browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Konfucius meg elmehet a fenébe!

Posted by on 2012-10-21

Egyesek szerint túlságosan kiadom magam a blogban, mások meg azt írják, hogy nem ismernek így sem. Nem tudom mi az igazság… elég sok mindent leírok, de tény, hogy mindenki másképp látja a bloggereket. Blogot írni lehet névtelenül is, csak akkor egy ember nekem nem hiteles. Vagy vállalja fel az arcát, vagy ne fiktív álca mögül mondja meg a frankót, mert az számomra nem lesz hiteles. Hogy az ember néha nem lesz szimpatikus? Hát ez is benne van a pakliban. Én épp ezért nem problémázok (már) azon, hogy leírjam egy tévedésem, vagy épp egy mások szerint tévesen megítélt helyzetet. Mindenből tanulok, a hozzászólásokból is és szerintem ez a helyes út.

Na elég is a bevezetőből jöjjön a mai nap privát megélése. Eléggé mélyreható a “probléma”, amit most szeretnék megosztani. Vannak ugyanis “a gyerekeink”, akikkel heti kapcsolatban állunk, hiszen minden hétvégét itt töltenek a lakásban. Ez így is ment 6-7 hónapig, amíg a ház tulajdonosnője le nem betegedett. A gyerekek így 2-3 hete nem nagyon jöttek, csak néha 1-2 percre találkoztunk velük máskor. A változás amit nem értettem az volt, hogy a lányok, akiket saját lányaimként kezelek mindig odajöttek átölelni (mármint a derekamat, mert csak odáig értek fel). Ez pár hete elmaradt és mindenki csak Melindához ment és rajtam mintha keresztülnéztek volna. Mondanom sem kell, hogy rosszul esett, de megmagyaráztam magamnak, hogy mindez akkor lesz jó, amikor itt kell hagyni majd Koreát. Nem lesz semmi ami miatt fájna az ország elhagyása.

Teltek múltak a hetek és pénteken a gyerekek ismét jöttek és ismét csak Melinda kapott szeretetet, nekem csak köszöntek. Bepöccentem és reklamáltam, hogy ez mi? Jött a válasz: “az egyik női mester…” A végét meg sem vártam, mert már tudom mit akartak mondani. Szóval az egyik női mester (konkrétan az én mesterem / mentorom felesége) bizonyára kioktatta őket, hogy férfiakat (azért ez képzavar, mert velem teljesen más a viszonyuk) nem ölelgetünk. Konfuciusz mester (szerintem ha élne csuklana) folyton keresztbe tesz nekem itt Koreában. A lányok ugyanis nem jöhetnek be a férfi szobába sem (máskor simán bejöttek, mert napközben az egy üres szoba és nincs semmi megbotránkoztató egy üres szobában – egyébként amikor ott dolgozom a gépen oda szoktak jönni körém rajzolni, meg varrni, stb.). Kissé elszomorodtam, mert megszoktam hogy vannak, léteznek és részét képezik az életünknek.

Értem én, hogy a nemeket külön kell “tartani” és minden nemű érintkezés tilos. Ettől függetlenül szeretek lázadni a rendszer ellen és örültem annak is, hogy a gyerekeket megszoktattuk arra, hogy a szeretetet nem csak szavakkal lehet kifejezni, hanem hozzánk is bújnak stb. Ok férfi vagyok, de őket a lányaimnak, fiaimnak tekintem és azt sem értem, hogy ha egy közösség részei vagyunk hogy feltételezhet bárki is bármilyen hátsó szándékot. Pedofilnak még nem tartott senki, de ha erről van szó, akkor ez egyenesen sértő. Ilyen gondolatokkal vonultam be a szobába, mert elszomorított az egész helyzet.

Pár percen belül pusmogást hallok. Mindig előre érezni ha valami készül. Mindig más nyitott be a férfi szobába (de utálom ezt a kifejezést is) és kihívtak a magyar “ajándék” szavat hangoztatva. Beálltak elém mind a hárman és kánonban azt énekelték, hogy “ajándék… ajándééék… ajándééééék” és közben átöleltek. :-)

Kijöttek a könnyeim… Konfucius meg elmehet a fenébe!

27 Responses to Konfucius meg elmehet a fenébe!

 1. Sándor Feencné

  Kedves Gabriel, élvezettel olvasom az írásait…Köszönöm: Andi :-)

 2. Imreszan

  Ismersz….. Mindig féltem attól hogy ez a pont nem jön el nálad soha . (bocs)
  de most örülök …és teljes szívemből sajnállak is egyszerre ..ha valaki akkor én tudom mit érezhetsz.

  Köszönöm ez a Postot is ….

 3. Sjudit84

  Háháááá ezaz….örülök neki hogy egy pasiban is megvan ez. Mármint a gyerekek rá is tudnak hatni. :)

  Nem tudom mi lesz így veletek, mert vágom miért nem tetszik ez a helyzet neked. De mivel ők a főnőkök, most nagyon nem tudsz mit csinálni. Rászoktathatod a gyerekeket hogy veled hogy viselkedjenek, de úgymond túlélési szempontból nem okos dolog más viselkedést tanítani nekik mint ami a társadalomban van, ahol élnek, hisz ezzel csökkentitek az esélyeiket a beilleszkedésre…

  • Váraljay Gabriel

   Ettől nem kell félni, mindennek megfelelnek, mi pedig majd csak egy kellemes élmény leszünk a fejükben, amíg el nem felejtenek minket teljesen.

   • Sjudit84

    Hát ez egy ilyen buli. És természetes. De te akarod mindig a változást, akkor ne csodálkozz, ez is a része. :) Én ezért nem szeretem…mármint változást…

 4. Kiss János

  :-)))

 5. Kíváncsifáncsi

  Kedves Gábriel !
  Szerintem nagyon klassz a blogod … és csak azért ilyen ,mert Te magad is nagyon klassz pasi lehetsz …Annyi mindent megmutattál ,hogy néha már úgy érzem -magam is jártam ott …
  Lassan készülődtök haza?
  Melindának is üdv ! Fáncsi

  • Váraljay Gabriel

   Nem tudom mi lesz, de ebben a formában nem tudjuk tovább folytatni… kicsit hosszú lenne leírni, majd egyszer talán.

   • Kíváncsifáncsi

    Bocsi… nem tolakodó akarok lenni …Az nem segítene ha leírnád most ? Hátha az olvasóid tudnának gyógyírt …Vagy nem olyan természetű a problem ami külső segítséggel megoldható ?
    Süt az írásaidból hogy szíved csücsöke Dél-Korea ..
    Üdv. Fáncsi

    • Váraljay Gabriel

     Nem, mivel rém összetett dolog és egy regényt megtelítene és akkor sem lennék biztos, hogy érthető lenne minden részlet. :)

     • Kíváncsifáncsi

      Természetesen Tied a döntés !! Akkor hát valószínű haza jöttök …és nem lesz mit olvasnunk /olvasnom napi szinten Koreáról…. Nagyon kellemes olvasgatni az élményeitekről !!! Kedvelem a stílusodat ..Érezni ,hogy oda (is) húz a szíved …de mégis… nemcsak a szép és kellemes oldaláról írtál …hanem a “visszás” dolgokat sem kendőzted el … Igyekeztél reálisan megmutatni Korea mai életét !!!
      Azonban igazából azért drukkolok ,hogy meg tudjad /tudjátok oldani azt ami válaszút elé állítja ottani léteteket …és addig maradhassatok amíg jól érzitek Magatokat .
      Üdv . Fáncsi

      • Váraljay Gabriel

       Az még odébb van, de akkor is lesz legalább 1 hónapig még témám. :)

 6. Atta

  Nagyon kedves volt ez az ajándékozási jelenet. Remek gyerekek lehetnek.
  Azt hiszem, Konfuciusz gyerekeinek nem lehetett könnyű életük. Már ha voltak gyerekei.

  • erik

   ki az a konfúziusz?

  • Váraljay Gabriel

   Vagy ő volt a keleti Nietzsche, aki elborult elméjének hála a nőkkel nem tudott kijönni és kidolgozott minden féle filozófiákat. :) Nietzschenek már a barátai mondták, hogy nősüljön meg, mert nem normális dolgokat beszél. :D

   • erik

    előbb anyuval kellett volna tisztáznia vmit m így eséy lett volna defektes gyerekre. Az asszony meg hamar nirvánába segítette volna ezt a bajszos kacsát. óvj meg a barátaimtól ki is mondta.
    gyerek: ezek a hankölykök kemény konfl.ba fognak kerülni lassanként szülőkkel m saját tapasztalatból visszamaradt -esetedben vszleg- pozitív emlékeik lesznek a nyitásról arról h. lehet(ne) másképp élni gondolkodni, jókor kerültek veled kapcs. elme-szív ilyen korban marha fogékony hiába a tekint.uralmi hülyeség lassan engedelmet se kérnek. mivel 2D-s villany betű tán nem megy át h hízelgés nem cél de tény nagyköveti posztodat remekül betöltöd írások eztet mutatják.
    sokat vittél adtál nekik lehet h egyelőre ennyit bírtak el sok rabot megzavar a szabadságnak akár szele is emésztenie kell a felismeréseket főleg ha ezt be se vallja magának

 7. Vándormadár

  Ez annyira aranyos!! :) Komolyan. Annyira én sem szeretem ezt a nemek túlzott elszeparálását… A konfuciánusz etikát is elég hülyeségnek találom sok esetben. Tudom, ne paráználkodj, de a ennek semmi köze nincs a pedofíliához. :)

 8. erik

  gábriel erre a hazajövetelre aludj még nem is egy sjszakát. filózás távol legyen de lehet-e h mostani vákum 1 telj.új időszakot készít elő neked kint azér ömlik most az áldás? persze nem ism. helyz.et, ez csak egy kívülálló gondolata.
  ha mégis úgy dönt h haza búcsúzóul azér kapd el az összes fehérnépet jól ölegesd meg őket a férfiakat emberesen ropogtassad.
  legyen mire emlékezniük.
  bizt. h eztán az életben nem felejtenek el

 9. Csilla

  Szerintem is gondold át a dolgot! Vegyél ki egy nap szabit (már ha lehetséges) és sétálj egyet, szellőztesd ki a fejed, egyél valamit egy utcai árusnál.
  Aranyosak a gyerekek, nem hiszem, h elfelejtenek majd :)

  Vállalsz még szuvenír küldést? Ha igen, dobok majd egy mait.

  Pihenj és kapcsolj ki egy kicsit!

  • Váraljay Gabriel

   Gyerekekkel lesz kapcsolat, de nekem több ügy miatt is haza kell mennem (jogi, családi dolgok). Szuvenír addig jöhet míg kinn marad a banner az oldalon. :)

 10. kisGabi

  Szuper !!!!! a blogod, csak így tovább!

  Nagyon tetszik a csoportkép. :)
  Egyébként igazad van: “Konfucius meg elmehet…..”

 11. Tamita

  Kedves Gábriel! Nagyon rá tapintottál Konfuciusz elme bajos téziseire.Lehet,hogy nem is anya szülte? csak talágatom miért utálja a nőket.Szerintem az anyja életében egyszer sem ölelte meg,vagy utálta és rá nézni sem tudott.Gondolom ezért veti meg a nőket,és ezért nevezi álatoknak.Ha a nők álatok, az ő felfogása szerint akkor Konfuciusz mi volt?
  Én azt gondolom ,egy szűklátókörű egoista barom volt,és aki a tanait követi hát az megnézheti magát.

 12. MystEra

  Szép ez a poszt. Fájdalmasan szép és megható! A könnyem is kicsordult. Örülök, hogy ennyire nyíltan és őszintén vagy képes megírni – leírni…amit átélsz és érzel.
  Köszönöm ezeket az írásokat, mert Korea olyan oldalát mutatod meg általuk amikről a “csodaszép és csudajó” hallyu hullám nem mutat rá. (nem is kell, mert az varázslatot teremteni jött létre, függést)

  Sok mindent nem értek, de az írásaid mindig közelebb visznek a megoldáshoz :)

 13. Jázmin

  uiiii~~ de cukik~~ 니가 부러워….그 남동생을 싶구나~! <3 <3 진짜 귀엽다~ <3 <3 ㅋㅋㅋ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük