browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kyongbokkung palota, Szöul

Posted by on 2012-03-26

Tegnap végre elérkezett a nagy nap, amire vártam. Elmentünk a thai csapattal nevezetességeket nézni. Szöulnak egy teljesen más arcát is megismertem. Itt is van Váci utca – szerű turistacsalogatós rész és nagyon sok minden. Nagy élmény, ezért a nem is lehet egy cikkbe sűríteni, már csak a fotók miatt sem. Az első témám a szöuli metró lett volna, de inkább úgy döntöttem belecsapok a lecsóba és kezdem a legjobbal. Ez pedig a királyi palota.

A témáról elég sokat olvastam, mert amint már említettem az első cikkekben Sejong király valami hihetetlen örökséget hagyott maga után. Felvirágoztatta az akkori gazdagságot, megreformálta a nyelvet, képzést biztosított a parasztoknak, könyörületes volt a rabokkal, stb. Erre most itt vagyok és élőben látom azt, amely dolgokról olvastam. Hát ezt nevezik egy álom beteljesülésének. Nagy élmény Párizs is, mert imádom, de a Föld másik felén vagyok egy tőlünk teljesen távoli kultúrában, amit részben sikerült megismernem. Nehéz volt szavakat találni. Jöjjenek a képek a végén és egy videó!

 • A 3-as metróból kiérve ilyen látvány fogadja az embert!
 • csodálatos látvány, amit szerintem a képek sem adnak vissza
 • a feliratok mindenhol kínaiul vannak, hiszen Sejong csak 1443-ban vezette csak be a hangult (a most használt koreai írásjelrendszert)
 • az angol nyelvű idegenvezető hölgy (megfelelő hangosítással) :-)
 • az egész fénypontja a király "kijövetele" volt
 • a belső út melletti kövek a nemesek helyét jelölték (ki hova álljon, stb.)
 • nem bírtam betelni a zászlókkal (tökéletes fotó-téma)
 • tradicionális öltözék és harci felszerelés
 • a király
 • ez az egyik kedvenc fotóm (jobb szeretem ha nincs turista a képeken) :-)

6 Responses to Kyongbokkung palota, Szöul

 1. Ágoston Péter

  Aaaaa… Ez de komoly lehetett!

 2. Vorg

  cool
  és jók a fotók

 3. Váraljay Gabriel

  Köszi

 4. J. Kriszti

  Szia Gábriel!

  Most találtam meg a blogod és nagyon tetszik! Fantasztikusak a fotóid! Általában nem szoktam kommentelni, de a piros ruhás palotaőr készenléti tegezét nem tudom szó (és vigyorgás) nélkül hagyni. Neo-szittya ismerőseim ölni tudnának érte. : ))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük