browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maximális figyelem, mindent a vevőért

Posted by on 2013-08-02

Dél-Koreában nagyon odafigyelnek a részletekre. Gondolkodtam is, hogy erről írjak-e vagy hagyjam a fenébe, mert sokat nem is tudok erről a témáról írni és lehet unalmas lesz egyesek számára, de aztán ma is olyan dolgot láttam, hogy inkább…

Ami az alap ötletet adta, hogy a kávézókban, várótermekben (orvosi rendelő, bank, posta, stb.) kihelyezett mobil töltőket láttam.

Ez itt a Hollys Coffee asztalokba épített töltőalkalmatossága:

Hollys kávézó, asztalma épített mobil töltő.

… ez pedig egy váróteremben oldja meg az okostelefon lemerülési problémákat:

Mobil töltő egy váróteremben.

Apró részletek, amelyek fontosak lehetnek. Itt ezeken meg sem rökönyödnek, mert természetesnek tekintik.

A várótermekben alap tartozék a vízautomata, amely mellé 3in1 kávét, teát, stb. is kihelyeznek. Mindent a vevőért. Vállalkozói szemmel értem én, hogy ez költség és Magyarországon a vevők / kliensek másképp állnak hozzá a dolgokhoz (itt ha nem kívánja valaki a teát akkor nem készít magának, vagy nem viszi haza, mert pofátlanság), de az ilyen kis dolgok szerintem sokat jelentenek.

A boltokban egyébként megy a hajlongás és a kedvesség. A vevő az első, ami néha idegesítő. Főleg ruhaboltokban az eladók 5 percenként azt kiabálják, hogy ha segítség kell csak szóljon nekem. Ez egy kissé fura és vicces, de hát más kultúra.

A kávézó-kultúra pedig reneszánszát éli itt. Szöulban minden sarkon kávézó van. Épp olvasok egy könyvet amit a Daewoo alapítója írt, ő meg is említi, hogy nem normális, hogy minden fiatal kávézót akar nyitni. A könyv a 90-es években íródott és most látom az eredményét. :-)

Itt épp a Hollys Coffee egyik kávéháza látható, melynek a berendezése sem semmi:

Hollys Coffee kávéház belső tere

4 Responses to Maximális figyelem, mindent a vevőért

 1. Forgószél

  Mo-on, láttam egy helyen ilyen, ill. hasonló emergency telefontöltőket. Ha minden igaz, akkor a MOM Park plázában van ilyen lehetőség. Kulcsrazárható kisszekrény is van hozzá.

  Szerintem, ezek az apróságok sokat tesznek hozzá ahhoz, hogy az ember jobban szeret élni Ázsiában. Megkönnyítik a mindennapi dolgokat és kellemes érzéssel tölti el az embereket ez a figyelmesség. Ezek a dolgok, nagyon hiányoznak Európából.

 2. Csendes-Raits Gabriella

  Szerintem is sokat számítanak ezek az apróságok! És én inkább elviselem ezt a kis kellemetlenséget-amit említesz, mint a fapofát, közönyt, durvaságot, gyanakvást…
  Nekem nagyon tetszik ez az otthonos berendezés, kellemes egy ilyen helyen eltölteni az időt, beszélgetni…
  Olvasni is lehet,v. a könyvek csak díszlet? És ha igen, hogy lehet a képen látható könyveket elérni, mert úgy látom ott nincs talaj? :-)
  A másik kérdésem, h. Korea kimaradt a Mc Donalds-os őrületből?

  • Váraljay Gabriel

   A könyveket nyugodtan le lehet emelni a polcról és olvasni is lehet. A magasan lévők pedig inkább dísznek vannak. McDonald’s itt is van, sőt házhoz is szállítanak. :-) Ez a márka elér mindent és mindenkit. :-)

 3. NyesteBrigitta

  Nekem az InterCity-n tűnt fel először, hogy van hálózati dugalj, hogy tudj csatlakoztatni töltőt, de ez nem általános sajnos.
  A gyulai kórházban meg van vízadagoló, ballonos vízzel. A békéscsabaiban, ami korszerűbb, nagyobb kórház, ott nincs. Ez meglepett.
  Meg egyszer voltam egy bankban, ahol van játszósarok gyerekeknek. Sehol máshol nem láttam még azóta sem.
  Tényleg fel tudják dobni az embert ilyen apróságok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük