browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Legyen tiéd a két Harubang hűtőmágnes!

Posted by on 2012-09-09

Ahogy ígértem a Jeju-s írásomban, szeretnék egy játékot indítani. Itt van ez a két hűtőmágnes, amelyet ajándékban küldök annak az olvasónak, aki az alábbi játékban választok ki:

1. A játékban való részvételhez, választani kell egy olyan nevezetességet, vagy helyet, amelyről már írtam.

2. Hozzászólásként le kell írni miért mennél el erre a helyre? Mi motivál? Mit csinálnál ott? stb. röviden, miért azt választanád ha csak oda mehetnél el?

3. Ha valaki olyan helyszínt említ, amelyről nem írtam, akkor automatikusan kiesik a játékból.

4. Minden játékos csak egy helyszínt említhet. Aki többet említ az is kiesik (ezzel is megkönnyíti  számomra a választást). :)

5. Nincsenek előnyt élvező olvasók, pl. akiket személyesen ismerek, vagy sokat szóltak hozzá. Mindenki egyenlő eséllyel indul.

6. Ha nehéz lesz a választás külső “szakértő” segítségét is fogom kérni, hogy mindenképp pártatlan maradjak. :)

7. A legkreatívabb hozzászólót e-mailben is értesítem, hogy egyeztessük a postai címet.

8. A játék szeptember 16. nappal lezárul és letiltom a hozzászólás lehetőségét is.

9. A kiértékelésre szánok pár napot és kihirdetem a nyertest.

Jó játékot mindenkinek! :)

16 Responses to Legyen tiéd a két Harubang hűtőmágnes!

 1. taguchii

  Biztos sokan lesznek, akik ezt írják, de én (is) személy szerint Jeju-t választanám. Nehéz döntés volt a többi helyszín mellett, de talán ez fogott meg a legjobban, főleg hogy ilyen sokat írtál róla, és a jobbnál jobb képekben sem volt hiány. Engem meggyőztél teljesen… Ez az egyik válaszom a miért kérdésre. A másik pedig, hogy már régóta szeretnék valami mediterránabb környezetbe ellátogatni, lehetőleg egy tengerpartra, és itt egy bónusz, hogy ez egy sziget is ráadásképp. Érdemes tudni, hogy mindig vonzottak a hegyes-völgyes tájak, ami Jejun adott, és ugyebár tökéletes egy nagyobb “triphez” is. A legjobb párosítás, ha olyan helyre megy az ember nyaralni, ahol aktív(kirándulás) és passzív(henyélés a napon, vagy fürdés a dögmelegben :) ) tevékenységeket is tud végezni. Rengeteg helyet említettél, amit érdemes meglátogatni, és ez alapján nem is lehet 1 nap alatt körbejárni a szigetet. Keresztanyám járt Mallorcán, hozzá tudnám hasonlítani ezt a szigetet, azt is csak több nap alatt lehetett körbejárni. Ha lenne megint ilyen (önkéntes) program, mint amiben részt vetettek, én is jelentkeznék szívesen. Na és persze az egyik bejegyzésben írtad azt is, hogy a csoki az egyik legfontosabb termék, így ez is nagy szerepet játszik a választásomban. :P Azt hiszem, már tudod, hogy a motivációt te adtad hozzá, szóval tovább nem is szaporítom a szót. :)

 2. Rika

  Kb. 1 hónapja találtam rá a blogodra, és nagy élvezettel olvastam végig.

  Úgy gondolom, ha egyszer jószerencsém elvisz Koreába mindenképpen az elsők között keresném fel OEAM falut, szívesen járnám végig a házait, átjárhatna a hely sajátos ódon, számunkra talán szokatlan hangulata.

  Lehet csodálni a hatalmas haladást, amit a koreaiak rövid idő alatt elértek, de hogy honnan indultak az sokat elárul egy népről. Az ahogyan éltek (élnek) milliónyi információt jelent az odalátogatóknak. Történelem és művészetrajongóként megfogott sokezer éves múltjuk, e múlt tisztelete.Örömmel tapasztalom, hogy manapság már nálunk is vannak törekvések arra, hogy saját gazdag kultúránkat is az őt megillető helyre helyezhessük, és büszkék lehessünk magyarságunkra. Ezen a téren azt hiszem tanulhatnánk a koreaiaktól.

 3. Kíváncsifáncsi

  Első szavam a köszöneté,amiért megosztod Velünk a csodás földrajzi adottságú Koreában szerzett élményeidet ! Nagyszerű írásaid remek kiegészítője a más forrásokból is szerzett ismereteimnek!

  Elolvasva a játék feltételeit töröm a fejem ,mert annyi mindent megmutattál, nehéz a választás ,mert legjobb lenne mindent beleírni , amivel közel került a szívemhez Ázsia -szerintem -gyöngyszeme: Dél Korea!!!
  A bőség zavarát leküzdve :az első utam a régiség piacra vezetne! Miért is? Úgy gondolom ott egyidejűleg van jelen és múlt ezért a legnagyszerűbb módja a hiteles megismerkedésnek . Megláthatnám mindazt ,ami Korea…Százszor megnéztem az ott készült fotóidat és ha lehetne valamit választani nem tudnám még ma sem megmondani mi is lenne szívem vágya ,mert annyi szépséges kézműves remekből mit és melyiket is válasszam ?
  Egy ilyen piacon a “felhozatal “roppant árulkodó ! Árucikk -tehát érték -a letűnt idő,így következtethetünk azon fontos tényre ,hogy az egyszerű hétköznapi emberek vigyázzák a múltjukat ,eleik életmódját tisztelik ,ami alapköve volt mindannak amit s ahova mostanáig elértek .Korea tehetséges ,hagyomány tisztelő ,szorgalmas Népe és Vezetői napjainkra a világ 5. leggazdagabb országává emelték Dél-Koreát!

  • tkimcsi

   “Korea tehetséges ,hagyomány tisztelő ,szorgalmas Népe és Vezetői napjainkra a világ 5. leggazdagabb országává emelték Dél-Koreát!”

   …….jesszus!!!!!!Ez azér üt.Két hűtőmágnesért…Mi lenne ha komolyabb lenne a tét?:))))))))))))))

   • Kíváncsifáncsi

    Bizony ! Sok igazság lehet e mondatban ,hiszen Korea 5000 éves kultúra …s ha ennyi évig fennmaradtak csak tudnak valamit !!!

   • Váraljay Gabriel

    Neked is van egyfajta stílusod. ;-)

 4. Evelyn

  én is Jejura mennék. racionális oka nincs. csak ezt érzem, akkor is, ha ez nem túl kreatív :) pont akkor éreztem ezt, amikor az első képedet megláttam ezekről a Harubangokról. azt hiszem, nekem valamiért miattuk vonzó ez a terület. lehet utánuk olvasok jobban, ha lesz időm.
  köszi!

 5. Yola

  Nekem egyértelműen Szöul.
  Miért is?
  Tavaly azt mondta a férjem, ha már Kínában vagyunk átmegyünk Koreába, Mondtam neki, hogy ShangHaiból óránként megy repülő Szöulba. Na simán letagadta, úgyhogy nem mentünk, szóval ezt mindenképpen be kell pótolnom.
  Szöulban nagyon hosszú időt el lehet tölteni és még mindig talál az ember újabb és újabb felfedezni valót.
  A paloták, a múzeumok, a hegyek melyek körülveszik, vásárolni könyveket és folyóiratokat, elmenni moziba színházba. ( ezt igyekszem egy országban sem kihagyni) Sétálni akarok a Han folyó partján, beülni egy kávéra a Gor Illába, esetleg összefutni valaki ismerőssel akiket a neten keresztül ismertem meg ( úgy ahogyan a Xu Dannal ShangHaiban), mint mikor Xiaoyan volt ott és a szöuli lányok mindenhová elkisérgették.
  Egyszó mint száz mérhetetlen mennyiségű élmény vár ott. Szöul várj türelmesen, jövök!!!

 6. Vándormadár

  Szóval Ulleungdo-n még nem voltatok, emiatt nem írhatom be, pedig nagy célom! :) (nemcsak azért, mert állítólag Gyűrűk Ura fíling) De ha már Jeju-nál tartunk, akkor ha legközelebb eljutok, Udo-t sem fogom kihagyni, annyira tetszett a beszámolód! :) Egyrészt, jól néz ki. Másrészt, földimogyorót is termelnek ott, és ez sem utolsó szempont. Nem öngyilkosság célból, mert nincs semmi allergiám, csak nagyon szeretem a mogyit :) Viccet félretéve, sorolnám még, hova mennék, hová lenne jó eljutni, de sajnos nem lehet. :(.

 7. Atta

  (Versenyen kívül)
  Egyértelmű, hogy hová mennék… Természetesen U-do lenne a cél!

  Hogy miért? Mert nagyon tetszik. (Igen, a marketinges, akarom mondani Gabriel jó fotókat csinált.)

  Mit csinálnék? 1. Lassan körbefordulnék. 2. Megérinteném a füvet. 3. Egy kavicsot zsebre tennék. 4. Végre levegőt vennék. 5. Leülnék a földre. 6. Nézném a tenger hullámait. 7. Lassan elhinném, hogy tényleg ott vagyok.( Mindezek után igyekezném kiverni a fejemből az Alig Giccses de Egyébként Aranyos Eredeti és Mágikus Harubang Hűtőmágnesek (TM) képét)

 8. Vorg

  A kunyhókat nézném meg a Cheonggye patak mellett. Élvezném ahogy ropog a fa a lábam alatt, biztosan olyan hangot ad a fa padló mint amikor egy fa hídon kelünk át.
  Az egész olyan mint egy hollywoodi film díszlet, az ember visszarepül az időben.
  Szeretek nézni, szeretem látni a fotóidat, olyan mintha én is ott lennék, de a fa valódi illatát nem adja vissza egyetlen fotó sem.
  Ha lenne rá pénzem felpakolnám a gyerekeket és megnéznénk ezt a díszletet, szerintem ők simán cowboyizálódnának :)
  Egyelőre maradnak nekem a képek és az álmok.
  Nem baj, ha nem én nyerem a mágnest, nekem elég ha láthatom fotón a ti szemetekkel ezt a tőlem oly idegen világot. Látod, én a faházakban is a western díszletet látom, pedig semmi köze hozzá :)
  Tudod mi hiányzik itthon az emberekből nagyon? Az a fajta mély tisztelet egymás iránt, ami ott megvan. Pedig jobb lenne az életünk, ha látnák ezt, de mindenki csak magával törődik. Ne gyertek haza, már a Balaton sem a régi :)

 9. Borii

  …Én ha csak egy napra mehetnék Koreába, akkor a zajos város helyett a csendes vidéket választanám. Írtál egy vidéki kirándulásról, ahol a hegyekben túráztatok. A természet szépségei, egy szép szivárvány, egy naplemente tovább megmarad az emlékeimben, mint mondjuk egy templom, vagy egy épület látványa.Ezért én oda mennék, a Hadong folyó menti hegyekbe. Az ősz, mikor a természet változik mindenütt csodaszép, de azt tartják, hogy Korea különösen szép olyankor. Így én ekkor szeretnék eljutni oda. Mikor a hegyekben a fák lombjai sárgára,barnára, vörösre festik a tájat. Egy kisebb baráti társasággal indulnánk neki egy könnyű hegyi túrának. Útközben rengeteg fotót készítenénk, így próbálva megőrizni minden emléket. A hegycsúcsra érve dobozos ráment ennénk és a tájban gyönyörködnénk. Megpróbálnák a helyiekkel is ismerkedni a túra során. A bambuszerdőket látva eszembe jutna az egyik kedvenc filmem. Gyűjtenénk valami erdei gyümölcsöt, innánk a patak vizéből. A patakpartról hoznék emlékbe pár kavicsot. Este a folyóparton a helyiekkel együtt soju-t iszogatnánk és koreai finomságokat ennék. Ilyen lenne az én elképzelt napom Koreában. Talán egyszer valóra is válik.:-)

 10. Udzsudzsu

  Legszívesebben a Doha-Szöul Airbus A330-as járaton ülnék, mert akkor végre az életem olyan irányba tartana, amelyet én választottam, én akartam.
  24 éves leszek. Mostanáig csak kerestem az utam, céltalanul éltem. Nem voltak terveim. Aztán hirtelen fejre állt a világ körülöttem…
  Korea váraltanul és hirtelen lett az életem és a mindennapjaim része. Először csak kóstogattam, majd egyre többet és többet akartam. Szomjazom a tudásra. Látni szeretném, meg akarom tapasztalni. Átakarom élni.
  Ha végre ott ülhetnék azon a bizonyos Doha-Szöul közt közlekedő repülőgépen, a boldogságtól patakban folynának a könnyeim. Egy álmom válna valóra.

 11. Gyémánt Tímea

  Én a Cheonggyecheon patakot nézném meg legszívesebben.Mondhatnám úgy is hogy kettő az egyben:-). A nagy városokat és a természetet is nagyon szeretem. Nem láttam még főváros közepén patakot.Nagyon látványos lehet. Ha csak a képekre tekintek olyan jó érzés fog el…nyugalom/hiába van a város közepén és látogatják naponta több ezren :-) /Szépen ki van építve.Ott az ember elgondolkodhat az élet dolgain,és ha megunta az ücsörgést akkor a sétáló utcán végig haladva “felfedezheti” a várost. Mivel a városban található gondolom a part mentén rengetek üzlet és kávézó található. Én ha ott tölthetnék egy napot biztos végig mennék a sétáló utcán /lehet sokáig tartana:-)/,majd a napot megspékelve beülnék egy kellemes vacsorára.Ez számomra egy kellemes nap lenne :-) nem is tudok többet hozzáfűzni..Korea egy csodás hely,igaz még nem jártam ott,de amiket eddig leírtál… még ilyen nagy távolságból is elbűvöl:-)

  • Váraljay Gabriel

   Gratulálok! Te nyerted a hűtőmágneseket. Fej fej mellett haladtatok taguchii-val, de végül egy független embert is megkérdeztem, hogy segítsen dönteni és a mérleg nyelve a te oldaladra billent. :) A többit lerendezzük privátban!

 12. Csilla 48

  Engem szinpadiasan szólva Szöul megbabonázott és úgy tünik az irásaidból nektek is egyre inkább koreát jelenti a város.Szerintem megvan minden benne amit elképzelünk róla és emiatt talán ha eljutunk oda csalódás sem érhet.Tudod a Hangang park nagyon megragadott vagy inkább a folyó nekem itthon is a Duna jelenti a két partjával az otthonom és ha odakerülnék hogy válasszak tutira a Han folyó valamelyik oldalát szeretném.És akkor a régiség piacot ajándéknak tekinteném a várostól….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük