browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gyere és nyerj Super Junior CD-t

Posted by on 2013-06-29

SJ-CD1Egy olvasótól / baráttól a minap kaptam egy Super Junior CD-t, mégpedig azzal a céllal, hogy cselekedjek a legjobb belátásom szerint. Nos én úgy döntöttem, hogy a blog olvasói között szeretném kisorsolni a CD-t. Többen kérdeztétek, hogy melyik album is ez, nos ha jól látom, akkor a “The First Single U” lemezről beszélünk.

Mindig nagyon nehéz egy nyereményjáték megszervezése, mert egyrészt már kifogytam az ötletekből (vagy csupán másra fókuszálok most…), vagy egyszerűen nem akarom túlkomplikálni az egészet.

SJ-CD2

SJ-CD3

SJ-CD4

SJ-CD5

Igazság szerint most mivel ez egy k-pop csapat, azt szeretném megtudni tőletek, hogy kinek milyen volt az első találkozása a k-pop-al. Gondolom csak olyan fog hozzászólni, akit tényleg érdekel ez a zene és nem csak poénból szól hozzá, ezért minden hozzászólót aki értelmesen elmondja a történetét beteszek egy képzeletbeli kalapba, és közülük sorsolok. A lemezt postázom majd, ezen sem kell aggódni. Határidő legyen mondjuk július 4. csütörtök.

54 Responses to Gyere és nyerj Super Junior CD-t

 1. Murányi Patrícia

  Szia! A találkozásom a k-pop-al egy zene csatornának köszönhető. /A MusicChannelnek/ Kb.3-4 éve ott találkoztam először a k-pop-al. Még akkor nem tudtam, hogy ez a “K-POP”. Csak mindig vártam, hogy leadják az a bizonyos klippet, ami nem volt más, mint a BEAST-BREATH(SOOM). Mivel neten az elején nem igazán tudtam megkeresni Őket, mert nem tudtam megjegyezni a nevüket, ezért 2-3 hónapig sokszor éjszaka hallgattam Őket…majd egyszer le tudtam írni a nevüket és a szám címét egy lapra…(örültem, mint majom a farkának). Rájuk kerestem neten. Egyre több mindent kezdtem hallgatni, majd a facebook-on is kutakodtam. Találtam BEAST-os csopikat utána egyre több csopi (nem mind BEAST), egyre több K-POP-ert ismertem meg és mivel sokan vannak, akik más bandákért vannak oda, megismertem Őket is.
  Asszem ennyi az én kis történetem…
  UI.: bocsánat, ha hosszú lett

 2. NyappyLolly

  Hali^^ én a Big Bang-nak a Lies című dalát hallottam elsőnek a youtubon és rögtön beléjük szerelmesedtem :3 aztán tesóm jött haza egyik nap ,hogy a plázában adtak valami tök jó kis Ázsiai pop zenét de nem tudja mivolt az és bnőm másnap meg mutatta a Super Junior- Sorry Sorry -t és az SNSD-Oh! -t (ez volt az amit tesóm hallott >< ) és nagyon be jött 1-ső hallásra ez is aztán rengetek dalt meg hallgattam és mindet imádtam .Igy szép lassan más együtteseket/énekeseket is meg ismertem és a mai napig nagyon szeretem a zenéjüket és a Big Bang a first one 3-4éve ;) :D

 3. Sergely Enikő

  Pár éve történt. Karácsony volt, unokatestvéreméknél voltunk látogatóban. Unokatestvérem a gép előtt ült és én egyre figyelmesebb lettem arra, hogy nagyokat mosolyog és láthatóan élvezi azt, amit csinál. Odamentem hozzá. Kérdeztem, hogy mit talált. Erre ő KPOP videókat nézzek. Értetlenül néztem rá, mi az a kpop még sosem hallottam róla – mondtam. És elmondta, hogy koreai popzene. Mesélt, hogy már régóta foglalkozik a koreai kultúrával és kpoppot is hallgat már egy ideje. A fülemre helyezte a fejhallgatót, hogy hallgassak meg legalább egy dalt, mert nagyon tehetségesek és szerinte nekem is tetszeni fog. Jól emlékszek a SHINee Lucifer c. dala volt az, amit először hallottam és láttam. Kijelenthettem, hogy szerelem volt első hallásra :). Nagyon megtetszett a látványvilág, a dal felépítése és persze a különleges nyelv és hangzás. Kértem, hogy mutasson még pár dalt más bandáktól is. Le voltam nyűgözve teljesen. Amint haza értünk tovább kutattam több bandát igyekeztem megismerni. Sokáig az első számú kedvenc a SHINee volt, de aztán jött a Mr. Simple c. dal A Super Juniortól, és azóta a fiúk birtokolják a trónt. Ez lenne a Kpoppal való találkozásom története.

 4. Németh Ilona

  Az én történetem azt hiszem a legátlagosabb.:D
  Körülbelül 4 éve ismertem a kpop-ot a youtube segítségével. Zenéket kerestem, és rá találtam a 2NE1 Fire-ra, ez volt tudomásom szerint az első kpop, amit hallottam. Nagyon tetszett, tehát tovább néztem néhány más előadó MV-jét… 2NE1,SNSD, 4minute, ezek voltak az első kedvencek. Aztán kezdtem őket jobban megismerni és jöttek a fiú bandák BIGBANG, SuperJunior voltak az első fió bandáim. Összességében az internetnek köszönhető.:)

 5. Viki

  Hosszú utat tettem meg, míg kikötött a k-pop mellett. 2010-ben azt hiszem, az m1-en kezdték vetíteni a Palota ékköve c. műsort, amire a szüleim hívták fel a figyelmemet, hiszen az egész család imádja a régi kosztümös filmeket, főképp, ha egy teljesen más kultúráról szól. Ráfüggtünk, esti családi programmá vált a k-drama nézése, ahogy egymást követték sorban. Az utolsó után, talán a Dong Yi volt, elültette a bogarat a fülembe, hogy ha utána nézek az interneten, valószínűleg sok ilyet fogok még találni. A történelmi drámáktól átkerültem a mai drámákig, elkezdtem a filmzenéjüket hallgatni, bár akkor fogalmam sem volt a k-pop létezéséről.
  Körülbelül egy évig tartott ez az időszak, és végül a Dream High jelentette a fordulópontot. Megismerkedtem a 2PM-mel, aztán a youtube ajánlottjai között többször lyukadtam ki a SHINee – Lucifer és a Super Junior – Bonamana mellett. Ők voltak az első két banda, akiket szívből megszerettem, de nem jutottam tovább a hallgatásánál, hiszen egy k-popost se ismertem anno. Barátnőmnek mutattam, aki egy nap megemlítette, hogy ismer egy lányt, aki szintén szereti ezeket a zenéket. Összehozott minket, és azóta a legmélyebb Unnie-Dongsaeng kapcsolat alakult ki köztünk. Imádom! :) <3 Ő vezetett be a rajongók igazi világába, és azóta szinte a családommá váltak. Szoros barátságok kötődtek és kötődnek folyamatosan, sokszor van, hogy megunom a koreait, és szükségem van másra (ilyenkor fordulok kicsit brit vidékre vagy épp vissza Linkin Parkhoz stb), de csak visszatérítenek.
  Az utóbbi két évben rengeteg dologgal ajándékozott meg a k-pop, amiért rendkívül hálás vagyok. Ha a mindennapokat nézzük, és mondjuk magam alatt vagyok, akkor csak benyomom valamelyik variety műsort, amiben idolok vendégeskednek, és fél percen belül már dőlök a nevetéstől. Tetszik, hogy nem a legjobb énjüket próbálják mutogatni, hanem látjuk, milyen dorkok valójában.
  Aztán ott vannak a comeback lázas várakozásai. Isteni érzés! A legszebb élményem pont tavaly nyárról származik. A Super Junior Sexy Free and Single-jét vártuk. Épp akkor is barátnőmnél tartózkodtam. Laptoppal a hónunk alatt költöztünk fel a padlásra a rekkenő hőségben, de levegőt is alig kaptunk. Muszáj volt, az volt az egyetlen hely, ahol rendesen lehetett fogni a wifit. Egymás kezét szorongatva vártuk, ahogy szép lassan szivárogtak ki a dalok Tumblr-re. Csodálatos volt! A 'Good'-Bye dalnál elbőgtük magunkat, ahogy szemünk előtt lebegett Leeteuk katonaságba vonulása. "Mi lesz a csapattal az anyáskodó leader nélkül?", gondoltuk. Aztán partiztunk egy nagyot a Rockstarra. Amint az összest végighallgattuk, már ültünk is a buszra, hiszen várt minket a Nippon Groove és a kis családunk.
  Az NG-k és Shinshoku óta rosszul érzem magam a helyi menő klubokban. Nem látom az értelmét annak, hogy tucc-tucc zenére dörgölőzünk vadidegen emberekhez. Olyankor mindig húz a szívem Pestre a drágaságaim közé, mikor cipőt és táskát a kör közepére dobva, torka szakadtából üvöltjük a dalokat, és az egész klub egyszerre táncolja a koreot (haha Sorry Sorry).
  Most, miután ezt elküldtem neked, csomagolok is be a bőröndömbe, és indulok neki az országnak, hogy személyesen is tudjak időt tölteni azokkal, akikkel sajnos az év során csak telefonon vagy a neten tudtuk tartani a kapcsolatot.
  Köszönöm a k-popnak, hogy újra megmutatta, mekkora ereje van a közösség szeretetének, mikor már kezdtem elveszíteni a reményt! És azt is, hogy a k-dance által újrakezdhetem a táncolást, miután fájó szívvel ott kellett hagynom a jazz-balettet évekkel ezelőtt.
  Nos, ez az én kis történetem! :)

 6. Bendják Dorottya

  Én már a 2008-ól koreai doramákat néztem… Így elég hamar megismertem a kpop-ot!!
  Először mikor meghallottam az első számot, azt hittem meghalok.. De tényleg.. :D nagyon imádom a kpop-ot.. nagy rajongója vagyok.. :D És azóta sokkal vidámabbnak érzem magam ^^
  Történetem: 2008-ban ugye a A palota ékköve koreai sorozat ment a TV-ben. A sorozatnak utána néztem a neten képeknek videóknak és így tovább.. ott bukkantam rá. :D az egy BIGBANG szám volt.. sajnos már nem tudom melyik is volt az első szám.. :( De a lényeg az, hogy imádom őket és ez mindig megmarad :D

 7. Bianka Horváth

  Én szeretném, szóval… :))

  Talán négy évvel ezelőtt volt az a pillanat, mikor először találkoztam a K-poppal. Őszintén megvallva hazudnék, ha azt mondanám mindmáig emlékszem arra az érzésre, ami elkapott akkor, vagy hogy éppen mi is volt az első gondolatom róluk, az előadókról, vagy épp azoknak a zenéjéről…

  De ha minden igaz és jól rémlik akkor a Suju egyik száma volt az, amivel találkoztam. (Hogy, milyen úton-módon keveredtem hozzájuk arról fogalmam sincs…) Ezután pedig a BIGBANG egyik régebbi dala. Ez utóbbi együttes dalának a hangzása bevallom jobban tetszett még akkoriban. Talán mindmáig visszasírom azokat a dalokat a srácoktól. :) (Ehh…)

  Amit viszont tudok, hogy akkoriban már rég ismertem a J-rockot, és sokkal inkább húzott a szívem még mindig Japán felé. Az ismerőseim, barátaim kárára, akik napi szinten hallgathatták tőlem rajongásomat… Talán a K-popnak volt köszönhető (mint később megtudtam, így nevezik ezt a műfajt), ami után kiszakadtam a bűvös, Japán iránt érzett szerettem “karmai közül” és távolabb tekintettem. Tehát mondhatni Koreát, az ottani kultúrát, a hagyományokat, a történelmet és minden egyéb dolgot ezeknek a fiúknak köszönhettem. Na meg persze a YouTubenak. :D Megismertem a két fentebb említett együttest. A Suju alcsoportjait, a nagyobb neveket… De mindmáig a BIGBANG és a Super Junior számít a fő kedvencnek nálam. *-* :))

 8. Szij Zsanett

  Kedves Gabriel !
  Nekem az első találkozásom a kpop-al a CNblue fiúcsapatnak köszönhetem első hallásra beleszerettem a zenéjükbe :) Arra gondoltam, hogy ez annyira más mint amit szoktam hallgatni de jó értelemben.Megmutattam másoknak is persze elég furán néztek rám,de engem nem nagyon érdekelt mert szerintem amit meghallja az ember azonnal táncra perdül és énekel velük(én legalábbis így vagyok vele) Utána pedig mondjuk úgy, hogy sodort magával az áramlat ugyanis jobbnál jobb kpop zenéket kezdtem el hallgatni mint pl: B.A.P, Infinite,BigBang,SHINee,U-kiss,Sistar, és persze a Super Junior is közéjük tartozik. Nem múlik úgy el egy nap, hogy ne hallgatnék kpop-ot nekem már teljesen bele olvadt a hétköznapjaimba. :) :)

 9. LoLLiMinniE

  Lehető legjobb kérdés,ráadásul a kedvenc csapatomról van szó! x3
  Igazából én a Youtube-on keresgettem zenét és úgy akadtam rá (először a Japán részről a DBSK jóvoltából).
  Mivel érdekelt a zene és tetszettek a táncos klipek (és igen a kis helyes fiúk is),így elkezdtem érdeklődni irántuk és szépen egyre jobban belemélyedtem a témába! :D
  Habár sokak szerint az amerikai sémák vannak újra hasznosítva a Kpop-ban,szerintem mégis valahogy az egész olyan más és nem hasonlítható az amerikai pop-hoz.
  Talán az egész zenei ipar felépítése miatt.. O_O
  A lényeg,hogy én elég hétköznapi módon találkoztam a Kpop-pal és egyáltalán nem bántam meg,sőt..! ^^

  Amúgy most találtam rá erre az oldalra (a 2NE1-os FB oldal segítségével) és kíváncsi vagyok milyen érdekes dolgokat találok itt magamnak! ^^ :)

 10. Emese

  Én legelőször a kpoppal úgy találkoztam ,hogy a tv-ben láttam egy klip(2ne1 volt :D) és akkor még nem nagyon ragadta meg fantáziám hogy utána keresek XD,de erre nagyon emlékszem ,hogy tetszett :)) Egy idő után(kb. 1év) ismerkedtem meg jobban a kpoppal és lettem rabja*—* <3

 11. Gréta

  A k-pop-ot tulajdonképpen a japán sorozatokon keresztül ismertem meg teljesen véletlenül..ugyanis a japán sorozatokban mint a többi sorozatban egyaránt megtalálható az a összefüggés,hogy mindben található valamilyen zene az elején és jobbik esetben a végén és még aláfestő zene is van többnyire.Szóval történt egyszer,hogy néztem egy japán sorozatot és megtetszett a benne lévő zene és nagy nehezen rátaláltam az együttesre..és végül a japán zenék is elkezdtek érdekelni ezért rákerestem a Japánban híresnek számító énekesekre..és így találtam rá Boa-ra–és az ő youtubos videóink keresztül más koreai előadókra is..és nagyon megtetszett.Ha nem találkoztam volna a BIGBANG számaival akkor kétséges hogy most k-pop rajongó lennék-e.De így alakult.Az első k-pop dalom a BigBang és a 2ne1 közös száma a Lollipop volt ami elindította a lavinát..hehe.:)) (Boa számai amit hallottam angol számok voltak:))

  Szóval ez volt az én kis történetem.:)

 12. Ronix

  Az első talákozás, ami meghozta a nagy szerelmet a kpop és Korea iránt Jung Ji Hoon aka RAIN Sad Tango című száma. Véletlenül akadtam rá a youtube-on és első hallásra megérintette a szívem. Aztán jött a többi…kpop, doramák, történelem, kultúra…Ma már koreaiul tanulok és bízom benne, hogy a közeljövőben lehetőségem lesz meglátogatni Ázsiát, legfőképpen Dél Koreát.
  Várom a Cd-t! :-D
  Aja! aja! Fighting!

 13. Esmee

  Sziasztok! ^^
  Én a nővérem által ismertem meg a k-popot.
  Egy szép napon (2010-ben lehetett) a nővéremmel egy lányt (feltételezem a nővérem egyik barátnőjét) kísértünk félig haza. Én nem vagyok valami hangos lány, szóval csendben követtem őket hátul, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a nővérem mutogatja a telóját a lánynak. A SHINee egyik tagját mutatta, JongHyun-t. Megjegyeztem a banda nevét. Mikor hazaértünk leültem a gép elé, és mikor a nővérem kiment a szobából, beírtam a youtube keresőjébe, hogy SHINee. Amit először meghallgattam tőlük az a Ring Ding Dong volt. Nagyon megtetszett, idővel sok k-pop bandát megismertem és megszerettem a SHINee-n kívül, mint például a B2ST, U-Kiss, BigBang, MBLAQ, Super Junior, TeenTop, B1A4 (stb.), többnyire csak fiúbandákat szerettem meg, és összesen 3 lánybanda fogott meg igazán: 2NE1, 4Minute, f(x) meg talán kicsikét a Girls’ Generation.
  Soha nem fog elfelejteni ezeket az embereket, mert úgy érem, tőlük lettem jobb ember. És akárhányszor cikiznek amiatt, hogy szeretem az Ázsiaiakat, én annál büszkébb vagyok. Büszke vagyok, mert nem ítélek el mást azért, mert ő más mint én. És arra is büszke vagyok, hogy a k-pop által mindennap jobbnál jobb embereket ismerek meg.
  Bocsi, hogy raboltam az időtöket, de nekem sokat jelent a k-pop <3

 14. Andi

  Szia!
  A K-poppal való találkozásom érdekes volt, mivel egy tajvani drámán keresztül bukkantam rá, amiben pont a Super Juniorból két tag szerepelt. Addig ázsiai nyelvezetű filmekkel és zenével egyáltalán nem foglalkoztam. Furcsa volt számomra, kissé esetlennek tűnt egyik-másik dalszöveg, nyelvezete idegenül hatott, mégis magával ragadott. Azon vettem észre magam, hogy a nyugati zene iránti szenvedélyemet, teljes mértékben felváltja a K-pop ritmusos, kellemes hangzású világa. A K-pop felvidít, megnyugtat. Mióta ilyen zenéket hallgatok, teljesen megváltozott a nézőpontom.

 15. Mánc Csilla

  Eloszor is….hat nagyon megtetszettek a koreai sorozatok amiket persze a teveben lattam…mivel turelmetlen voltam kivarnu az uj epizodokat inkabb a youtube-on kerestem utana…ahogy mind keresgeltem egyszer csak raklikkeltem egy videora…..Eloszor nem tudtam mi az…latom hogy valami lanyok enekelnek, szepek, ugyesek, es erdekesen enekelnek….Eloszor furcsaltam….de mivel nagyon fulbemaszo dallama volt az eneknek, mind tobbszor es tobbszor hallgattam oket…Egy picit furaknak tuntek eloszor, aztan mivel jelentek meg uj videoklippek, hat azokat is megneztem kivancsisagbol, es rajottem hogy ez tetszik nekem…Es elkezdtem hallgatni oket. Ezek nem masak mint a Girls Generation. Nagyon tetszet ahogy mozognak a hangjuk es a klipp is nem olyan hetkoznapias ugyanolyan temaju volt mint az amerikaiake. Aztan egyszer csak talaltam egy masik bandat….a 2NE1-t…lattam, hogy azok is jok es vegul ok is a kedvenceim lettek. Eloszor nem voltam tisztaban hogy ezek kicsodak, honnan bukkantak fel….mikor a googlen utanuk neztem akkor lattam, hogy koreaiak (persze addig is gondoltam , mivel hat koreai sorozatoknal bukkantam rajuk, de ezutan be is bizonyosodott hogy azok). Egy ideig csak lanyokat hallgattam mivel feltem hogy a fiubandak olyan jappanosak….es gondoltam koszonom abbol en nem kerek…De mikor lattam az elso fius csapatot ( Super Junior) akkor jottem ra hogy en teljesen el voltam tevedve, rosszul iteltem meg oket, es megtetszettek…sokan voltak es ujdonsag volt szamomra hogy egy fiu banda 13 szemelybol alljon. Nagyon megtetszettek, persze ezek utan mind jottek az ujabb es ujabb lany es fiu bandak es odajutottam, hogy legtobbszor mar k-pop-ot hallgatok mert ez vidamit fel, nem egyhanguak, nem egyformak, mindenkinek megvan a maga stilusa. Ha kell le is nyugtatnak, egyszeruen egy nagy valtozast hozott az eletemben. Lehet hogy nem vagyok annyira fanatikus ( pl. allandoan cedeket vasarolni a kedvenc bandaimtol es allandoan kovetni oket a netten) de en orulok, hogy ezeket ugymond masok szerint “fura” embereket megismertem es az o zenejuket hallgatom :D. (bocsanat ha tul hosszu lett) :)

 16. Király Judit

  Először a magyar Music Channelen hallottam meg a Beast-től a Breath-et. Kezdetben nem sokat foglalkoztam velük, hallgattam azt az egy számot és elég is volt, de már valahogy akkor is éreztem, hogy nem szabad a telefonomról és a gépről letörölni. Igazam is lett. Utána meghallottam tőlük a Bad Girl-t. Rájuk kerestem az interneten. Onnan kezdődött el minden. Egyre több csapatot megismertem és megkedveltem. A 2NE1 lett az egyik kedvenc lánybandám. A fiúbandák közül örök kedvenc a Beast maradt(még most is az :) ), de a nagy kedvencek közé tartozik a SHINee, a Super Junior, a Big Bang és még sorolhatnám. Hát ennyi lenne az én kis történetem. :D

 17. Portik Emerencia

  Az én történetem 2009-re vezethető vissza. Az egész egy nagy véletlenek mondható, talán mert unatkoztam vagy épp azért mert filmezni akartam végül is mindegy az a lényeg hogy jutottam el idáig, hogy napi rendszerességgel követem a k-pop-ot, de kezdem a történetet az elejétől eléggé hosszas lesz így hát helyezd kényelembe magad :) .
  Egy nyári vakációi napon (2009) unatkoztam és hogyan is töltsem el az időt? megvan filmezek egyet csak ezzel az volt a baj, hogy nem kaptam semmi jó filmet míg nem véletlenül egy koreai fun oldalra kerültem és ott láttam egy hozzászólást egy sorozatról The princes ez volt a sorozat neve nagyon meg tetszett a sorozat és benne a zene számok is így hát kezdet egy kicsit többet keresgélni utána és youtube-on rá találtam 2PM-re na ez volt az ami felnyitotta a szememet. :P Egyre többet hallgattam a 2PM-et és persze lassacskán rá találtam a 2AM-re meg a Cn blue ra aztán a Super Juniorra azt hiszem az első szám amit tőlük halottam az a Super Girl az elején nem tetszett de valamiért mégis újra és újra és újra meghallgattam :)) és azt hiszem meg egyezhetünk abban is, hogy jó pasik :P.
  A Super Junior után jött a BigBang na szerintem róluk nincs sokat mesélni őket hallgatni meg nézni kell. Más bandákra és énekesekre találtam és elmondogatom azt hogy egyik nagy álmom az, hogy kimehessek Dél Koreába és ott élhessek :P
  Szerintem az a nap mikor annyira unatkoztam egy igazi áldás volt mert ha nem történt volna meg akkor most nem ezen a blogon irogálgatnék és közben nem Super Junior-t hallgatnék hanem pl facebookoznék vagy játszódnék. :)

 18. Molnár Éva

  Én még 2009-ben találtam rá véletelenül mert a japán filmekte kerestem és rá akadtam Pulyful kiss-re ami nagyón tecet a film és a föszereplö is Kim Hyun Joong .Után el kedztem keresgetni és meg találtam azt a csapatot aminek a ss501 csapat tagja .egész nap csak öket halgatam még a mai napik a kedvenc ecsapatóm de kár hogy fel ószlotak.
  Én igy kezdetm el a K-popot halgatni .

 19. berildi64

  Hello Gabriel! Nálam egy filmmel kezdödött,mégpedig az IRIS-sel. Nagyon tetszett benne a bérgyilkost alakitó T O P .Elkezdtem kutakodni ki is ez a szinész,kiderült hogy egy KPOP csapat tagja.Meghallgattam egy pár számukat. Azóta is ők a kedvenceim! Nagy figyelemmel követem karrierjüket,sikereiket. Üdvözlettel Berghoffer Ildikó

 20. Váraljay Gabriel

  Szuperek vagytok! Köszönöm mindenkinek aki írt és hajrá többiek!

  Más: Többen elnézés kértek a hosszú hozzászólásért, amit nem értek. Miért? Annyit írjatok, amennyit csak szeretnétek! :-)

 21. Ferber Zsófia

  Nos.:DD*o*
  Velem barátnőm ismertette meg a K-pop-ot.:DD*-* Ő mondta, hogy hallgassam meg a Super Juniortól a Sorry Sorry-t, hisz neki nagyon tetszett.:D Nem is kell mondanom… Elsőnek beléjük szerettem♥ /azóta is kedvenc bandám.♥/
  Minden nap róluk kérdeztem, még órákon is xD /a nyelvtan tanár el is ültetett mellőle T_T/
  Meg ha haza jöttem, egész nap csak róluk néztem videót :3 /egy állatok XD♥/
  Aztán megismerkedtem több bandával is:D♥
  és már 3 éve büszke K-POP fannak mondhatom magam! :D♥
  és remélem ez örökre megmarad!♥ A gyermekeimtől és az unokáimtól is szeretném majd kapni, azokat a CD-ket, amik nincsenek meg.xD:DD♥
  a K-pop nagy változást hozott életemben!:D♥
  Nagyon sok jó embert, igaz barátokat köszönhetek neki!♥
  és távoli rokonokat.♥ /ebből csak a távoli a baj… ;o;♥/
  imádom a K-pop-ot, ha nem ismertem volna meg, akkor nem tudom mi lenne velem… T_T

 22. Skrabák Dorka

  Még 2009 augusztusában találkoztam először a kpopal. Valamit kerestem Youtube-on (már nem is emlékszem rá, mit, sőt, van egy olyan sanda gyanúm, hogy végül nem jutottam el a célomig), és véletlenül ráakadtam a Haru harura a Bigbangtől. Mikor először meghallgattam, nem értettem, miről szól, de annyira mélyen megérintett, hogy folytak a könnyeim. Akkor elkezdtem néhány dalukat hallgatni, de olyan nagyon mélyen nem fúrtam bele magamat a dologba, csak 4-5 számot hallgattam. Aztán az egyik zenecsatorna elkezdte adni a Beast – Soom című számát, és már az első hallásra/látásra beleszerettem. És kiderült, hogy az egyik osztálytársam is szereti azt a dalt. És ketten elkezdtük felfedezni a kpop világát. Végül én a Bigbang mellett kötöttem ki, a Haru haru azóta is a kedvenc dalom, és az idő múlásával hatalmas YG stan-né nőttem ki magam.

 23. Batki Viktória

  Szia! Hát én 2007-ben ismerkedtem meg a K-Pop-al hála a DBSK-nak…Egy nap találtam valahogy rájuk Youtube-on és megimádtam először őket…majd szépen sorjában mindenkit. A BigBang-et,Shinee-t,MBLAQ-et,Beast-et,BAP-t,Nu’Est-et,SuJu-t,B1A4-t,BTOB-t,VIXX-et, TeenTop-ot,BlockB-t,U-kiss-t,FT-Island-et,CN-Blue-t,Team-H-t,2PM-et és a még a lányokat nem is soroltam. :) Na úgyhogy én így lettem K-poper és örökké az is leszek. <3

 24. Ági

  Még valamikor 2003-2004 környékén volt egy kínai levelezőtársam, akinek e-mailen átküldtem néhány zeneszámot és kértem, hogy mutassa meg ő is, milyen zenéket szeret. Cserébe küldött néhány kínai számot. Az egyik különösen tetszett, erről később kiderült, hogy valójában koreai. Akkoriban még nem tudtam megkülönböztetni hallás alapján a két nyelvet, ráadásul a fájlneve (előadó, cím) át volt írva kínai karakterekre, úgyhogy azt hittem kínai szám. Nem tudtam mi az eredeti címe a számnak, ezért próbáltam megkeresni az interneten, de elég nehéz volt, mert a 2000-es évek elején még nem nagyon lehetett k-popról információkat találni angolul. Végül később a youtube indulása után véletlenül találtam rá a videómegosztón. Aztán elkezdtem a kapcsolódó videókat nézegetni és egyre több koreai zenét találtam, ami tetszett. Majd később elindultak a külön k-poppal foglalkozó weboldalak is, így már információt is tudtam szerezni a csapatokról meg az új megjelenésekről, és azóta nincs megállás: teljesen a k-pop rabja lettem, pedig nem vagyok már tinédzser, rég kiöregedtem a műfajból, de mégis szívesen hallgatok k-popot a nap 24 órájában. Felvidít. :-)

 25. Baba

  Mivel semmilyen médiatizálás nem volt az ázsiai akármilyen zenével,fogalmam sem volt ,hogy ők hogyan tudnak zenélni ,táncolni ,énekelni.Inkább az amerikai,európai zenét reklámozták….Nos körülbelül 8 évvel ezelőtt amikor a You Tube-on egy véletlenszerű paródiára akadtam,két srác a BU DE BU AI -kínai!) zenét paródiázták,nem tetszett a majmolkodásuk, viszont a dal az nagyon tetszett,újdonság volt számomra.Meghallgattam az eredetit is amit Wilber Pan és egy lány énekelt ezzel a dallal kezdődött ://www.youtube.com/watch?v=Gle905C028w
  A nyelv sem tűnt furcsának,valósággal beleszerettem :)
  Majd tovább keresgéltem a You Tube-on és megtaláltam ugyan ezt a számot KOREAI !!! változatban ,igaz angolul énekelték :tell me whay ,címen,aztán elkezdődött a koreai pop zene iránti érdeklődésem! Fogalmam sem volt ,hogy milyen csodálatos a zenéjük ,a táncuk, és főleg milyen szépek!!! A valóság az ,hogy azt hittem ezen a téren egy elmaradott nép,de nem!! túlszárnyalnak mindenkit,csodálatos a hangjuk ! nem beszélve a nyelvezetük nagyon szép dallamos,és szerintem könnyen megtanulható(nem nehezebb mint a magyar!)Az ázsiai nyelvek közül a koreai a legszebben hangzó nyelv.Aztán rátaláltam a TV-ben vetítettek egy koreai történelmi filmdrámát emlékszem Yi San volt a címe …és így lassan megismertem a történelmüket,kultúrájukat,ételüket szóval mindent ami koreai !Aztán filmsorozatokat néztem mindenfélét a Viki-n.Sokszor már úgy érzem ,hogy közéjük tartozom,nem hiányzik a kimchi sem azóta a konyhámból,tegnap is a “dukkbokit”készítettem el ,nagyon szeretem és nem nehéz elkészíteni és nemcsak .kedvelem a taradiciónális zenéjüket is de főlek a Kpop zenét. A TMax, Shinee, Super Junior, SS501 és még sokan másokat.
  Remélem el fogok jutni a hazájukban ,hogy élőben is láthassam őket….

 26. Takács Judit

  4 éve volt. Amikor még japán fan voltam. Épp indultunk volna el otthonról tesómmal. tesóm bement kikapcsolni a tv-t, amiben épp a Music Channel ment. és látta, hogy “ferdeszeműek” énekelnek és tudta, hogy szeretem a kis “húzottszeműeket” és tesóm pedig rá volt kattanva a nőimagazinos oldalakra, és én pont előző nap kaptam egy linket barátnőmtől (női magazinos=NM-os) és tesóm azt mondta, hogy fogadjunk: ő mutat nekem ázsiaiakat, én pedig elárulom az oldal címét (NM-os) és elmondtam a címet ő pedig megmutatta a tv-ben az ázsiaiakat: Beast: Soom. Ez a szám nagyon megtetszett, mert iszonytosan szép és tiszta hangjuk van. Később mivel nem jegyeztem meg a banda nevét egyfolytában a Music Channelt néztem, hátha leadják mégegyszer és le is adták. Még aznap rákerestem a Youtube-n és kiderült hogy kpop-os bandáról van szó….több ilyen bandára is rákerestem és azóta is nagyon szeretem mindet. <3 De az örök kedvencen a Beast marad, mivel ők tették lehetővé nekem a többi banda megismerését, és nekik a legjobb a hangjuk a világon <3 A kpop mindig felvidít, ha rosz hangulatban vagyok. A nap 24 órájában tudnám hallgatni :D

 27. S. Réka

  A kpop-pal való megismerkedésem több (egészen pontosan kettő) hullámban történt. Még 2010 nyarán az IM-ben olvastam egy cikket, mely a koreai bandákat próbálta bemutatni, a teljesség igénye nélkül. Így ismertem meg a Super Junior-t, Rain-t, Se7en-t és a Big Bang-et. Akkor azonban valahogy (máig sem értem hogyan) nem fogtak meg. A Sorry, sorry-t meg a Wedding dress-t néha-néha meghallgattam, de semmi több. A nagy áttörésre 2011 nyarán került sor. Akkor egy hónapra Budapestre költöztem a nagynénémékhez, akik az angol középfokú nyelvvizsgám sikerességének érdekében beírattak egy nyelvtanfolyamra. Két, nálam egy évvel idősebb csoporttársam egy szép napon (júl. 21.-e volt, máig emlékszem) megkérdezte milyen zenét hallgatok, aztán mikor a válaszom “inkább popot” elhangzott, megmutattak nekem egy dalt. “Először, -mondták- nem fog tetszeni. Másodszorra már azt fogod gondolni, hogy ez egész jó. Harmadjára pedig imádni fogod!” Hihetetlen talán, de pontosan így éreztem. Ez a dal volt az I am the best. (A 2NE1 azóta is a kedvenc lánybandám.) Az előadót és a címet megjegyezve, átmeneti otthonomba érve első dolgom volt letölteni a dalt. Másnap a XIX. kerülettől a Blaháig tartó negyven perces buszúton nem szólt más a fülemben, csak az, hogy: “Naega jeil jal naga.” Az angolórák utáni ebéd előtti Mekis fagyis beszélgetésünk alatt előkerült csoporttársam mobilja, rajta egy videóval amin Xander kápráztatta el az MC-ket nyelvtudásával. Ezek után a Bingeul bingeul MV következett, majd csoporttársam elbúcsúzott, hogy délután msn-en folytatja majd az okítást. Ez így is történt. Az egész úgy kezdődött, hogy: “Olyan pasikat mutatok neked, hogy utána nem fognak érdekelni a fehérek.” :D És akkor Rain, Siwon, Donghae, Heechul, Taecyeon és Kim Hyunjoong fotóit látva bizony el kellett ismernem, hogy ez lehetséges. Majd jöttek a zenék, Beast Soom, Shock aztán a már fent említett U-Kiss, a 2PM és a GG közös dala a Cabi song, majd a Sorry sorry-nál villámcsapásként ért a felismerés, hogy én őket ismerem! A szerelem azóta is tart. (: Mindmáig, azaz lassan két éve a Super Junior az örök kedvenc, de azóta sorra lopták be magukat a szívembe a többiek is: a fent említett 2NE1, Beast, U-Kiss, aztán Infinite, DBSK, SS501, B1A4, Shinee, f(x), Cn.Blue, Ft.Island, EXO, Led Apple, Block B, VIXX, BtoB, C-clown és még sorolhatnám.
  Ez volt az én “rövid” történetem a kpop-pal való megismerkedésről, és szeretném hozzátenni, hogy egy cseppet sem bántam meg, mert úgy érzem miattuk váltam nyitottabbá, egy kicsit jobb és új emberré. (:

 28. Nóra

  Szia! A kpoppal való találkozásom az egyik barátnőmnek köszönhető. Ő mutatta meg nekem a Big Bang fiú csapatot. Elsőre megrémisztett a kpop műfaj, hisz extra vagánsan öltözködnek, a nyelv is fura volt ( eleinte), és nem olyan volt mint egy átlagos amerikai-angol fiú csapat ( the wanted stb.). De minél többször hallgattam annál jobban megszerettem és kíváncsi voltam arra is,hogy hol is van az a Dél- Korea…..miért hívják ezt kpopnak?…miért is csak most kell rá jönnöm hogy létezik ez a műfaj?…. Sok minden lezajlott akkoriban bennem. A következő együttes a 2NE1 volt majd később magamtól is keresgélni kezdtem az együtteseket előadókat. Mára más kedvenceim is lettek ( nem csak azok amiket a barátnőm mutatott). A Super Junior 12 tagból áll ( + – mikor bevonulnak stb.) Nos igazság szerint, eleinte nagyon nehéz volt megkülönböztetnem őket. Sokkolt is hogy egy fiú bandában ennyien hogy lehetnek…:D De fél év óta annyira megszerettem őket, hogy már koreaul is letudom írni a nevüket….és minden friss mv-jükre, hírre ugrok ami velük kapcsolatos. ( A barátnőmmel csináltunk is egy rajongó oldalt a Super Junior magyar fanjainak. Kicsit rossz, hogy a kedvenc bandákról nagyon kevés hír-cikk van leordítva magyarra, így gondoltuk, hogy csinálunk egy ilyen oldalt :) Amit lelkesen nézegetnek is.)

  Az oldalad kb. 1 éve követem és pont tegnap láttam az új bejegyzésedet a Super Junioros CD-vel kapcsolatban. Nagyon megörültem ennek a “játéknak” :) Nehéz Magyarországról Kpop-os CDt beszerezni :)

  Most jut eszembe hogy kb. januárban megosztottál egy SISTAR-os dalt a “gone not around any longer”-t, azóta rá kattantam a Sistarra is. ^.^ :D Ezért hálás köszönet. :)

  Szerintem jópofa ,az ha aktiválod az olvasókat és néha feldobod őket egy-két kis apró ajándékkal. Csak így tovább. (Én csendes olvasó vagyok, nem szoktam hozzászólásokat írni, de mindig nézem a friss bejegyzéseket és mindig irigykedek, hogy te már voltál Koreában és mennyi élménnyel gazdagodtál már. :) )

 29. Timi

  Egy barátnőm mesélte , hogy láttott a Music Channelen egy ázsiai lánybandát , a “kettőneegy”-et , és mikor náluk voltunk, és néztük ezt a csatornát egyszer a Can’t nobody jött. :) Felhangosította a TV-t és mondta h ők azok.:) Aztán elkezdtünk youtube-on keresgélni és neki az I don’t care nekem meg a Clap youre hands lett a kedvencem.^^ Letöltöttük az összes számot amit találtunk tőlük.^^ Aztán láttam a Beast -Soom-ot ugyanitt.:) És megint keresgéltem youtube-on.^^ Így lettem BlackJack és B2uty.^^ Aztán fansite-on megismerkedtem Lauval , akivel megbeszéltük ,hogy csinálunk egy 2ne1-os oldalt , ami szerintem tök jól megy.^^ Aztán egy helyi lányról is kiderült ,hogy kpopper .^^ Ő a SuJu-t szerette/szereti nagyon ,így egy kicsit őket is megismerhettem .:D Aztán jöttek még a facebook-os csoportok.^^ Sok embert megismertem , így sok bandát , és sok előadót is, és sok jó barátot szereztem.^^

 30. Zsike

  Szia Gabriel!

  Én két éve találkoztam először a k-poppal. Két ismerősöm beszélgetett twitteren a Beastről én meg mivel unatkoztam bekapcsolódtam a beszélgetésbe, hogy miről is van szó. A lányok rögtön beavattak és elküldték egy-két MV -jüket a srácoknak. Először nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. A klip jó a volt, a zene is, csak olyan fura volt a koreai nyelv. Majd youtubeon oldalt kidobta az egyik tv műsorukat amibe belenéztem. A végén az lett, hogy egész nap ezt a műsort néztem és vihogtam a hülyeségeiken. Itt lopták magukat a szívembe és megállapítottam milyen jó fejek ezek az ázsiaiak. Ezek után másnap rákerestem a többi klipjükre is és megszerettem őket, majd a Beast után jött a többi banda is. Azután a doramák, kultúra, az ország, a nyelv és így tovább. Most a fő kedvenceim a Super Junior és a Big Bang lett. Choi Siwont (Super Junior) mérhetetlenül csodálom és példaképnek tartom, még ha nem is ismerhetem a valós személyét az a kép ami lejön róla a médián keresztül az nagyon tetszik. Picit irigylem, szeretnék ráhasonlítani mármint a személyiségében. Röviden ez a történetem. :)

  U.i.: De legjobban annak a baráti társaságnak örülök akiket a k-pop miatt ismerhettem meg. Lányok imádlak titeket!

  Szép délutánt ^.^

 31. Momoiro kitsune

  Üdv ! Első találkozás hát hogyismondjam inkább szerelem volt ugyanis tudatosan rákerestem a Bigbang-re mivel sokjót halottam a koreai zenéről és mivel egy otaku vagyokígy a legnagyobb halal kezdtem .Azóta eltelt 7év .uh most belegondolva azazért szépnem ? A Bigbang a kedvenceközött van még most is természetesen a SUJU mellet , és minden K-POP együtest szeretek mainapi .Nem hiszem hogy kinövöm :3.

 32. Évi

  Üdv! ^^ Hát az én találkozásom vicces volt! :D Arra nem emlékszem sajna, hogy hány évvel ezelőtt volt, de már biztos van vagy 3-4. :)
  Mindig is nagyon érdekelt az ázsiai kultúra, főként japán! Az animék miatt (is) rengeteg japán zenét hallgattam. Aztán egyszer csak adódott egy lehetőség, hogy unokatesómnál aludjak. Egész nap mentek a zene csatornák. Én tovább fent maradtam, mint unokatesóm és néztem az animéket. De kezdtem nagyon elálmosodni és végül rákapcsoltam a zenecsatornára, amit igen csak jól tettem, hiszen akkor kezdtek el pattogni általam japán hitt legények. Odáig voltam meg vissza, hogy ilyet láttam! Másnap meséltem is unokatesómnak, hogy JAPÁN FIÚ együttest láttam a TV-ben! :D Ő annyira nem örült ennek a dolognak, de rám hagyta a dolgot. Leszedtem pár dalukat és fel is töltöttem őket a telefonomra.
  Eme illúziómat az egyetemre való bekerülésem rombolta le… Ahol volt egy lány, aki szintén ismerte ezeket a pattógó fiúkat és mikor készítettünk egy bemutatkozó videot egy versenyre, ő felvilágosított, hogy több ilyen kis pattogó fiúcska van ám KOREÁBAN. Teljesen levoltam sokkolódva, hogy nem japánok! :D Persze ez nem volt akadálya annak, hogy ne szeressem a zenéjüket, csak egy számomra nem nagyon ismert helyről származnak eme fiúcskák. Ez a 6 kis ugri-bugri a B2ST nevű fiúcsapat volt és a Breath című számukat láttam 1x életemben! Imádtam, nagyon. Akkor is és most is! :)
  Volt szerencsém őket tavaly februárban élőben is látni a Berliinben tartott koncertjükön. Ma sem hiszem el, hogy láthattam őket!
  Azóta már nem csak ezt a csapatot szeretem, hanem rengeteg másikat is. Főként a Super Juniort és a BTOB-t.
  De a legjobb, ami a Kpop kapcsán történt velem, hogy rengeteg barátot szereztem, akik nagyon fontosak számomra.

  Jó dolog ez a Kpop! ;)
  Szép napot mindenkinek! ^^

 33. Dóri

  Szia! ^^
  Én japán rock-kal kezdtem az ázsiai zenehallgatást, és mivel leginkább csak japán drámákat néztem, a k-popról fogalmam sem volt. Aztán az egyik kedvenc bandám gitárosa feltöltött egy képet az egyik oldalra, ahol Lee Hongki-val, az FT Island énekesével “pózolt”. Barátnőmmel persze azonnal kíváncsiak lettünk, ki is lehet ez az énekes, így sikerült meghallgatni a Love Love Love című dalukat, ami őszintén szólva a sok rock után először nem fogott meg (legalábbis így gondoltam), de a fejembe azonnal beleragadt… szóval csak meghallgattam párszor, majd áttértem a többi dalukhoz is, majd szép lassan jöttek más bandák is, akikre kíváncsi lettem és akiket fokozatosan megszerettem. A végére pedig engem is teljesen beszippantott a koreai zenék, filmek, drámák és töménytelen mennyiségű variety műsorok világa. Hát ennyi lenne az én kis történetem~^^

 34. Orsolyka

  Az első találkozásom barátnőm által volt. Ő akkorra már teljesen beleszeretett ebbe a zenébe, én viszont előtte Koreával kapcsolatban zenét nem hallgattam, “csak” sorozatokat és filmeket néztem. Épp a szegedi koreai tanfolyamra jártunk együtt, amikor beszélgettünk erről a témáról és hazaérve belenéztem pár klipbe. Akkor volt nagyon új a SHINee Sherlock-ja, és még pár Rain klipet is megnéztem, nagyon megtetszett. Ezután rögtön elkezdtem figyelni a Kpop híreket, és írásokat, többek között a Te írásodat is a legújabb koreai bandáról, az EXO-ról, és az EXO-őrületről. Megnéztem az MV-t és első hallásra a rabja lettem. Azóta is ők a kedvenc csapatom, főleg, hogy november óta kínaiul is tanulok, és ez az együttes mindkét kedvenc országomat képviseli :). Az ő lemezük és sok más csapat is felkerült az mp3 lejátszómra, mint a Super Junior, Big Bang, SHINee, MBLAQ (stb.); és ha csak tehetem, Kpop-ot, illetve koreai rádiót hallgatok.

 35. Csilla

  Szia Gábriel!
  Most lesz harmadik éve, hogy a koreai popzene bűvöletében élek. Az egyik barátnőm már régebb óta kedvelte ezt a műfajt, szóval Ő volt az aki megmutatta nekem. De kezdem is az elején…
  Egy szép nyári estén eldöntöttük, hogy rendezünk egy mini pizsamapartit és beszélgetünk egy jót. Átmentem hozzá, pletyiztünk egy kicsit, majd elkezdte mesélni, hogy talált egy tök jó sorozatot, és ha érdekel megtudja mutatni. Először kétkedve fogadtam, hogy úristen, milyen fura nyelven beszélnek, aztán egyre jobban megtetszett. Ez a sorozat a Boys Over Flowers volt, és az első rész után még többet akartam. De aznap este a zenével is megismertetett. Ő először a SHINee-t mutatta (a Luciferrel), és próbálta megjegyeztetni velem a tagokat, majd áttértünk a SuJu-ra. Őket nehezen tudtam megjegyezni, hiszen az öttagú SHINee-hoz képest sokan voltak. :D
  Egy éjszakai maraton K-Drama és K-POP bűvkörében megtette a hatását és lassan harmadik éve már, hogy már sok sorozatot tudhatok magam mögött és hogy sok koreai zenészt ismertem meg. Sosem felejtem el, ahogy SNSD táncokat próbáltunk megtanulni kevesebb, mint több sikerrel :D
  Immár harmadik éve csak koreai zenék vannak a telefonom és az MP3-mon és olyannyira szeretem, hogy a szkeptikus családtagjaimat is kezdem megfertőzni velük. (Éljen a palacsintasütés közbeni KPOP saját diszkó!) :D Nem csoda talán, hogy szakdolgozatomat is a KPOPról írtam tavaly (ami ötös lett! :D)
  Ez az én kis történetem~
  Amúgy a te blogoddal akkor találkoztam először, mikor elkezdtem koreaiul tanulni és keresgéltem billentyűmatricát :3 Egyből végigolvastam a korábbi bejegyzéseidet is ^^

 36. Jun

  Szia ^^
  Én a kpop-ot 2009-ben ismertem meg. Igazából minden azzal kezdődött, hogy egy nyári napon kutakodtam japán zene után a YouTube-on (akkoriban még óriási japán-fanatikus voltam) és véletlen találtam meg a SNSD-t. Először a Gee-t hallottam tőlük, és egyből megtetszett (főleg a MV és a tánc- táncfanatikusként azonnal meg is tanultam, és ha rossz a kedvem, akkor csak elkezdek táncolni vagy dúdolom a dallamát), bár akkor még nem szerettem meg annyira a koreai zenét. Nagyon sokat hallgattam ezt a számot, aztán kerestem tőlük több dalt is, és mióta meghallgattam az első albumukat, a két kedvenc dalom a Honey és a Complete (2009 óta ugyanaz a kedvenc dalom, de ha egyszer imádom :D). Később jött BoA, a SHINee, a Super Junior, a DBSK, a 2NE1, a Big Bang, az FT ISLAND és a többiek, de az igazi és első az a Girls’ Generation maradt és örökre is ők maradnak a kedvenceim, na meg a Boyfriend, bár őket 2011 májusa óta imádom (akkor debütáltak hivatalosan).
  Igazából ha azt mondom, hogy az életem részévé vált a kpop, akkor egyáltalán nem túlzok. Minden nap órákon keresztül hallgatom. Bármilyen a hangulatom, mindig kpop-ot hallgatok. Ha szomorú vagyok, felvidít. Ha mérges vagyok, megnyugtat. Mindig Sokan furcsán néztek rám, mert én más kultúra zenéjét hallgattam, mint ők, de miután megismertettem velük, a többségük elfogadta és egy részük meg is szerette! :D
  U.I.: A kpop megtanított valami nagyon fontos dologra: hogy ne ítélkezzek első látásra. Mióta kpop-ot hallgatok, mindenkire ugyanúgy tekintek, legyen az illető bármilyen nemzetiségű. (és ezt próbálom a körülöttem lévőknek is mondogatni.)

 37. Kotetsu

  Szia^^
  Az én szerelmem a kpop-pal 2011 őszén kezdődött … és persze hogy a Super Junior-ral (azóta is ők maradtak a favoritok, így nagyon örülök ennek a lehetőségnek ^^). Még 2011 tavaszi Mondo Con-ján láttam legelőször a Sorry, Sorry klipjüket amibe teljesen beleszerettem de utána nem igazán törődtem velük. A forduló pontot a Mr. Simple számuk jelentette, és abban is Eunhyuk akinek akkor még gyönyörű platina szőke haja volt, aminek nem tudtam ellenállni :) Azóta már több csapattal is megismerkedtem és legtöbbjüket a szívembe zártam.
  Amiért hálás vagyok a kpop-nak az az hogy megismerhettem a legodaadóbb és őszintébb embert a világon, és barátjának fogadott :)

 38. Ancsi

  Szia Gábriel
  Nos én még úgy 2004-2005 körül ismerkedtem meg ezzel a stílussal (pontosabban inkább a jpop-al).
  BoA – Every Heart száma tetszett meg nekem (ami egy anime betétdala). Állandóan ezt a számot hallgattam. Ám több számot nem kerestem BoA-tól.
  Azonban 2011-ben legjobb barátnõm (számomra még nem tisztázott módon) rátalált a kpop-ra.
  Állandóan Beast számokat hallgatot. Egy klipet nekem is megmutatott, ám nem tettek jó benyomàst felèm (azóta se. zeretem õket ).
  Azonban 2011. december 28.-án megváltoztatta az életemet. Elküldte a SHINee – RingDingDong klipet. Ami hát igen teljesen elvarázsolt. Nagyon megtetszettek a fiúk (különösen Jonghyun).
  Utánuk kerestem, más klipeket/számokat is
  nézegettem/hallgattam. Utánuk más elõadók/bandák is utamba kerültek (pl. SNSD, MBLAQ, SuJu, Girl’s Day stb…)
  Azonban tavaj nyáron más banda kezdett
  közelebb kerülni hozzám. És õk a SuJu-s fiúk.
  Szavakkal nem tudom elmondani, hogy mennyire szeretem õket. Rengeteg mindent köszönhetek nekik. Mindig velem voltak ha kellett. Az ultimate bias-om is tõlük van (Ryeowook ).
  Ugyhogy én nagyon, de nagyon szeretném
  megnyerni ezt a CD-t. Még sose nyertem
  semmien kpop-os cuccot (fõleg nem SuJu-stb).
  Csak álmodozok ilyen dologról.
  Hàt remélem nem baj, hogy ilyen sokat írtam.
  Köszönöm a lehetõséget (ha véletlen van betûhiba azért elnézést kérek).
  aztán küldés
  nekem vmiért nem engedte elküldeni
  20x biztos probáltam

 39. Heeyong

  Hello~ Az én találkozásom a k-poppal sajnos nem valami vidám esethez kapcsolódik.. történetesen a DBSK/TVXQ kettéválásához, valamint az azt övező pereskedéshez, rajongók közti vitákhoz, gyűlölködéshez.
  Legelső szám a Mirotic volt, de előtte valamennyire már ismertem a műfajt, de különösebbenn nem foglalkoztatott, csak azután kezdtem el ezzel ismerkedni, miután mélyebben tanulmányoztam a DBSK tagjait, számait.. stb. Annyira megszerettem mind őket, mind a stílust, hogy elkezdtem mégtöbb bandát keresni. Ekkor került képbe a Super Junior, a SHINee valamint a Big Bang és az egyetlen lánybanda, amit szeretek a 2NE1.

  Totál beleszerettem Koreába és a K-pop-ba ^^ És ekkor jött az, amire tényleg nem számítottam… elkezdtek terjedni a hírek hogy a későbbi JYJ beperelte az SM-et azzal a váddal, hogy nem fizetnek, meg ilyenek.. nyah, ez totál betett.. nem lehet igaz, hogy a nemrég megismert egyik kedvenc bandám most így hirtelen feloszlik.. valahogy feldolgoztam, de nagyon nehéz volt..

  Majd évekkel később, mikor már én voltam a suli legnagyobb k-poppere, akkor jött egy vidámabb esemény, ami mégjobban közelebb vitt ehhez a stílushoz. A legjobb barátnőmről (akit húgomként szeretek), kiderült, hogy koreai származású :D És mit csinál a két fanatikus, nekiestt Super Junior-t hallgatni.. ő is felfedezte magának a tagokat, majd meséltem neki a DBSK szétválásáról és Han Geng kiválásáról.. ezek miatt az események miatt lettem én egy ilyen mai napig is igaz rajongója Koreának és a K-pop-nak ^^ (Tudom, az eleje nem épp vidám sztori, de így történt) És a mai napíg büszke Cassiopeia, Shawol, VIP és ELF vagyok ^^

  Sarabghae, Koreaa~~ & Always keep the faith ^^

 40. Niki

  Szervusz!
  Jó fogós kérdést tettél fel. Nálam a Jpop mánia alakult ki először, még kiskoromban, de nem fanatizmus, hanem általános érdeklődés szintjén. (of course az animék miatt). Az első szám, amit tudtam hogy nem japán, hanem koreai, az az Inuyasha egyik endingje volt, az Every Heart, Boatól. Annyira hitelesen és jó kiejtéssel énekelt, hogy elhittem neki, hogy japán.Csak később tudatosult bennem, hogy a koreai zeneipar japán felé is nyitott. Na, nálam mégsem ő, hanem a S.E.S- Dreams come true (angol verziója, ami szerintem jobb mint az eredeti) hozott áttörést. Sajnos nem követtem a banda útját, de nekik köszönhetem hogy már a gimiben sem LL. Juniort és mulatóst hallgattam (bocsánat az rajongóktól :)) Hű, hát ez sem most volt!
  Bevallom a mostani általam rajongott bandák közül nem emlékszem már, melyikük volt az első fanolásaim tárgya. Szerintem ilyen átmenetekkel mindegyikből egy kicsi, de mintha a Jay Park rémlene és Rain. És Nickhun (2PM). Rákeresés nélkül meg voltam győződve róla, hogy ő nő, csak mély hanggal. Ebben a tudatban éltem közel félévig, mikor valami rajongói oldalon láttam hogy nagyon nem. Sőt. Innen számolom a bandák iránti rajongásom kezdetét. Szegény Nickhun “átváltozásától”.
  Én azt mondom, hogy aki a kpop-ot ismeri, annak alap tantárgy a Super Junior (trollkodásukat simán lehetne iskolai kereteken belül tanítani), nekem is.
  Ja igen, és a koreai Idol angolt is beiktatnám, Hecchullal az élen.
  Köszönöm a lehetőséget és szép napot! :)

 41. Szandra

  Szia!
  Az én történetem lassan 3 éve kezdődött. 2010. november 18.-án este nem tudtam aludni, ezért bekapcsoltam a tv-t. Épp az egyik román zenecsatornára kapcsoltam, amikor hirtelen felfigyeltem egy 5 tagból álló fiúcsapatra. Ez a csapat a B2ST volt. Gyorsan leírtam a csapat nevét, és a klip címét is, ami a Breath volt. Másnap, amint tudtam géphez ültem, és rákerestem a csapatra. Rögtön magával ragadott a zene varázsa. Aznap több csapattal is megismerkedtem.
  De az igazi áttörést a K-pop világában a Super Junior jelentette. Erre is emlékszem, hogy 2011. április 6.-án ismerkedtem meg velük. A Bonamana volt az első klip, amit tőlük láttam. Ezután minden klipjüket, tv-műsort, és minden mást megnéztem, amiben szerepeltek! Az ultimate bias-om is SuJu tag. EunHyuk, aki a táncmozdulataival varázsolt el. Ennyire még csapatot nem kedveltem meg mint őket. Magával ragadott a zenéjük.
  Sokat köszönhetek a fiúknak! Örökké hálás leszek nekik, még ha nem is tudják mennyi jót adtak nekem! Ők változtatták meg az életem. Ez lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de így van! Amikor megismerkedtem velük, abban az időszakban, az állítólagos barátaim küldtek padlóra. Én voltam a rossz, mert nem jártam minden héten buliba, stb. Ezen kívül rengeteg jó embert ismertem meg, és sok barátot is szereztem, akik remélem életem végéig velem lesznek. A sors pedig úgy akarta, hogy az egyik kolis szobatársam is szereti a k-pop-ot.
  Sajnos még nem jutottam el koncertjükre, de nagyon szeretném élőben is látni őket!
  A zene után pedig magával ragadtak a sorozatok, a különböző műsorok is. Most már szinte csak koreai dolgokat nézek. Idén pedig elkezdtem a gasztronómia és a kultúra iránt is érdeklődni!
  Pár hete pedig a nyelvet kezdtem el tanulni! Lassan de biztosan haladok!
  Nagy vágyam az, hogy legalább egyszer ellátogassak ebbe a csodálatos országba is!
  A szüleim az elején úgy gondolták, hogy ez csak puszta fellángolás, de idővel rájöttek, hogy ez több annál! Most pedig már elfogadják, és ebben is támogatnak!
  Ez az én kis történetem!
  Köszönöm, hogy megoszthattam veled! :)

 42. Viki

  Szia! :) Régebben néztem már koreai sorozatokat és hallgattam az abban lévő zenéket, de konkrétan a kpop-ot kb. két éve ismertem meg egyik barátnőm által. A Super Junior A-Cha száma nagyon megtetszett, de utána valahogy elfelejtettem az egészet. Aztán egy éve véletlenül rá találtam a BigBang Haru Haru című számára és onnantól nem létezett más csak a koreai zenék. Először nem akartam másokat hallgatni, csak BigBang ment vagy 2 hétig, véletlenül mégis ráakadtam csomó újdonságra és mára nagyon sok csapatot vagy szóló énekest szeretek és ismerek.

 43. Bazi

  Hello mindenki! Először is én nem szeretnék cd-t, csak gondoltam én is leírom, hogy mivel találkoztam először. 2011 nyarán gondolom valami ázsiai témájú videót néztem, aztán kidobta jobb oldalt az ajánlásoknál a 4MINUTE – I MY ME MINE című számát és rákattintottam, megnéztem egymás után párszor, majd másnap is. Bevallom először nem maga a dalt néztem, hanem inkább a lányokat, hogy milyen jól néznek ki :P Aztán olyan egy hónapra elfelejtődött ez az egész. Később valami új sorozatot akartam nézni, de valami egészen mást kerestem (korábban angol és amerikai sorozatokat néztem csak), eltévedtem egy ázsiai torrent oldalra és onnan leszedtem a My Girlfriend Is A Gumiho című drámát. Gondolom már más is tapasztalta, ha néz egy drámát és mondjuk ezt naponta teszi, akkor egyszerűen beleég az az 1-2 dal ami egyfolytában a háttérben megy egy időre az ember agyába. Velem is ez történt, úgyhogy jött a youtube újra és rákeresgéltem és megint kidobált jobb oldalt az ajánlóba pár k-pop számot. És természetesen megint a csajok miatt kattintottam rá :D Másodikra így ismertem meg az SNSD-t meg a 2NE1-t. Mondjuk a 2NE1-nál inkább maga a klip és a szám mozgatott meg, hogy milyen fura ez (I AM THE BEST). Aztán ezek után már nem hagytam annyiban és elkezdtem kutakodni, hogy mit is nézek. Azóta persze nincs megállás, mára már nem csak az számít, hogy ki hogy néz ki a klipekben, hanem magáért a zenéért is szeretem a k-pop műfaját : )

 44. Besenyei Laura

  Íme az én történetem:)
  2010-ben vagyunk. A music channelt néztük. Új klip jött: 2NE1 – Can’t Nobody. Rögtön megtetszett és rákerestem a bandára. Nagyon tetszettek ezért másik dalokra is rákerestem. Pár nappal később másik klip a music channelen: Beast – Shock. Ezt rögtön elutasítottam, nőverem hallgatta. Ugyanúgy mint a Beast – Bad Girl-t is. Egyre többet mutattak a Bad Girl-t és nagyon megtetszett az egyik srác, Gikwang:)) innentől kezdve a Beast-re is rákerestem és egyre több bandát ismertem meg.:)

 45. Goyangi

  Az első kpop élményem egy másik szenvedélyemhez kapcsolódik. Egy divatblogon találtam rá egy cikkre a kpopról. Megemlítettek néhány előadót is, köztük az akkor rookie Nu’est-et. Ez egy éve és másfél hónapja történt :) Szóval kíváncsiságból megnéztem a Face klipjét, és ahogy annak történnie kellett, beleszerettem – először a cuki szőke flower boyba, Renbe, aztán pedig a kpopba :P Azóta a mindennapjaim szerves részévé vált, eleinte csak a zene és a divat, később pedig jöttek a doramák, a reality-k, nemrég pedig elkezdtem tanulni a nyelvet… Röviden ennyi, remélem egyszer eljutok Koreába is, de egy kpop koncert mindenképpen szerepel a rövid távú céljaim között :)

 46. Farber Fruzsina

  1 éve ismerkedtem meg a K-POP fogalmával, mikor a youtube-on ráakadtam a Super Junior – U -ra és egyből beleszerettem. *-* Olyan hatással volt rám, hogy utána egész nap őket hallgattam, egyszerűen nem lehetett levakarni a számítógépről. Egész nap csak K-POP ment, már a kedvenc rock bandáimat is elhanyagoltam. És mai napig hanyagolom e csodás zenei műfaj miatt.
  Imádom a K-POP-ot! *o*

 47. Czegle Dániel

  Tisztelt Gábriel!
  Ezt a kedves kis történet nem csak Neked, de mindenki másnak is szeretettel tárom fel. Mielőtt elolvassa ezt bárki, fontos elmondanom, hogy egy kicsit szürreálisnak tűnhet ez az egész, de a végére kiderül, hogy nem az. Igenis valós.
  Körülbelül két és fél-három éve történt meg velem, hogy megismertem ezt az imádott, szentkultuszi értékekkel bíró K-POP legenda Super Junior-t. Ez az egész úgy történt, hogy egy hegyi faluban ültettünk felhőkarcolói trapézkincstár becsületeket. Mind ezt kedves barátommal, Poklitotelésszel tettem. Egy sötét kamrafényből született jótékony Anti-Krisztus sátáni erőket meghazuttoló szeretettel akart minket rávenni, hogy ne segítsünk neki rózsát osztani az églakó fenegyerekek szakácsainak. A nap, ami eddig sem sütött, egyszer csak elsötétedett. Tudtuk, hogy ezt meg kell akadályoznunk, és Isten megmondta, hogy ezt hogyan ne tegyük. Itt jött elő reggel a Super Junior. A Super Junior hangja, melegsége, hangja, dinamikája, hangja eltávolította az idő-tér kontinumból ezt a negatív Krisztus másolatot. Mindannyian megkönnyebbültünk a sikertelen tárgyalás után. Ekkor jöttem rá, hogy amikor otthon lefeküdtem aludni, majd másnál felébredtem, hogy ez csak egy képzeletbeli álom volt. Annyira megfogott a zene, hogy csak viccből rákerestem a neten, és tényleg léteznek. A U egy klasszikus véleményem szerint, és ez a kedvencem tőlük. Így ismertem meg őket, és nem tartom véletlennek. Számomra ez a csapat nem csak zenei, de spirituális értékekkel is bír, amint ez levonhatta mindenki. Nagyon örülnék ennek a lemeznek, mert sokat jelentene (:.
  Üdv.: Czegle Dániel.

 48. Vinny

  Hali, előre is köszönöm a lehetőséget! :D
  Szóval, az én igazi megismerkedésem a kpop-al elég vicces, de rövid történet. Akkoriban még nagyban jrockot hallgattam, mint ahogy sokan közülünk, ahogy olvasom. Éppen a magyarországi Dir en Grey koncert előtt álltunk egy nappal, mikor is az egyik kedves barátnőm megállás nélkül azt énekelgette, hogy “paaaam-pa-pam-pam,pam-pam” amivel már halálra idegesített, szóval a nap végére valahogy sikerült kiharcoljam, hogy ne csak az agyvizem turbózza fel, hanem mutassa is meg, hogy mi ez a remek mű amiről nem tud leszállni..
  Na hát, akkor találkoztam először úgy igazán a kpoppal, pontosabban a Super Junior Superman című számával. :D Ott rögtön kiszúrtam magamnak Heechult (hónapokig ő volt az egyetlen, akit fel tudtam ismerni:D), de egészen hamar belezúgtam az egész bandába:), szóval már másnap Mr. Simple-t a fülemben üvöltetve jutottunk el végül Diru koncertre…:D
  Miután aztán jobban beleástam magam a dologba, rájöttem, hogy a DBSK Miroticját én már sokkal régebb óta ismerem és szeretem, de egyáltalán nem tudtam hova tenni őket ezidáig. :) (Mikor aztán tudtam mi az, hogy DBSK, de nem ismertem a történetüket, csomó ideig nem értettem, hogy a JYJnek egyáltalán mi köze van hozzájuk…:D Hát, fail.:D)
  Ennyi lenne az én történetem. :) Hwaiting mindenkinek!:D

  Vinny V.

 49. Kittinka

  Kedves Gábor!
  Én is szeretném megosztani veled és a blog olvasóival, hogyan ismertem meg a kpop-ot. Nincs se évfordulónk, se meghatározott év, tulajdonképpen semmi sincs. A szobatársam hallgatott japán/koreai zenét, ami nekem nem tetszett de nem zavart, hogy hangosan szól. Volt olyan, eset amikor nem tetszésemnek hangot is adtam, akikre ez irányult ma egyik legnagyobb bias bandám:) De néhány hónap múlva, azért megkértem, hogy hallgassunk megint olyan zenét mint amit szokott, így ismerkedtem meg a 2eni1-nal és a 4minute-tel. Velük jó sokáig elvoltam. Aztán történt egy balesetem, amiután otthon feküdtem kvázi kómában, semmi másra nem voltam képes, mert fej sérülésem volt. Csak aludni tudtam. Mikor már azt sem oda ültem apukám mellé aki a Silla Királyság ékkövét nézte. A sorozat nagyon gyorsan a kedvencünk lett, nekem meg utat mutatott a koreai filmekhez és persze, tudnom kellett kik csinálják a zenéjét így mire meggyógyultam napi beszéd téma lett Korea. Ezzel párhuzamosan barátnőim által megismertem a Shinee-t és Super Juniort. A zenei stílus nem volt az én világom, így kerestem a saját ízlésemhez valót. A koreai zenei utam a k-indievel kezdődött. Az út még mindig nem ér véget, mivel nem figyeltem direkt az eseményeket, így az első közvetlen momentum az volt amikor rákerestem Kazuyára és Kim Heechul-re. Amiket róluk írtak a blogokon az annyira felfoghatatlan és abszurd volt, hogy látnom kellett a saját szememmel. A rokogot néztem meg a Super Junior T-től magamtól először, az megtette a hatását. Minden igaz volt amit Heechul-re mondta, egy tündér és egy ribanc egy személyben. Hát valahol itt egy csapásra beleestem abba a bizonyos “zafirkék óceánba”. Az Elf family, elvarázsolt, pedig szkeptikus vagyok és mindig az undergroundba soroltak. Itthon ez most sincs másként.
  Örülök, hogy ezt megoszthattam minden kedves olvasóval. Kíváncsian várom, hogy melyik történet tetszik, majd a legjobban. A nyertesnek előre is gratulálok!:)

  Kittinka

 50. Ceilioa

  Sziasztok!

  Én a k-pop-hoz egy kisebb kerülővel jutottam el. A Hana Yori Dango -hoz írt kommentek között több embertől olvastam,hogy nekik jobban tetszik a koreai változat,így kíváncsi lettem. Megnéztem…megfogott ,sokkal jobban tetszett nekem is.Tetszett a zenéje,utánanéztem a szereplőknek, keresgélés közben jutottam el a mai együttesekhez :) Egy abszolút kedvencet nem tudok mondani, mert csak magát a számot nézem általában,az előadót kevésbé . Choi Si Won-t és Lee Donghae-t ismertem korábban sorozatokból,így ismertem meg a Super Juniort. Nagyon szeretem a k-pop-ot,valahogy jó kedvem lesz tőle :) (nem volt tudatos a dolog,de azt hiszem nincs is más az mp3 lejátszómon..) Nem vagyok egy rajongói klubnak sem tagja és nem is ismerek olyan embert a környezetemben aki szereti ezt műfajt,így magányosan hallgatom itt magamban :D

 51. Nati

  Kedves Gábriel!
  Én a 2NE1-al ismertem meg a K-pop-ot.
  A YouTube-on láttam róluk a Fire-t, és azonnal megtetszettek.
  A stílusok egyszerűen magával ragadott.
  Imádom a vagányságukat!! x3
  A lányok meg szó, ami szó tökéletesek! :33
  Ma már egyre több k-pop csapatot ismerek, a legújabbtól a legrégebbi csapatig!
  Nincs olyan nap, hogy nem hallgatnék k-pop-ot!
  Imádom!!:DD
  Üdv, Nati! :)

 52. Zsuzsa

  HI :)
  Hát az én sztorim nem egy eget rengető történet…tavaly a barátnőm összejött egy koreai sráccal az egyetemen és a srác elhívott minket (illetve őt, engem meg vitt, hogy ismerjem meg a barátját és annak barátait) egy K-pop party-ra. Összejött egy egész jó kis társaság, majd miután kiugráltuk magunkat, a srácok elvittek minket egy karaoke-bárba. Az egyik első szám amit hallottunk és meg is tetszett az a Sorry, Sorry volt :) bár ezt akkor még nem tudtuk, csak az tetszett a zenén kívül, hogy az összes koreai felpattant és táncolta a koreográfiát XD másnap visszakerestünk néhány számot, aminek emlékeztünk a refrénjére és azóta rajongó vagyok.

 53. Imola

  Szia^^ Én először az animéket és a mangákat ismertem és szerettem meg. Ezen keresztül egyszer a youtuben oldalt kiadott egy klipet. Kíváncsiságból gondoltam belenézek és megtetszett, ez volt a Super Junior – Sorry sorry. Ekkor még nem keresgettem nagyon, őket elkezdtem hallgatni. De eközben az új iskola, új osztálytársak meghozták hatásukat. :) Egy barátnőm által ajánlva lett a SHINee – Amigo. Itt kezdődött minden, ekkor már mélyebben beleástam magam a kpop-ba és azóta szinte csak azt hallgatok. Figyelemmel kísérem az új bandákat, de az örök első kedvencek mindig megmaradnak :D

 54. Váraljay Gabriel

  A nyereményjátékot most lezárom. Mindjárt sorsolunk!