browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

A nap képe: kártyázz kereszteződésben

Posted by on 2012-08-02

Ma sikerült egy olyan képet lőnöm, ami azért eléggé elgondolkoztatott. Az egyik mellékutcában, ahol azért van járműforgalom egy fiú az út közepén, ráadásul a kereszteződés határában rendezgette a gyűjtőkártyáit. Hihetetlen. A biciklis barátja csak később érkezett. Míg elő nem kaptam a telefonom, a srác egyedül volt az út közepén és minden stressz és veszélyérzet nélkül végezte az általa fontosnak tartott feladatot. :-)

Épp ma beszélgettünk arról is, hogy a “mi időnkben” nem volt ilyen túlszabályozás mint manapság. Én bukósisak és minden védőfelszerelés nélkül másztam fára, vagy bicikliztem. Nem voltak olyan szabályok mint manapság. Koreában most is elég sok KRESZ-el kapcsolatos dolog szinte nem létezik, mármint nincs az ami Magyarországon kötelező. A motorosok bukósisak nélkül közlekednek, sokan még mobilon is telefonálnak közben és némelyik még cigizik is vezetés közben. Most mondanám, hogy félelmetes, de nem mondom. Tudom, hogy mindenkinek megvan erről a külön véleménye, de a társadalom a törvényekkel ne akarja védeni az én életemet ha én nem akarom (pl. bukósisak, vagy biztonsági-öv, stb.). Én értem miért fontosak ezek a dolgok és használom is őket, de ha úgy döntök, hogy nem akarok bukósisakot venni és csak a magam életét veszélyeztetem, akkor más miért mondja meg, hogy nekem kötelességem nem meghalni.

Tudom, hogy ez egy filozófálós kérdéskör, de épp arról beszélgettünk, hogy ha valakinek elege van a sok szabályból otthon, akkor érdemes kiköltöznie Koreába. Itt annyira nem veszik halál komolyan a dolgokat. Lazább minden és ott tartanak a KRESZ szabályok is, mint a szocis blokkban a 70-es, 80-as években. :)

7 Responses to A nap képe: kártyázz kereszteződésben

 1. Kishi

  Minta a mi utcánban lévő gyerekeket látnám :D csak van pár különbség mondjuk nem Koreában lakom és nincs nagy autókázás :D

 2. Lovas Tünde

  Szerintem azért nem árt az embernek vigyázni magára és másokra, lehetőleg egyszerre – ezzel itthon is szokott gond lenni.
  Egyébként, lehet beteg vagyok, de napról-napra jobban tetszik Korea… :-)

 3. Csikós Gábor

  Nem értek veled 1et öv és sisak viselete, kapcsolása témában. Ez most cinikusan fog hangzani, de a sérülések, sérültek kezelése részben közpénzből megy, meg persze a befizetett, saját tb pénzünkből. Nálunk. Vagy nálunk is. Sőt újabban a baleseti adóval is befizetünk pénzt. Van olyan ország, ahol a bizt. öv nem használata pl. kizárja az ingyenes gyógyítást sérülés esetén.
  És akkor még nem beszéltem az amúgy is leterhelt, emiatt gyakran felszínes, hibázó egészségügyi rendszerre. Mondom, itthonról van szó.
  Nagyon élvezem a blogodat, megtapadásod (?) történtét, mutatod a Koreát is, meg a magad életét is.

 4. Viclondonban

  Bologatva es hummogve olvasom a meghalhatok szabadsagarol vitt soraidat…. Gabor hozzaszolasaval regebben egyetertettem volna, aztan ahogy latom itt hova vezet ha mindent a koltsegek-penz vonzataban rendezunk. Ez egy ordogi ut, es rengeteg elagazasa miatt nem tudod logikusan “lefedni”. Pl a kedvesem nem ultetheti az olebe a kislanyunkat a hatsoulesen, hanem a baba bele van kenyszeritve a “hivatalosan biztonsagosnak” itelt /draga!/ babaulesbe… De persze a buszon akar szoptathat is, meg csak biztonsagi ov se kel….
  Mindent a penz kore csavarni egy ut, amit valahol regen valasztottak valakik…. Ezert dolgozik ma mindenki tobbet, vasarol tobbet… De kevesebbet van a csaladjaval. Mondom en ordogi ut.
  Hajra gabi, szaros bukosisak!

 5. Váraljay Gabriel

  Konkrétan nekem nincs bajom a törvényekkel, igyekszem is mindent betartani, csak közben meg azt érzem, hogy az emberiség olyannyira túlszabályozta már magát, hogy ez már nem nagyon szól a szabad akaratról. Érthető, hogy mindennek van költség vonzata, no meg “fogyassz többet” vonzata is… de innentől már kezd savanyú lenni a szőlő. A 80-as évek olyan cool volt ebből a szempontból. :)

 6. Atta

  Nem gondoltam volna, hogy a biztonsági öv és a bukósisak a szabadság nagy ellenfelei. :) Ismét lábbal tiporják a jogainkat?! :) Nem hiszem, hogy ezek igazán jó példák a túlszabályozásra. Egyébként pedig ha szabadnak akarom érezni magam nem kell felvenni a bukósisakot, legfeljebb megbüntetnek. De azt se kötelező befizetni legfeljebb leülöm. :) Sajnos pont ma volt az újságban egy cikk egy motorosról, aki szintén szabadnak érezte magát. Szabadsága teljességében, de bukósisak nélkül találkozott a feje egy kerítéssel. :(((

 7. szutspeter

  Gabriel!

  Amint levette az emberiség a Ray-Ban Wayfarer nemszemüvegét, nem csak a látásmódja változott meg, hanem az egész világ! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük