browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Napi cukiság: Kerekecske gombocska – koreai gyerekszájból

Posted by on 2012-08-19

Már több helyen is említettem, hogy itt lassan már fogadott gyerekeink vannak. Az érdekesség az, hogy a gyerekek nagy része koreai apától és japán anyától származik. Ennyit a két nemzet negatív viszonyáról. Míg a politikusok hadakoznak a magánszemélyek szépen békében élnek.

A gyerekek nagyon nagy érdeklődést tanúsítanak a magyar nyelv iránt, ezért a kis jegyzetfüzeteikkel (amiket tőlünk kaptak) mindig jönnek utánunk, hogy hogy új szavakat tanulhassanak. Van ami már fejből megy, köszönés, meg alapvető dolgok, hogy lassan már mi nézünk, hogy milyen memóriájuk is van.

Egy unalmas időben (mármint nekik volt az, mert én szinte sosem érek rá) nem volt más ötletem, mint kerekecske-gombocskát tanítani nekik. A végeredményt itt láthatjátok. Yougon (a fiú) és Yongszu (a lány) egyébként ikertesók és ők is koreai-japán keverékek. Imádom őket! :)

19 Responses to Napi cukiság: Kerekecske gombocska – koreai gyerekszájból

 1. Petra

  Hogy ezek a gyerekek milyen ügyesek *–* És milyen fogékony az agyuk :)

 2. Orsolyka

  Édesek! :) És egymás között koreaiul, vagy japánul beszélnek? Anyukájukkal gondolom japánul, vagy nem? Ez is egy érdekes téma lehetne…

  • Váraljay Gabriel

   nem tudnak japánul :)

   • Orsolyka

    Pffff…. Ez általános az ottani “vegyes” gyerekeknél? Hogy tapasztalod?

    • Váraljay Gabriel

     Én akiket ismerek (3-4 család), egyik sem tud… nem tudom hogy vannak mások. Az iskola így is leterhelő és szerintem nincs idő egy hobbi nyelv megtanulására, mert az egyik szülő más nemzetiségű.

 3. Ágoston Péter

  Hihi :)

 4. Gyémánt Tímea

  Egyem meg őket olyan aranyosak^^

 5. Bagdy Éva

  Hát eez nagyon édes, és szívmelengető! Köszönöm!

 6. Rebeka

  Jaj, tényleg nagyon aranyosak. És egész szépen mondták. :)

 7. Tóthné Fehér Mária

  Nagyon aranyosak ! Az biztos, hogy gyorsabban tanulnak egy új nyelvet, mint a felnőttek, nem csak Ők,általában minden gyerek.

 8. Mótyán Andrea

  Jajj de édesek *___* Egyem meg őket :P Milyen kis ügyesek ^^
  De ti és a gyerekek, hogy értitek meg egymást?

 9. Maya

  Imádni valók! ^^ *.*

 10. Imreszan

  Jajjjj Panna :) mennyire zavarba van … pedig nem is ilyen! :)

 11. Aida

  Hát valami nagyon cukik.Dallamosan mondják, de ügyesek. :) De amúgy nekem apukám arab, és én sem tudok arabul. :D Szóval ez nem csak ott van….Persze azért nagyon sajnálom, hogy így “jártunk”.

 12. Varga Era

  De édesek :)

 13. Forgószél

  Ez, tényleg érdekes téma. Itt, Shanghai-ban is az a jellemző, hogy az expat-amcsi férj, shanghai-i feleség gyerekei sem beszélik a kínait. Sem a shanghai-i, sem a mandarin változatot, csak az angolt. Közben, a magyar szülők többségének fontos, hogy a már itt született gyerek beszélje a magyar mellett az angolt és a mandarint is. Illetve, nagyon jó még a francia oktatás. Egyébként a város 3 nyelvű: kínai, angol, japán. Szóval, érdemes a japán nyelvet is tanulni.

 14. Forgószél

  Köszönöm, igyekszem. Főleg visszatöltögetni azokat a cikkeket, amik gugli alatt elvesztek. Lassan haladok…:(

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük