browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Korea Fighting!

Posted by on 2012-08-08

Ugyebár zajlik az Olimpia, amit szégyen a pofámra én nem követek. Mondjuk elég felmennem a Facebookra és mindenből naprakész vagyok, mert magyar nemzeti hobbi lett az eredmények Facebookra posztolása. :) Amit testközelben látok, hogy itt Koreában nagy a nemzeti-sport öntudat, a “Korea Fighting!” szinte mindenhol megjelenik.

A legjobb példa erre a Lotteria (amely a nevével ellentétben nem lottóról szól, inkább egy gyorsétterem hálózat), amely a koreai McDonald’s (helyi ízek kicsit amerikai stílusban tálalva). Nos ezek éttermei (fura, étteremnek hívni egy meki szerű helyet bennem vegyes érzelmeket kelt) tele vannak ilyen és amolyan “hajrá Korea, kitartás!”, stb. feliratokkal. Még a poháron is ez van, a helyek díszítéseiről nem is beszélve.

Ha már PSY akkor ő is írt egy dalt és készített egy zenés videót a koreai olimpiai válogatottnak. A helyszín a Kyungbokgung palota.

PSY – Korea

Egy szöuli Lotteria

15 Responses to Korea Fighting!

 1. szutspeter

  teljesen rendben van ez így – ahogy a facebook posztolás is, szerintem. mi magyarok meg amúgy is szeretünk kényelmesen, a fotel mögül csendben, egy-egy halk egérkattintással szurkolni (kivéve azokat, akik rendre ki is járnak – respekt nekik). nálunk az lenne a (nemzeti?) minimum, hogy a magyar termékeken is megjelenik egy-egy szlogen, jelkép – és itt most nem az “a magyar olimpiai csapat hivatalos támogatója” logókra gondolok, amik még két évig biztosan rajta lesznek a bankok borítékjain. – egyáltalán, van valami szlogenünk, mint pl. koreának? leszámítva persze a ria-ria-hungária rigmusokat. egyébként ahhoz képest, hogy az érmek és eredmények (mert egy tizedik hely is komoly eredmény már!) tekintetében kellemesen állunk (azt hiszem 10-11-ek voltunk az összesítettben, ha jól emlékszem), viszonylag kevés az, amit az arcunkba nyomnak. nem vagyok egy sportfan, de ez mégiscsak az az esemény, amit időszámításunk előtt 700 éve már rendeztek. ez óriási tradíció, ha így nézzük. korea egyébként nagyon jól áll, ha jól tudom a 4-ek az összesített éremtáblázatban, szóval esetükben ez érthető. szóval hajrá!

  • Váraljay Gabriel

   Nem akartam nagyon belemenni, bár terveztem, hogy a cikk végén megkérdezem van-e hasonló magyar termék promóció… stb. de félő, hogy hülyén jött volna le. Nem Koreát emelem ki ezzel, csak tényleg kemény, hogy Magyarországon nincs ilyesfajta szurkolás, ami emelné a nemzeti öntudatot is. Szomorú na…

 2. Ágoston Péter

  A PSY dal végén Arirang azért befigyel :)

 3. Varga Era

  A facebook posztolások pluszban még azért is turbózodtak fel, mert “Update” Schóbert Norbi rendesen kiverte a biztosítékot, amikor égőnek nevezte az olimpia első napjaiban a magyarok szereplését. Elég rendesen leugatták-leugatják a médiában, de ennek ellenére sem fogja fel, hogy ő még messze van attól, amit egy olimpikon elért. Továbbra is hajtogatja a maga hülyeségét hogy mennyire sokat tett le az asztalra…

 4. 杏桃来春

  A Lotteriát nem a japánoktól vették át ? :)) A lotteria.jp szerint Japánban már 1972 óta üzemelnek :)

  Koreában a magyar sportolók nevét mennyire helyesen 한글izálják? A japán média ebből a szempontból elég trehány, a magyar neveket rendszeresen elb@ltázzák, pl Szilágyiból Siragi-t csináltak, ami viszont Silla (신라 / 新羅) japán elnevezése….vagy Annusból Anusz lett, ami ugye az ánusz…
  (első felindulásomban írtam is egy japán nyelvű bejegyzést a magyar nevek átírásáról)

  • Váraljay Gabriel

   “The company was founded on February 1972 in Tokyo, Japan by a South Korean Shin Jun Ho.” szóval igen… én azt hittem a LOTTE után jött a név, de mér a fene se tudja…

   A nevekkel kapcsolatban, be kell vallanom, hogy én még egy magyar nevet sem néztem meg. Tudom most az Olimpia alatt lenne rá mód, de ha lesz időm pótlom ezt a dolgot. :)

 5. Kishi

  és Onew van a pohárkán a shinee-ból ha jól látom :D

 6. csilla48

  Szerintem Gabriel nyert, Song Joon-Ki !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük