / generál mint maga az egyén.

   • Fazekas Erika

    Nem szó szerint értettem a fejvesztést….Magyarországon is a kisebb városokban még mindig nagyobb szégyent jelentenek a normákból való kisiklások. Ki szeretné, ha az egész falu vagy város a családjáról beszélne?

    Amennyire én látom Koreában ez fokozottan igaz. Ami elszomorít kissé, hogy ezek a tradicíók sok névleges házasság szülői, jóval kevesebb a valódi társas kapcsolat és szívvel-lélekkel együtt küzdünk típusú.

    Persze egyéntől is függ, hiszen a szerelem elmúlik egyszer és kérdés mi lesz azután? Kitartanak-e akkor is egymás mellett és gerjesztik a szerelmet vagy inkább elválnak?

    Érthető a szülők szempontja is, hiszen ők pont erre a szerelem utáni élethosszig tartó időszakra gondolnak előre. H a szerencséje és alázatos szíve van az ifjú párnak, szerelem később is születhet és egy életre szóló barátságban, szövetségben élhetnek együtt.

 2. Kíváncsifáncsi

  “…sok esetben épp a szülők bele nem egyezése miatt következik be a szakítás.”-
  Mint édesanya szólalok meg : Nem fér a fejembe ,hogy a koreai édesanyáknak /édesapáknak miért nem az a leghőbb vágyuk, hogy a gyerekeik azzal élhessenek akihez érzelmekkel kötődik !!!! Tudniillik a szerelem -akarjuk /nem akarjuk nem tart egy életen át – sehol a világon !!!
  Azon az állásponton vagyok ,hogy én majd azt a kislányt akarom szeretni akit a Kisfiam választ -és aki a Kisfiamat is viszont szereti !!!

  Teljesen kiakadtam a “telefon vizsgálaton” … számomra abszolúte bizalmatlanságként hat !!!
  Mitöbb azt sem látom be ,miért kell rövidpórázon tartani egy 20-as/30-as éveiben járó fiatalt csupán azért ,mert ennyi évesen a szülőkkel él…( esetleg kényszerűségből)

 3. 杏桃来春

  Ezt a telefonos dolgot én is hallottam, sőt, még olyat is, hogy egymás telefonját használják. Még, jó hogy nem koreai a feleségem, mert nekem is rengeteg női barátom van :)

  /piálós, bagózós nők nálam sem játszanak – és még mielőtt valaki megkérdezné, nem iszok, nem dohányzok :) /

  • Kíváncsifáncsi

   Akkor Te “józan bolond vagy” -a fáma szerint !!
   Nálunk nem szokás egymás ellenőrizgetése -szerencsére élvezzük egymás teljes bizalmát ..aki el akar menni úgysem tartható vissza…
   Piálás eseti alkalommal -papusom néha a társaság kedvéért iszik egy sört … dehát mivel ritkán fordul elő ,mindjárt meglátszik és jókat kacagok rajra !!!

   bagó …hát az is előfordul még de már nem oly intenzív – sajnálom reája a pénzt !!

   Érdekes ,hogy egyre több fiú vallja be ,hogy nőkkel szívesebben barátkozik .. Mi az oka?

   • 杏桃来春

    “Érdekes ,hogy egyre több fiú vallja be ,hogy nőkkel szívesebben barátkozik .. Mi az oka?”

    Nem tudom, de nőkkel én is könnyebben szót értek :) Arról nem is beszélve, hogy az ún. férfias beszédtémák – autók, foci, kütyük stb – abszolút nem érdekelnek :)

  • Váraljay Gabriel

   Engem nők neveltek fel (csoda, hogy nem lettem meleg) :-) tehát alap, hogy jobban megtalálom velük a közös hangot, ami azért valljuk be előny sok férfivel szemben.

 4. Banyalinda

  Köszönöm ezt a hasznos útmutatót. azonnal odadugom a “csibész” fiamnak, mihez tartást végett.
  Én is anyós leszek egyszer….

 5. Szu

  Várom a cikk folytatását! Személy szerint én arra is kíváncsi lennék, hogy egy koreai mit írna egy hasonló cikkben, hasonló címmel, azaz: 10 dolog amit tudnod kell ha magyar lánnyal randizol. :)

 6. Forgószél

  3-as pont, dettó Sanghaj. Itt is nyugati élteformáról, életstílusról álmodoznak a lányok.
  4-es is hasonló. Itt is komoly szülői elvárásoknak kell megfelelniük a fiataloknak. Ugyan úgy nem szaba szégyent hozni a családra. Bár ez, egészen másként jelenik meg egy 22 milliós nagyvárosban, mint vidéken, ahol ismer mindenki mindenkit. Ez is kb. mint Mo-on. Sőt, Nagymamám falujában a válás, még mindig szégyen. Mo. XXI. század.

 7. Marika

  Hm – én fiús és lányos anyuka is vagyok.
  Meg kell valljam – köszönő viszonyban sincs a két énem. Erre akkor jöttem rá, amikor a fiam elhozta a barátnőjét – aki most már a menyasszonya – és a leányom is beállított egy legénnyel.
  A barátot simán elfogadtam – könnyen beilleszkedett a család életébe – de a barátnővel talán még a mai napig sem felhőtlen a kapcsolatunk.
  Pedig ez itt van Magyarországon.
  Most, ha belegondolok – igenis az eltérő kultúra, szokások előtérbe kerülhetnek az idő során.

 8. BrigittaNyeste

  Érdekes lehet egy ilyen randi… Az jutott eszembe, hogy ha a házasság ennyire megtervezett, üzleti alapon működik, akkor ez két dolgot jelent: 1. A férjnek nem esik nehezére tizenórákat dolgozni a munkahelyén, hiszen otthon nem a szerelmetes felesége várja, hanem a jó parti és a szülei; 2. A feleség vagy halálra unja magát otthon, vagy halálra szekírozza a kedves “mama”.
  El nem tudom képzelni, hogy a pasimon számon kérjem a telefonja tartalmát! A férjemmel 18 éve vagyunk együtt, de soha nem kutakodunk egymás mobiljában.
  Ez a nők-neveltek fel-ezért-jobban-találom-a-közös-hangot-dologban lehet valami, mert a férjemnek két lánytesója van és ő is szívesebben barátkozik nőkkel. Úgy vettem észre, hogy oda is vonzza őket. Engem nem zavar, mindig tiszta a helyzet, hogy foglalt.
  Azért kíváncsi leszek, hogy én milyen leszek anyósnak. :-)
  “Érthető a szülők szempontja is, hiszen ők pont erre a szerelem utáni élethosszig tartó időszakra gondolnak előre. H a szerencséje és alázatos szíve van az ifjú párnak, szerelem később is születhet és egy életre szóló barátságban, szövetségben élhetnek együtt.” Én utálnám a gondolatát, ha a fiam csak azért venne el egy lányt, mert ideális lenne számára. Értem én, mint szülő, ezt a szempontot, de fiatal vagyok még (34) ahhoz, hogy el is fogadjam. Kijelenthetem, hogy mi még szerelmesek vagyunk egymásba a férjemmel. Valahogy mindig úgy alakítjuk az életünket, hogy az érzelmeink meg tudjanak újulni, új lángra kapni egymás iránt. Szerencsésnek érzem magam emiatt, a nehézségeink ellenére is. Mindenkinek kívánok a miénkhez hasonlóan tartós párkapcsolatot! :-)

  • Váraljay Gabriel

   A 3. verziót kihagytad, hogy keresztbe csalják egymást és elég sok a válás is.

 9. Szu

  A hozzászólásokat olvasva, nagyon hasonló dolgokat írna egy koreai rólunk.

 10. Szu

  Kedves Marika!
  Egyetértek veled, átéltem ezt a saját családomban is. Ég és föld ahogy az édesanyám viszonyul a bátyám párjához és ahogy az enyémhez. És ugyan így a párom családjában is, más a kapcsolatuk velem és egészen más a vejükkel. Ez véleményem szerint nagyon gyakori.
  Lányos és fiús anyuka vagyok, bár még kicsik. Erősen dolgozni fogok azon, hogy jó anyós legyek…

 11. Szu

  Kedves BrigittaNyeste!
  Én pedig azt kívánom Neked, hogy tartson örökké a kapcsolatotok. Valakivel együtt felnőni, leélni az életet, rengeteg pótolhatatlan, együtt megélt közös élmény, közös emlékek, csodálatos dolog…
  Nagyon ritka ez már, sajnos…
  A szüleim jutnak eszembe rólatok, ők is tizenéves koruk óta vannak együtt. Végtelen nagy szerencséjük volt egymással és rengeteg munkájuk volt abban hogy működjön, de müködik.
  Őszintén bevallom a telefonos témát buktam. “Kutakodtam” már… Jó pár évvel ezelőtt megkért rá a párom, hogy írjam ki az összes telefonszámát egy füzetbe, mert megsérült a telefonja. Mellettem tévézett, ahogy írtam, furcsa nevek kerültek elő, amire én bizony szemtől szembe rákérdeztem. Benne kicsit meghűlt a vér, de válaszolt: a régi baráti köre, ismerősei… Aztán bennem hűlt meg a vér, amikor én teljes néven szerepeltem, az ex-párja pedig becézve…
  Azóta mérhetetlenül kiakad, hogy nem vagyok képes felvenni a telefonját, ha csörög, vagy viszem utána, vagy ráteszek egy párnát, hogy ne halljam és később adom oda. Ha megkér és odaadja, akkor sem telefonálok, visszaadom.
  Gábriel 3. verzió: a válás rendben, de a megcsalást végtelenül megalázónak tartom.

 12. Forgószél

  Szu, egy olyan házasságban, ahol nincsen szerelem, csak üzlet, ott nincs megcsalás sem. Tiszta lapokkal játszanak. Mindenki tart magának szeretőt. Nem véltelenül van nagy hagyománya az ún. “kurvázásnak” is. Össznépien a munkahelyről a bordélyba, kötelező jelleggel. Oh, és a nőknek is vannak ún. host clubok, ahol úgy válogathatsz a fiúkák között, ahogy azt a pénztárcád engedi.

 13. Szu

  Forgószél, üzleti házasság, a “nagy” hagyomány,értem és hallottam már erről. Ez esetben az üzlet része kimondva vagy kimondatlanul, hogy ez egy nyitott házasság, mindkét fél (főleg a férj, gondolom) bármit csinálhat, igazad van, nem is tudják megcsalni egymást.
  Bennem egy kérdés fogalmazódik meg, egyszer az üzlet részeként megszületik a közös gyermek, az ő érzelmi, lelki nevelődése milyen lesz…

  • Váraljay Gabriel

   Őt elküldik Amerikába minőségi képzésre. Sikeres ember lesz. A lelki részt pedig vagy felveszi a barátaitól vagy nem.

 14. Szu

  A “sikeres ember” pedig hazamegy a nyugati tanulmány után és üzleti házasságot köt, tovább viszi a hagyomány… vagy nem… elgondolkodtató.

 15. BrigittaNyeste

  Mennyire szigorú a törvény, ha lebuksz, amint megcsalod a házastársad? Úgy tudom, a házasságtörést törvény bünteti. (Tudom, nem vagyok naiv, hogy ez attól függetlenül működik, de érdekel a téma, hiszen nálunk ilyen szabályozás nincs. Érdekes kérdéseket vet fel a tény, csak már leragad a szemem. Jó éjt!)

 16. BrigittaNyeste

  Kedves Szu!
  Köszönöm a jókívánságokat! Szerintem is a sok munka a titka!
  Édesanyám kicsit megfelelés-kényszeres, amit nem bír legyűrni. Ebből okulva, ha valami nem egyértelmű és foglalkoztat, akkor rákérdezek. (Azt szoktam mondani, ha benntartom, bebüdösödik, azaz megromlik.) Így nincs találgatás, félreértés. Azért mi is belefutunk dolgokba, amit utólag már másképp csinálnánk, de a lényeg, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak.
  Szerintem is megalázó a megcsalás.

 17. Forgószél

  Szu, nem nagyon van olyan, hogy “lelki nevelődés”. Sőt! Még itt Sanghajban is úgy van, hogy pl. az érzelmeket nem lehet kimutatni. A nőknek sem. Konkrét példa, mikor barátnőm (magyar, kínai férjjel) sógora meghalt, akkor ő bizony sírt a temetésen, nem is tudta visszafogni. Még őt vigasztalta az özvegyen maradt feleség, meg az árván maradt lány. Kellemetlenül is érezte magát a végén e miatt. De ugye, itt másként nevelődnek az emberek, a halálhoz való viszonyuk is más, ahogyan az érzelmekhez is. Másik pl. japán: míg, Mo-on vagy Eu-ban a nők zömét úgy nelik, hogy a szüzesség érték, kincs, arra vigyázni kell, jól gondold meg kinek adod oda magas; aztán ebből következően a szex, összekötődik az érzelemmel, addig Japánban például, a nők is pont úgy külön kezelik ezt a kettőt, mint a férfiak. Már a gimis lányoknak is van idősebb úr szeretőjük, aki kitartja őket, mivel a zsebpénz mellé nem jön rosszul ez a kis mellékes. Tehát a lélek, az érzelem, az egészen más dimenzió, mint nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük