browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

T-ara – Day by Day – a koreai Mad Max

Posted by on 2012-07-03

Talán a 2012-es év legjobban várt zenei videója a T-ara kpop lánycsapat Day by Day című száma. Nem is a zene miatt, hanem a látvány miatt várta mindenki a klipet, ami egy 20 perces sci-fi-nek volt beharangozva. Ha jól értem akkor a mostani videó is csak az egész történet első fele, mert ez 10 perc film, és 5 perc werkfilm (utóbbi jobban érdekelt, mert én is ilyen kardozásos dolgot tanulok itt Koreában). A kardozásnál maradva, elég sok bakit elkövetnek a film alatt a csajok, főleg a vörös szereplő kardozása a legbénább, de megbocsátom neki. :)

A látvány tényleg ott van a szeren és a szám refrénje is szerintem  a fülemben fog zúgni egész nap (megyek is az iTunes-ra megkeresem), ettől függetlenül nem jön be ez a gyilkolászós-kivégzős stílus nekem a filmeken sem. A Mad Max jó film, volt de Az út c. film óta inkább valahogy nem vágyom erre a világképre (amely tudom szerintetek őrültség tőlem, de bekövetkezhet).

Na aki szereti az ázsiai csajokat (ki nem?) és a kardozós, motoros látványos filmeket, az kísérje figyelemmel a T-ara legújabb történetét. Megjegyzem a 2NE1 New Evolution első száma pár napon belül debütál. ;-)

Na zárszóként: jó úgy eladni egy zenét, hogy történetbe ágyazzuk az egészet. A LOEN Entertainment ehhez pedig jól ért. Emlékezzünk T-ara(티아라) Lovey-Dovey című számára.

14 Responses to T-ara – Day by Day – a koreai Mad Max

 1. Tichy-Rács Éva

  9:38-nél milyen kard van a jobb oldalon.
  A kétkezes kardfogás ott így szokás? Mármindt a legtöbb helyen szorosan egymás mellett látni és nem a végén az egyik kézzel.
  Bocsi, a zenéhez nem tudok hozzászólni.

  • Váraljay Gabriel

   Az valami arabos beütésű kard szerintem. Az egyik kézzel végén fogott kard stílust mi általában szúrásnál használjuk, olyankor tényleg szinte csak a vége van fogva, sőt közben el is van fordítva a levegőben. Nekem néha nagyon fura, ahogy a csajok kardoznak itt. :)

 2. Rebeka

  Ahhoz képet, hogy én nem szeretem a kpop-ba a női együtteseket, ez meglehetősen tettszett. ( mármint a zene ) a klipbe meg a ruhák…, de nagyon a történet nem hatott meg. Egy kérdésem viszont lenne: Az U-Kissről nincs semmi újdonság? Azon kívül, hogy ebben a hónapban Japánban túrnéznak? Nincs több infó róluk?

  • Váraljay Gabriel

   U-Kissben nem vagyok jártas, de ha ők is úgy csinálnak mint YG a 2NE1-al, akkor nem fog lehetni hallani róluk a koreai piacon. 2NE1 például jó fél vagy háromnegyed évet csak Japánra fókuszált és nagy ívben tett a koreai piacra. Oké néha hazarepültek Nikon reklámot fotózni meg fellépni az EXPO-n ;-)

 3. LauhCsajszííí

  Én nagyon szeretem a T-ARA-t de már egyre jobban viszik őket a rossz irányba:// A 2 új tag se kellett volna, nagyon fiatalok:oo

  • LauhCsajszííí

   Még annyi hogy a forgatáson is látszott szerintem hogy nagyon próbálkoznak meg elfáradtak. De voltak akik tanítják őket, bár Hyomin így is felsértette Jiyeon száját. Azért durva hogy igazi kardokkal vették fel az egészet meg én azt hittem hogy komolyan Hyomin-t ölték meg pedig csak dublőr volt.

   • Váraljay Gabriel

    Ha ezek igazi kardok lettek volna, akkor pár csajnak most nincs keze. Ezek simán életlen kardok, hasonmások, amilyenekkel mi is edzünk itt. Éles kardot nem adnak amatőrök kezébe. Ettől függetlenül sérülést ezzel is lehet okozni, de az inkább ütésből ered, mintsem vágásból, vagy szúrásból. Hyomin düblőre gondolom a kardozós jelenet miatt kellett, mert ott már nem volt elég hadonászni (bár azt sem tartom nagy mutatványnak, amit a másik csaj csinál). Ettől függetlenül szeretjük a lányokat na. :)

 4. Diewelt

  Én arra leszek kíváncsi milyen “táncos” klipp lesz hozzá ! Bár a film második fele a pörgős zenei tartalom!!

 5. Bagdy Éva

  Tegnap egy egész estés filmet láttunk a Spektrum csatornán Koreáról. Főleg Seoulról. Nagyon jó volt és lenyűgöző.
  Ez most nem a mai témához tartozik, elnézést kérek de friss az élmény, meg kellett említenem.
  Lenne egy kérdésem a filmben szó volt az ívási szokásokról és pont a magyarázatról lemaradtam, hogy miért fordulnak el egymástól (hátat fordítva) íváskor. Kaphatok erre választ, megköszönném!
  Üdv:Éva

  • Váraljay Gabriel

   Az ivás egy kis szertartás, ami tetszik, de az elfordulásos részre nem emlékeztem és tényleg. @Sjudit84 segített: Tiszteletlenség más “arcába inni” ha idősebb, vagy a főnökünk az illető. Ezért az elfordulás. Na ezt a témát is fel kell dolgoznom. :)

 6. Rebeka

  Éva! Meg tudod adni a film címét? Én is szívesen megnézném! :D

 7. Váraljay Gabriel

  A szám magyar fordítása amúgy itt található (míg nem törlik): http://youtu.be/HeT_W0VH_DE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük