browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lánykérés Szöulban

Posted by on 2012-09-03

Szöulban mindennek megvan a helye. Szinte városrészek épülnek az esküvőiparra. Ezt persze a lánykérésnek kell megelőznie. De mi lenne ha erre a célra kialakítanánk egy speciális helyet is? – valahogy így gondolkodhatott az említett városrész tervezőbizottsága, amikor az egyik falat elnevezte “Lánykérő falnak”.

Mindez persze még a már említett patak melletti kunyhótól van nem messze, ahol vasárnap Mónikával és Melindával jártunk. Először nem állt össze a kép mi is ez a sok lakattal (a Namsan toronynál ezek több-százszorosa tekinthető meg), de előbb utóbb leesett a dolog.

Van itt egy szerelmes lakatok számára kialakított rács. Ezzel kapcsolatban szóba is került a kérdés, hogy vajon hány pár van még együtt. :) Ilyen ez a 21. század, ahol minden gyorsan változik…

Itt jegyezném meg, hogy remélem minden rokonom és közeli ismerősöm ráugrott erre a címre azt hitte, hogy a cikk rólunk fog szólni. :)

A helyszín a Dumuldari híd, ahol minden kellék várja az eljegyzést meglépő párokat:

A híd érdekessége az érdekes forma (a képen alulnézetben) és a “Szerelem Szöulban” felirat (amely nyilván éjszaka piros vagy rózsaszínű színekben pompázik). Engedtessék meg, hogy most eme szerintem giccses dologról (és ez még csak a kezdet), most itt ne írjak véleményt. :)

Azért messziről még látszanak (jobbra felül) a kunyhók a patak felett:

Ha még kell egy jó kis háttér is a fotózáshoz, hát ott a nagy fal a szívecskékkel. A fehér fém lépcső felett viszont egy hangtechnikusi fülke van (szerintem), szóval lehet itt még extra dolgokat is kérni. :)

És most jön a ráadás: a patak másik partján (nem tudtam mi hiányozhat még…) találjuk Hamupipőke tökhintóját is (benne Melindával vagy Mónikával). :)

Ha valaki nem hiszi, járjon utána. A helyszínt itt találja:


Nagyobb térképre váltás

6 Responses to Lánykérés Szöulban

 1. Mónika

  Jóvammá, én is azt hittem hirtelen, hogy lemaradtam valamiről. Gondoltam is: mivammá, mi történt itt egy nap alatt??? :D XD

 2. Forgószél

  Hát simán. De inkább egy hajóúton, az óceán közepén, mert onnan nem tud az “áldozat” hova menekülni:D
  Egyébként, ez a hely, szerintem ciki és nevetséges. Tutira röhögőgörcsben törnék itt ki:DDD

 3. Jóapád

  Itt élned halnod kell ! Ez volt az utolsó amit olvastam. Egy hét munka után ma ( 05.Szeptember) bekapcsolom a gépet és mit olvasok? Lánykérés Szöulban.Hát ez volt az első amire kattantam.De nem az van amit vártam.

 4. Lovas Tünde

  Helló!

  Én tudom, hogy hibás vagyok, de nekem eszembe se jutott félreérteni…
  Szerintem tök jópofa, kell az ilyen is….én mondjuk nem igényelném, de nem vagyunk egyformák. :-)

 5. Lovas Tünde

  Ja, a lakatos buli nem egyedi jelenség, Miskolcon is van. Az egyik, a “Szinva terasz” nevű süllyesztett parkhoz vezető híd korlátja van nem gyengén lelakatolva. (Ezt azért, ha valaki esetleg meg akarná nézni) :-))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük