browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (3. rész)

Posted by on 2013-05-12

Hyuna

Az írás első részét ITT olvashatod!

9. Szakítás és bosszú

A szakítás egy lánnyal mindenképp  veszélyes dolog lehet, nem kevésbé ha az illető sértve is érzi magát. Ha dobsz egy koreai lányt, összetöröd az álmait, elárulva érzi magát és keresni fogja a lehetőséget a bosszúállásra. Ennek különböző módjai is lehetnek: köze lehet a munkahelyedhez vagy az iskoládhoz is (ha még tanulsz). Egyes tapasztalatok azt mutatják, hogy a bosszúra szomjas koreai lányok megkeresték a srácok munkaadóját, tanárát, koreai barátait, hogy önmagukat áldozatként állítsák be. Lényeg, hogy a környezeted ellened legyen fordítva. Amennyiben illegális dolgokhoz is közöd volt (amibe ők beleláttak amikor még együtt voltatok) képesek lesznek feljelentést tenni a rendőrségen is. :-)

10. Telefon!

A telefonálási szokások talán a legkeményebbek a koreai randizás társadalmában. Az alábbi dolgokra kell odafigyelned:

Az üzeneteire azonnal válaszolj! A lényeg, hogy ha szöveges üznetet, SMS-t kapsz (ez manapság már nem szokás, mert napjainkban ezt már felváltotta a KakaoTalk), azonnal válaszolnod kell. Ha nem teszed meg legközelebb ez szóvá lesz téve. Egy idő után azon fogod észre venni, hogy be lettél idomítva: küldened kell majd jó reggel, jó éjszakát üzeneteket. Ez kiterjedhet az étkezési időszakra is (jó étvágyat a reggelihez-ebédhez-vacsorához). Nem vicc! :-)

Hívd fel minden nap! A nap fénypontja ha hívás érkezik a barátjától, ezért amilyen sűrűn csak lehet hívd fel őt. Ha ez nagy gondot jelent, akkor minimum naponta egyszer telefonálj, lehetőleg lefekvés előtt. Mindig kommunikációra késznek kell lenned, akkor is ha ő hív fel téged. Ez egy elvárás, aminek meg kell felelned! Amennyiben nem hívtad fel, komoly indokkal kell előrukkolnod.

Megjegyzés tőlem: nálam már szakadozik a cérna. :-)

Sosem lehet nem fogadott hívásod tőle! Amennyiben a lány hív fel, mindenképp fel kell venned a telefont. Ha elmulasztod a legnagyobb bűntettet követed el. Koreai lánytól az sem ritka, hogy őrülten zaklatott hangulatban fog felhívni, de akár az is megtörténhet, hogy egy órán belül 100 hívást vagy üzenetet kapsz tőle. Ez bizonyára extrém eset, de ki tudja, hogy kit fogtál ki. :) Ha nem reagálsz a hívásra, üzenetre a fejében csak egy magyarázat lehetséges: “megcsalod valami másik lánnyal!” Ha nem akarsz feszültséget inkább reagálj minden hívásra és üzenetre.

Megjegyzés tőlem: elszakadt a cérna. :-)

Konklúzió

Remélem van akinek segítettek ezek a gondolatok, hogy megértsen egy másik kultúrát és ne várjon el olyan dolgokat amelyeket a másik nem szokott. Természetesen az itt leírt szabályok nincsenek kőbe vésve és kifoghattok akár egy Európában, vagy Amerikában tanult koreai lányt is, aki belekóstolt és megértette a nyugati kultúrát és szokásokat. Ettől függetlenül a szülőkkel és családdal kapcsolatos szabályok nem sokban fognak változni. Attól függetlenül, hogy a Korea továbbra is zártabb ország és nem annyira globalizált, mint azt mi innen a távolból hinnénk, elég sok a vegyes házasság. Lehet épp tiéd lesz az egyik?

Az írás a connectkorea.com egyik bejegyzése alapján készült.

22 Responses to 10 dolog amit tudnod kell ha koreai lánnyal randizol. (3. rész)

 1. Vándormadár

  Ezen a bosszú-dolgon kifeküdtem!! Ezt el fogom mesélni egyik haveromnak, akinek mániája, hogy koreai feleséget akar :) :)!! Ez a “zaklatás” fiúknál is megvan!! Én is írtam a tavalyi, “Helyi Casanovák” fejezetemben erről. Elmentem futni, nem vittem telót, és kismillió nem fogadott hívás… Nagyon durván tudnak a koreai fiúk flörtölni a külföldi csajjal, mivel menőnek számít, ha egy “fehér lánnyal” randiznak…
  Van/volt, hogy én is türelmetlen voltam!vagyok az illetővel, de remélem, sikerül kigyógyulnom belőle. A féltékenység az, amit nem tudok megemészteni… Úgy vagyok vele, hogy az ember vagy bízik a társában, vagy nem. Amíg nem ad rá okot, addig nem szabad féltékenykedni. Én sem örülnék, ha az aktuális pasim nyomozna utánam, meg összebalhézna minden hímnemű egyeddel, akinek megakadt rajtam a szeme :) :). Tudom, ez a normális európai felfogás…

  A másik, ami nehezen fér a fejembe, az a bizonyos norma, miszerint egy fiúnak vagyonokat kell költeni a lányra. Az igazi szeretet nem ezen múlik.. Ok, rendben, legyen meg egy bizonyos egzisztencia, de nem a pénzen múlik a dolog :).
  Ami meg az egészet illeti: Ha egy európai csajnak lennének ilyen elvárásai, akkor a legtöbb pasi fejvesztve menekülne!!! :) :)

 2. BrigittaNyeste

  Nekem már rég elszakadt a cérna, pedig én nő vagyok! :-)
  Nem fér a fejembe. Elmenni valaki munkahelyére és kicsinálni, mert szakított veled?! Esetleg feljelenteni?! Egyre jobban azt gondolom, hogy szélsőséges dolgokat tartanak meg a hagyományaikból is és szélsőséges dolgokat építenek be a modern életből. Ki akarna ezek után sose-jártam-Koreán-kívül koreai lánnyal randizni? (Itt megjegyzem, hogy habár még csak a randinál tartunk, de tudtommal a házasságtörést törvény bünteti Koreában. Na, azt megnézném, idehaza hogy működne. :-) Ebben a témában is szívesen olvasnék bővebben. Például, mennyit lehet ezért kapni? Huh, ezer kérdésem lett egyből, inkább megyek aludni!)

 3. Szu

  Összességében tetszett a cikk, a hozzászólások még jobban. A hasonlóságok és az ordító különbségek a két nép gondolkodása és kultúrája között. Nem lehet egyszerű koreai fiatalnak lenni, de remélem a szerelem, egymás szeretete ott is ledönti az akadályokat.
  Ui.: Cérnaszaggató telefonálgatás! Voltam “koreai lány”! Nagyon- nagyon sok évvel ezelőtt, szerintem én tettem gazdaggá az egyik telefontársaságot! Mentségemre szóljon, rám szállt a lila köd, szó szerint bolondulásig szerelmes voltam, sok és sokk voltam. Szakadt a cérna, hála a jó égnek! Nagyon szégyelltem magam utána. Manapság szívből tudok röhögni magamon, pláne hogy sose találom a telefonom, csak akkor érdekel hogy meglegyen ha a gyerekeim nincsenek velem. Koreai lány…egy szép kék hanbokban :)

 4. Forgószél

  Azt hiszem, én értem a koreai lányokat. Tulajdonképpen, számukra ez az “aranykor”, mielőtt még kötnének egy szerelemi nélküli, üzleti házasságot, amiben a férj 16-18 órát dolgozik, majd a főnökkel elmegy inni, kurvázni és sokszor haza sem megy, az irodában alszik. Legalább, a randi-időszak szóljon róluk, a nőkről; legalább ebben az időszakban legyenek ők a világ közepe és legyenek elkényeztetve, mert utána jön a “fekete leves”. Ergo: valamit, valamiért. Nem tudom, hány európai nő tűrné el azt, ahogyan egy ázsiai pasi él :D

 5. Péter

  Sziasztok
  Nekm a következő a gondom.
  6 hónapja megismerkedtem egy koreai lánnyal beszégettünk. meg adta a telefon számát is.
  de 2 hete nem tudom elérni telefonon.
  facebookon irta hogy nagyon szeretne már látni.
  csak nagyon sok a munkája.

 6. Péter

  nincs kakotalk accountja.
  csináltam neki skype fiókot de még nem próbáltuk ki.
  állandóan dolgozik.
  létezik hogy ennyit dolgozzon?
  vagy csak játszik az érzéseimmel?

  • Váraljay Gabriel

   Nem feltétlen játszik az érzéseiddel csak (és bocs, hogy ezt kell mondanom) koreai. Azt tudni kell, hogy ha össze is jössz egy koreai csajjal érzelmileg neked kell felnevelned őt (és akkor a párkapcsolat többi területét még nem is említettem). Sajnos nem olyanok, mint a filmeken, inkább hidegnek tűnhetnek. Hogy sokat dolgozik azt el tudom képzelni, de ez lehet kamuzás is. Nem ismerem az illetőt, de az én kinti “barátaim” (szerintem nem azok) van, hogy 1 hónapos késéssel reagálnak a KakaoTalk üzenetemre, egymással meg napi szinten kommunikálnak, szóval… ebből lemérhető mennyire vagyok fontos… Én azt ajánlom és ez tudom, hogy kegyetlenül fog hangzani, keress meg más lányokat is (alias veresenyeztesd meg magad), és a sokból lesz akinek fontos leszel. Olyat szeress aki téged is szeret és ne fuss egy esetleges munkamániás után, akinek a fejében a férfi csak egy eszköz az amúgy társadalmilag elvárt házassághoz. Európai vagy, legyél annyira “tökös”, hogy nem hagyod magad!
   Ha kérdés van nyugodtan keress.

 7. Péter

  Köszi.
  nekem kicsit furcsa mert mondta hogy szeret meg látni szeretne de össze zavart most.
  ha beszéltünk telefonon bő 25percet mindig beszéltünk.
  ezután egy kicsit furcsa. türelem hátha változik valami.
  próbálom gyakrabban keresni.
  de zaklatni se akarom ezért nehéz.

  • Váraljay Gabriel

   Erre kérdezz rá, bár lehet megtetted már… e-mail címe sincs, hogy néha a fejében maradj? A KakaoTalk nemléte nekem fura, mert akinek csak lehet okostelefonja van. Kérdezd meg mindenképp, hogy mikor keresheted és mit értelmez zaklatásnak. Radikális őszinteség, szerintem csak így megy.

 8. Péter

  nem mondta hogy zaklatom.
  csak nem akarom hogy azt higgye.
  kérdeztem hogy mikor hívhatom azt mondta hogy nem tudja.
  ez azért érdekes.
  mikor meg kérdezem hogy mit érez irántam nem kapok választ
  ez is fura.
  régebben mondta hogy szeret de egy ideje már nem.
  ha csak játszana velem nem hiszem hogy meg adta volna a telefon számát.én legalábbis így gondolom.
  lehet reggel kellene hívnom.

  • Váraljay Gabriel

   Beszéltem egy illetékes “szakértővel”, aki azt mondja, hogy olyan nincs, hogy ha valaki szeret és odavan érted, akkor nem fog időt szakítani rád. Akkor is ha sok a dolga. Ha sokat dolgozik, akkor van okostelefonja, mert ez a trend (nem akar lemaradni). A sok munka szerinte csak kifogás, mert akit kérdeztem is elfoglalt munkahelyen dolgozott, de ha valakivel akart beszélni akkor megoldotta. Kiment wc-re, vagy szöveges üzenetet küldött. Kérdeztem a szeretlek dolgot is, amire az volt a válasz, hogy ezt sok lány csinálja kinn, csak úgy hülyítésből. Persze nem ismerjük az adott személyt, de ha egy koreai lány mondja el a véleményét a dologról, akkor nem állhat távol az igazságtól.

 9. Péter

  Köszi. a választ.
  ha nem akar tőlem semmit egyszerűbb lenne ha megmondaná.
  vagy koreában sem ilyen egyenesek a lányok?

  • Váraljay Gabriel

   Koreában az üzleti életben sem mondják a szemedbe, hogy NEM. Talán, igen, stb. majd hanyagolják a dolgot. Más kultúra, más szokások. A reakcióból kell olvasni. Mondom a receptet: társkeresőre fel és írj mindenkinek aki szimpatikus, majd abból rostálj és fennakad majd aki kedves és igazán fontos vagy neki. Egy lóra nem szabad tenni. Tudom ez így kegyetlen, de egyébként ilyen fél éves hülyítésekkel fog eltelni az életed és ennél te a magad szemében is többet kell, hogy érj. Nagy számok törvénye, ez működik és meglesz az IGAZI hidd el.

 10. Péter

  Köszi a választ.
  megpróbálok még azért beszélni vele hátha sikerül.

 11. Péter

  általában koreában meddig dolgoznak az emberek.
  éjfél hajnal 2?

  • Váraljay Gabriel

   cégfüggő, de ha komoly cég akkor 00:00-02:00 igen, de nem lehet általánosítani

 12. Péter

  meg kaptam az emailt.
  ha leírod megköszönném.

 13. Péter

  Elhiszem a nagy számok törvényét, csak lassan már nincs türelmem, se idegrendszerem ahoz hogy játszadozzanak az érzéseimmel.

 14. H. László

  A házasságtörést büntetik Koreában? Most már biztos, hogy Koreai feleséget akarok. nyomozgatni akar utánam? Csak tessék. Megnézni a telóm? Csak nyugodtan! Tönkre akarja tenni az életem mert megcsaltam? Hát megérdemlem (persze sosem csaltam meg senkit, és sosem csalnék meg a jövőben sem, mert szerintem undorító dolog)! A házasságtörést büntetik? Jól teszik. Én is büntetném. Valaki rád szán az életéből 10-20 évet, foglalkozik veled, mindent megtesz érted, te meg egyszer gondolsz egyet és félrekefélsz. És akkor ez elmarad megtorlás nélkül? Jó hogy büntetik az ilyesmit. Ha nem vagy képes a hűségre, ne legyen kapcsolatod. Ennyi! Nem egy nagy was ist das! :DD

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük