browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mi az a Pepero Nap?

Posted by on 2013-11-11

Az asztalon 8 pepero pálcika látható.

Ma van november 11. van. A mai nap Dél-Koreában a Pepero Napja. A Pepero egy koreai édesség (amit egyes források szerint egy japán termék másolata). Magyarul egy csokiba mártott (nem sós) ropit kell elképzelnünk.

Hogy miért épp a mai napon van a legnagyobb Pepero őrület? Hát a sok egyes miatt: 11/11 (november 11.), amelyet eme édesség formája mutat. Itt álljunk is meg egy pillanatra, mert a koreaiak az egyest egy sima függőleges vonallal írják (tehát nincs az általunk használt rövid vessző a szám tetején).

Mandulás pepero doboza.

Ez a nap amúgy hasonlít a Vantenin Napra, mert a fiatal párok egymásnak ajándékoznak ebből az édességből. A boltok ilyenkor főleg ezt a terméket helyezik az előtérbe. Érdekesség, hogy a képen látható csomagolás például postai küldeményként is feladható (lett volna, ha nem ettem volna meg a tartalmát). :-)

Pepero doboz hátoldala.

A Lotte cégóriás nem kis zsenialitással húz hasznot a Pepero ezen a napon való marketingezéséből. Nagyon zseniális ötletnek tartom, az amúgy először 1994-ben indított „hagyományt”. A városi legenda szerint ugyanis ekkor ajándékoztak először a busani középiskolás lányok egymásnak ilyen pálcikákat a növekedés és vékonyság szimbólumaként. A hagyományt napjainkra minden középiskolás komolyan követi, a pedagógustársadalom nem nagy örömére. A Pepero csere bere a tanárok szemében újabb lehetőség a hízásra. Mint tudjuk Koreában az életben a siker része a vékonyság is, miközben a Pepero nem épp ezt az irányt támogatja meg. Érdekes adat még, hogy a Lotte éves Peppero eladásainak 55%-a a Peppero Naphoz köthető!

Ma sikerült egy képernyőképet készítenem 11 óra 11 perckor. Ennél nagyobb esemény már csak a 2011-es Peppero Nap lehetett.

iPhone képernyőkép

 

6 Responses to Mi az a Pepero Nap?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük